Τετάρτη, Δεκεμβρίου 6

Έσπασε το "ρόδι" η Πρόοδος με 5-1 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς (Εικόνες)

Νίκη για την Πρόοδο Ιθάκης, μετά από 3 συνεχόμενες ήττες και επιστροφή στα χαμόγελα στην ομάδα του Κ. Πίππου.

Οι "κοκκινόμαυροι" της Ιθάκης, στο πλαίσιο της 2ης εξ' αναβολής αγωνιστικής στο "Ν. Ραυτόπουλος" του Σταυρού, θα επικρατήσουν στο ντέρμπι των ουραγών, του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 5-1 και σίγουρα θα ανασάνουν βαθμολογικά, παράλληλα με την καλή ψυχολογία που δίνει αυτή τους η επικράτηση, για τη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στον αγώνα και εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες, θα πετύχουν μια σημαντική νίκη και να "ξεκολλήσουν" από τις τελευταίες θέσεις, περνώντας πάνω από την "κόκκινη" γραμμή υποβιβασμού.

Οι φιλοξενούμενοι, παρατάχθηκαν με πάρα πολλές απουσίες στον αγωνιστικό χώρο και μόλις 11 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, έκαναν την προσπάθεια τους, όμως ήταν αδύνατον να αλλάξουν τα δεδομένα της συνάντησης, αφού δεν υπήρχαν λύσεις.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ 0-1 μόλις στο 6', μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Noakes, ο οποίος θα αποφύγει το μαρκάρισμα 2-3 αμυντικών και θα πλασάρει εύστοχα τον Γ. Τσιντήλα.

Στο 12' μάλιστα θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να "ζευγαρώσουν" τα τέρματα τους. Ο Noakes με εξαιρετική κάθετη θα βρει τον Μούτσα απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα και τον τελευταίο να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση σώζοντας την εστία του από το 0-2.

Οι γηπεδούχοι, θα βρουν ευκαιρία για το 1-1 και θα το πετύχουν στο 20' με τον Χ. Ηλιόπουλο, ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια και πλασέ του τελευταίου.

Ο Καμπίτσης στο 31' θα κάνει εντυπωσιακή απόκρουση, σε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων και στη συνέχεια θα απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί του.

Νέα ομαδική συνεργασία των γηπεδούχων από δεξιά στο 38', τελικά η μπάλα θα φτάσει στον Καρανίκα, ο οποίος θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει εύστοχα τον Καμπίτση για την ανατροπή και το 2-1.

Σημαντική ευκαιρία για την Πρόοδο στο 41' στην κοντινή κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο β' δοκάρι, μετά το κόρνερ του Τσάγκα, η μπάλα θα σκάσει στο χόρτο και θα καταλήξει ψηλά άουτ.

Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 44', μετά την ατομική ενέργεια του Πολυχρονάκη από αριστερά, όμως το πλασέ του θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καμπίτση.

Και στο 45+1' οι γηπεδούχοι θα "κλειδώσουν" ουσιαστικά τη νίκη τους, πετυχαίνοντας το 3-1 μετά από ωραία συνεργασία από αριστερά του Πολυχρονάκη που θα πασάρει στην περιοχή στον Χ. Ηλιόπουλο και ο τελευταίος, μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των "πράσινων" για τρίτη φορά στο παιχνίδι.

Αυτό το 3-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55', ο Καρανίκας θα περάσει όποιον βρει μπροστά του και απέναντι από τον Καμπίτση θα κάνει το πλασέ. Όμως ο νεαρός τερματοφύλακας του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα τον νικήσει, κάνοντας νέα εντυπωσιακή επέμβαση και στην συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Οι "κοκκινόμαυροι" της Ιθάκης στο 65' θα αυξήσουν τη διαφορά στα τρία τέρματα, αφού θα πετύχουν το 4-1 με ωραία απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρανίκα

Το τελικό 5-1 για τους γηπεδούχους θα σημειωθεί στο 87'. Ο Τσάγκας μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, θα βρει με συρτή πάσα στην περιοχή τον Πάτερη και αυτός, με ένα ωραίο πλασέ στην κίνηση, θα γράψει τον επίλογο στο "Γ. Ραυτόπουλος".

Έτσι, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν, μετά από τρεις ήττες και θα περάσουν πάνω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα χάσουν την ευκαιρία να πλασαριστούν στην 3η θέση!

Διαιτητής ο κ. Αγγ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Αθ. Μπλίκα.

Οι συνθέσεις

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσιντήλας Τ. (65'Totaj), Πάτερης, Παπαδόπουλος, Μωραΐτης (65' Μανωλόπουλος), Πόρτολος, ΤσάγκαςΚαρανίκας, Ηλιόπουλος Β. (65' Πρίφτης), Πολυχρονάκης (80' Φίλιππος), Ηλιόπουλος Χ. (82' Κανέλλος).

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καμπίτσης, Ποιμενίδης, Σαμπανάι, Ζέκιο, Μούτσα,  Μούτσα, Noakes, Πανταζής, Βαρουξής, Κότσι, Κρητικός.

Παρακάτω φώτο από το σημερινό παιχνίδι




















Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου