Σάββατο, Φεβρουαρίου 8

Νίκησαν τα Φωκάτα 4-1 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και έπιασαν 4αδα


Στο παιχνίδι που άνοιξε σήμερα το απόγευμα την αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τα Φωκάτα θα πάρουν σημαντική νίκη απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 4-1.
Η ομάδα του Διον. Λιονάτου με την επιτυχία της αυτή, βρέθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο +1 από τους Πρόννους, αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα.
Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα, είχαν έλεγχο και κατοχής μπάλας και πέτυχαν 3 τέρματα, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά το αποτέλεσμα πολύ νωρίς, φτάνοντας παράλληλα σε μια σημαντική νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν, ότι και αυτή την χρονιά θα βρεθούν στην τελική 4αδα και τα playoffs στη συνέχεια.
Στο δεύτερο, δεν είχαν όμως την ίδια εικόνα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, να μειώνουν το σκορ, να έχουν αυτοί την πρωτοβουλία και τελικά να είναι αυτοί που στις καθυστερήσει,ς θα δεχθούν και το τέταρτο γκολ για το τελικό 4-1.
Η ομάδα του Τάκη Φωή, παρά την καλή της παρουσία, στο δεύτερο μισό του αγώνα, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι ούτε και από αυτό το παιχνίδι. Έτσι παραμένει στην 9η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και θέλει στη συνέχεια βαθμούς για να κερδίσει και μαθηματικά την παραμονή της.
Σε γενικές τώρα γραμμές, το παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ήταν αρκετά καλό στο πρώτο ημίχρονο, μέτριο στο δεύτερο και η νίκη των γηπεδούχων, σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο να είναι δίκαιη
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι που μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θα απειλήσουν με το μακρινό σουτ του Μούκα να αποκρούεται στην δεξιά γωνία της εστίας του, από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από δεξιά με τον Κουμαριώτη, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Χρ. Φωκά, όμως η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Παγανία και στη συνέχεια να καταλήξει άουτ.
Στο 7’ ο Τούρλας από αριστερά εκτελεί ένα νέο φάουλ, ο Χρ. Φωκάς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι θα πιάσει και πάλι την κεφαλιά και αυτή την φορά πιο τυχερός, θα την στείλει στην δεξιά γωνία της εστίας του Παγανία και στα δίχτυα του για το 1-0 των Φωκάτων.
Μετά από 5’ ο Τριανταφυλλίδης θα βγάλει την σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Γασπαρής αμαρκάριστος θα την στείλει στα δίχτυα για δεύτερη φορά, γράφοντας το 2-0 της ομάδας του.
Πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο 18’, όταν Μακρίδης - Μπάμπης αλλάζουν υπέροχα την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο έμπειρος αμυντικός δεν κάνει καλό τελείωμα και χάνεται μια καλή ευκαιρία να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι, αφού η μπάλα καταλήγει άουτ.
Στο 35’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι με τον Walker θα χάσουν νέα ευκαιρία να μειώσουν, αφού ο Πετεινάτος θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Στο 36’, οι τυπικά γηπεδούχοι θα πετύχουν το 3-0 και θα «κλειδώσουν» ουσιαστικά τη νίκη τους, με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ζαμπαύτη, που θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Παγανία στην έξοδο, ύστερα από την καταπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων από τον Αραβαντινό.
Στο 40’ ο Χαραλαμπόγλου θα διώξει την μπάλα, λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος του, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, κάτι σαν κόρνερ του Τούρλα και την προσποίηση στο πρώτο δοκάρι του Χρ. Φωκά.
Αυτές ήταν οι καλές στιγμές για το πρώτο μισό του αγώνα και τους «κυανόλευκους» της Λακήθρας να είναι μπροστά με σκορ νίκης 3-0!
Στη επανάληψη, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε, οι γηπεδούχοι επαναπαυμένοι στο υπέρ τους 3-0, έριξαν τον ρυθμό, με αποτέλεσμα οι τυπικά φιλοξενούμενοι να έχουν την πρωτοβουλία και να απειλούν, χωρίς βέβαια να δημιουργούν μεγάλες φάσεις, εκτός μιας δύο περιπτώσεων, στην εστία του Πετεινάτου.
Κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1, αλλά τίποτε παραπάνω, αντίθετα η ομάδα του Διον. Λιονάτου θα είναι αυτή που στις καθυστερήσεις θα πετύχει το γκολ για το τελικό 4-1.
Μετά από 3’ στο β’ ημίχρονο, το «τριφύλλι» θα μειώσει σε 3-1 και θα ανέβει κυρίως ψυχολογικά, προκειμένου να παλέψει για την ανατροπή.
Ο Μπάμπης, με καταπληκτική κάθετη πάσα, θα βρει στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων τον Μακρίδη, αυτός θα αποφύγει έξυπνα τον Πετεινάτο και με κοντινό πλασέ στην κενή εστία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Με την σέντρα, ο Τούρλας θα βρεθεί στην περιοχή, απέναντι από τον Παγανία, με το νεαρό τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να σώνει την εστία του στο κοντινό πλασέ του επιθετικού των Φωκάτων.
Σημαντική ευκαιρία στο 55’ για τους φιλοξενούμενους να μειώσουν ακόμη περισσότερο και να ξαναμπούν δυνατά στο παιχνίδι, όταν ο Μακρίδης μόνος στην περιοχή καθυστερεί στο πλασέ, με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει στον Χρ. Φωκά και να καταλήγει κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις, με πρωταγωνιστή τον Τούρλα, οι γηπεδούχοι θα χάσουν μια καλή ευκαιρία, αρχικά στο 90’, όταν ο τελευταίος στην περιοχή καθυστερεί να τελειώσει την φάση και προτιμάει να αποφύγει τον Καλογηράτο, που με την εμπειρία του θα μπλοκάρει τελικά το πλασέ του και θα σώσει την εστία του.
Όμως, στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 90+2’ θα πετύχει το τελικό 4-1 στο παιχνίδι με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ από τα όρια της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Παγανία, στην τελευταία φάση πριν τη λήξη του παιχνιδιού!
Μετά τη νίκη τους αυτή, τα Φωκάτα, όπως γράφουμε και παραπάνω βρέθηκαν σε τροχιά 4αδας, αφού βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης, έστω και αν έχουν δύο παιχνίδια περισσότερα από τους Πρόννους που ακολουθούν στον -1.
Ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς από την άλλη, θα πρέπει να βρει στη συνέχεια βαθμούς, ώστε να «σφραγίσει» και μαθηματικά την παραμονή του, στους «μεγάλους» του ποδοσφαίρου μας και να απαλλαχθεί από το άγχος της παραμονής!
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ. Δ. Γάτσιο και Ε. Κατερέλο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Πολλάτος (73’ Σπανός), Αραβαντινός, Κουμαριώτης, Μούκα, Φωκάς Ε., Ζαμπαύτης, Γάσπαρης (84’ Λορεντζάτος), Τριανταφυλλίδης (65’ Λεσσάι), Τούρλας.
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παγανίας, Beshaj D. (57’ Πίρρα), Μπάμπης Γ., Μαρινάκης (83’ Καλογηράτος), Κώστογλου, Χαραλαμπόγλου, Πάπα, Noakes, Μακρίδης, Κατσούρης (88’ Deraj), Walker (63’ Γκέκας).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου