Σάββατο, Φεβρουαρίου 8

Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ο Ντουπλάντις!


Με άλμα στα 6,17 μ. ο τρομερός Μόντο Ντουπλάντις σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ στο Τόρουν. 
Ιστορία έγραψε στο μίτινγκ στο Τορούν της Πολωνίας ο Μόντο Ντουπλάντις. 
Ο Σουηδός που είναι 20 ετών και 90 ημερών με 6,17 κατάρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ!  Το παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε στον Ρενό Λαβιλενί ο οποίος είχε ... πετάξει στα 6,16μ στην Ουκρανία το 2014. 
Ο Γάλλος μάλιστα είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα στο μίτινγκ που διοργάνωσε εκείνος στο Ντόνετσκ. Ο Σεργκέι είχε 6,15μ από το 1994! 
Ο "ασημένιος" παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,52 μ. με έγκυρη προσπάθεια, πέρασε με τον ίδιο τρόπο τα 5,72 μ., 5,92 μ. και 6,01 μ. για να βελτιώσει αρχικά το εθνικό και ατομικό του ρεκόρ.
Μάλιστα η έγκυρη προσπάθεια του στα 6,01 μ. ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αφού ανέβηκε πολύ υψηλότερα απ΄ότι χρειαζόταν για να νικήσει το ύψος.
Ο νεαρός στην συνέχεια επέλεξε να δει τον πήχη στα 6,17 μ. - όπως έκανε και στο Ντίσελντορφ - και στη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να πετύχει το σπουδαίο ρεκόρ.
O μεγάλος νικητής δήλωσε: «Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από 3 χρονών! Είναι μια μεγάλη χρονιά αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει». 
Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ο Ντουπλάντις! (pic&vids)O Ντουπλάντις είναι γεννημένος στις 10/11/1999. Είναι γιος του Αμερικανού παλιού πρωταθλητή του επί κοντώ Γκρεγκ Ντουπλάντις και της Σουηδέζας Χέλενα που ήταν παλιά πρωταθλήτρια στο έπταθλο αλλά και στο βόλεϊ! 
Ο νεαρός στην καριέρα του έχει ήδη κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2018 στο Βερολίνο αλλά και το ασημένιο στο Παγκόσμιο της Ντόχα το 2019. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2015 στο Κάλι και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-18 ο Σουηδός ήταν 1ος με 5,30μ ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 5,20μ! 
Ο Μόντο πήρε το χρυσό και στο Παγκόσμιο Κ-20 του 2018 στο Τάμπερε. 
Πέμπτος ο Φιλιππίδης, δεν συμμετείχε ο Καραλής
Ο Φιλιππίδης συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις του, αφού ξεπέρασε τα 5,52 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο έμπειρος αθλητής πέρασε με την πρώτη το 5,32 μ. ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα και μετά το 5,52 μ. έχασε οριακά την προσπάθεια στα 5,62 μέτρα.
Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κατάφερε να αγωνιστεί, καθώς σε ένα από τα δοκιμαστικά έπεσε στη βαλβίδα κι ένοιωσε μια μικρή ενόχληση στο πόδι του και δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Ο Φιλιππίδης θα κάνει τον επόμενο αγώνα στο ISTAF του Βερολίνου στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ ο Καραλής έχει προγραμματίσει την επόμενη εμφάνιση του για την Τρίτη (11/2) στο Λοτζ.
Στο ίδιο μίτινγκ ξεχώρισε ακόμη η Μαρίνα Μπεχ - Ρόμαντσουκ (Ουκρανία) με 6,96 μ. στο μήκος, που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, αλλά και η Γιουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία) 51.37 στα 400 μ., που είναι ατομικό της ρεκόρ.
Στα 1.500 μ. σημειώθηκε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ, από την δεύτερη της κούρσας, την νεάνιδα Χαιλού Λεμπλέμ (Αιθιοπία) που πέτυχε 4.01.79, πίσω από την Γκουντάφ Τσεγκάι (Αιθιοπία), η οποία σημείωσε 4.00.09 και πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου