Τετάρτη, Μαρτίου 7

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ 2-1 ΤΗΝ Α.Ε.Κ.


«ΕΦΤΥΣΕ» ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ 2-1 ΤΗΝ Α.Ε.Κ. ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ
Πνέουν μένεα με την διαιτησία οι φιλοξενούμενοι
    







 Σε ένα πάρα πολύ κακό παιχνίδι στο γήπεδο Κεραμειών που επικρατούσε η δύναμη, τα σκληρά μαρκαρίσματα και η αμφισβήτηση η Εικοσιμία πήρε δύσκολη πρόκριση απέναντι στην πολύ δυνατή Α.Ε.Κ. με σκορ 2-1.
     Όλα αυτά συν τα πολλά και πολλές φορές υπερβολικά σφυρίγματα δεν άφησαν να παιχθεί παιχνίδι αντάξιο των δυνατοτήτων των δυο ομάδων με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι πολύ φτωχό και οι φάσεις λιγοστές.   
    Φάσεις και γκολ
     Η Εικοσιμία μπήκε πολύ δυνατά και στο 1΄ διαμαρτύρεται για μια φάση που ο Τασιούλης φαίνεται να ανατρέπει τον Πολλάκη και τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται».
     Στο επόμενο λεπτό ύστερα από πάσα του Πολλάκη ο Παν. Κορσιάνος θα σουτάρει άστοχα άουτ.
     Ένα σουτ του Πολάκη στο 14΄ δεν ανησυχεί τον Κουμαριώτη που μπλοκάρει την μπάλα.
     Γκολ για την Α.Ε.Κ. 0-1 στο 18΄. Ο Χασάη με πολύ όμορφη ενέργεια από δεξιά και παράλληλη σέντρα βρίσκει τον Εμιλιάνο λίγο έξω από την μικρή περιοχή ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών των γηπεδούχων με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καραΐσκου.
     Με αυτό το σκορ οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια αφού δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση στο υπόλοιπο  του αγώνα μετά το 0-1.
     Η Εικοσιμία με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ευτύχησε να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1 με αυτογκόλ του Μιχ. Στεφανάτου στην προσπάθεια του να διώξει με κεφαλιά την μπάλα, ύστερα από μακρινή σέντρα από δεξιά και στο ύψος του πέναλτι του Παν. Στεφανάτου.
     Το σημείο που έκρινε κατά την άποψη μας τον ημιτελικό ήταν η φάση της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του αμυντικού της Α.Ε.Κ. Μιχ. Στεφανάτου.
     Έτσι η Εικοσιμία άρχισε να πιέζει εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή και στο 72΄ ο Σπ. Τζωρτζάτος με μια εκπληκτική ενέργεια θα πετύχει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Συγκεκριμένα κέρδισε την μπάλα λίγο κάτω από την σέντρα και αφού πέρασε διαδοχικά όσους βρήκε μπροστά του έφτασε απέναντι στον Αγγ. Κουμαριώτη που τον απέφυγε και με διαγώνιο πλασέ την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα των φιλοξενουμένων για το 2-1. Ένα «χρυσό» γκολ που έδωσε τελικά την πρόκριση στην ομάδα του Δ. Ζησιμάτου.
     Στο 72΄ ύστερα από κάθετη πάσα του Πολλάκη ο Κορσιάνος Αντ. θα φύγει μόνος στη πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και τον βοηθό κ. Βασιλόπουλο να υποδεικνύει τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας σε θέση οφσάιντ, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνο τον διαιτητή που έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Ο ποδοσφαιριστής της Εικοσιμίας πληρώνοντας την απειρία του κοίταξε τον επόπτη και διαμαρτυρήθηκε στιγμιαία με αποτέλεσμα να αργήσει και να προλάβει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. να του κλείσει την είσοδο προς το τέρμα που αποφεύγοντας τον, έφυγε πλάγια και το πλασέ του τελικά έδιωξε επί της γραμμής ο Λούλουδας.
     Στο 83΄αποβάλλεται και ο Κρούτη για την Α.Ε.Κ. με 2η κίτρινη κάρτα και κάπου εκεί το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί.
     Στο 85΄μια καρφωτή κεφαλιά του Αλεξανδράτου καταλήγει στα χέρια του Κουμαριώτη.
     Τελευταία ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει τον αγώνα στην παράταση χάνει ο Κόλλιας το σουτ του οποίου κοντράρει στα σώματα και καταλήγει κόρνερ μετά από γύρισμα του Χασάη.
     Τέλος άλλη μια κακή στιγμή για την διαιτησία στο 90 +2 όταν ο Πολλάκης ανατρέπεται από τον Λούλουδα και τον διαιτητή να καταλογίσει το πέναλτι. Όμως ο βοηθός κ. Βασιλόπουλος είχε άλλη άποψη και καλώντας τον διαιτητή τον έπεισε να αλλάξει απόφαση θεωρώντας ότι ο αμυντικός της Α.Ε.Κ. βρήκε μπάλα.  
     Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η νίκη ήταν η πρώτη φετινή για τους γηπεδούχους και πανηγυρίστηκε αφού πιστεύουν ότι έσπασε η «κατάρα» των συνεχών ηττών.
     Με αρκετές λάθος αποφάσεις  η διαιτησία του κ. Παν. Μολφέτα και των βοηθών του κ.κ. Παν. Κομητόπουλου και Δημ. Βασιλόπουλου. Η Α.Ε.Κ. έχει πολλά παράπονα ειδικά από τους κ.κ. Μολφέτα και Βασιλόπουλο
      Οι συνθέσεις:
Α.Ο. Εικοσιμίας:(Δ. Ζησιμάτος), Καραΐσκος, Μινέτος Χρ., Γερασιμάτος, Μαρκαντωνάτος (46΄ Στεφανάτος Ε.), Τζωρτζάτος, Πολλάκης, Αποστολάτος, Στεφανάτος Παν. (72΄Αλεξανδράτος), Μπούσι, Κορσιάνος Παν. (67΄Αντωνάτος), Κορσιάνος Αντ..
Α.Ε.Κ.:(Β. Κουμαριώτης), Αγγ. Κουμαριώτης, Στεφανάτος Μιχ., Βαλλιανάτος, Καλπάκης, Λούλουδας, Κόλλιας, Χασάη, Κρούτη, Τασιούλης (88΄Γασπαρινάτος), Ζαμπαύτης (75΄Κοτίνης), Εμιλιάνο.

  Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι finalist του τελικού του τοπικού κυπέλλου είναι  η Εικοσιμία και τα Διλινάτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου