Κυριακή, Ιουλίου 1

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν.Ο.Α. ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν.Ο.Α.
Ημέρα της βράβευσης του Ν.Ο.Α. κατά την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέατρο «Κέφαλος» και τελικά αντί για γιορτή έγινε θέμα αντεγκλήσεων ύβρεων μέχρι και προσωρινής διακοπής του Συμβουλίου.
Η κατάσταση ξέφυγε πάρα πολύ όταν ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. κ. Λούκας Νιφοράτος ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου την οικονομική ενίσχυση του ομίλου αφού όπως φαίνεται θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μαζί με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και στο Len trophy. Ακόμη ζήτησε την καταγραφή και την επίλυση των προβλημάτων αθλητικών υποδομών στο νησί.
Στην συνέχεια ευχαρίστησε το Π.Σ. για την τιμητική διάκριση του Ομίλου.
Κατόπιν τον λόγο έλαβαν οι Σύμβουλοι και εκεί έγινε ο κακός χαμός.
Ο Μάκης Φόρτες ζήτησε να μπει σαν θέμα η επιχορήγηση και να συζητηθεί στο ίδιο Συμβούλιο το οποίο να το κάνει αμέσως αποδεκτό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής είπε ότι δεν θέλει να υπόσχεται κάτι που μπορεί στην συνέχεια να μην είναι νόμιμο να γίνει λέγοντας λόγια για αυτό να ερευνηθεί το θέμα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες της χρηματοδότησης με παράλληλη πρόταση στην επιτροπή τουριστικής προβολής της περιφέρειας.
Ο Ηλίας Μπεριάτος είπε ότι ο Ν.Ο.Α. είναι ένα ιστορικό Σωματείο με πολλές διακρίσεις, αξίζει κάθε επαίνου και να πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα του με κάθε τρόπο.
Ο περιφερειακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς Δ. Γεωργάτος είπε ότι γίνεται μια φασαρία άνευ λόγου και πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί ο περιφερειάρχης η ο αντί για άμεση διερεύνηση και χρηματοδότησης του Ν.Ο.Α. λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων για να δηλώσει συμμετοχή ο Όμιλος.
Ο Δ. Μαντζουράτος αφού συνεχάρη τον Ν.Ο.Α. ανέφερε ότι πρέπει να στηριχθεί κυρίως ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός της περιφέρειας και τα Σωματεία να στηρίζονται από τα δικά τους παιδιά και όχι από ξενοβάτες αθλητές που δεν αποτελούν τιμή για τις ομάδες. Συμφώνησε όμως και αυτός ότι πρέπει να καταβληθεί η χρηματοδότηση που αιτείται ο Ν.Ο.Α.
Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος είπε ότι πρέπει να δοθεί η ενίσχυση με χρήματα μέσω της εταιρίας τουριστικής προβολής και η έγκριση να παρθεί στην ίδια συνεδρίαση.
Ο Γ. Καλούδης ανέφερε ότι έχει θητεύσει αρκετά χρόνια ως πρόεδρος σε αθλητικό Σωματείο και γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να συντηρηθεί ένα τέτοιο, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια στήριξης και να βοηθηθεί ο Ν.Ο.Α. μέσω της Εταιρείας τουριστικής προβολής.
Στην συνέχεια ο Θ. Γαλιατσάτος έβαλε «φωτιά» με την αποκάλυψη ότι στην προσεχή συνεδρίαση της Εταρείας τουριστικής προβολής την Τρίτη μεταξύ άλλων αιτημάτων υπάρχει και αυτό της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Π.Σ. Ζακύνθου άρα και η επιχορήγηση είναι νόμιμη, κάτι που παραδέχθηκε και ο αντ/ρχης Ζακύνθου κ. Μυλωνάς τονίζοντας όμως ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά οι υγιείς προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται.
Όπως είναι κατανοητό εμείς σχολιάζουμε μόνο το αθλητικό κομμάτι της υπόθεσης τα υπόλοιπα δεν είναι της αρμοδιότητας μας και σίγουρα όσα συνέβησαν δεν τιμούν κανέναν.
Δηλώσεις μετά την βράβευση έκαναν ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. κ. Λ. Νιφοράτος και το μέλος της Επιτροπής υδατοσφαίρισης κ. Άγγελος Πανταζάτος.
Λούκας Νιφοράτος:
«Με απατηλά σχέδια και ιδέες προσπαθούν να μας πείσουν ότι προωθούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας. Δυστυχώς αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η Κεφαλονιά παραμένει ο φτωχός συγγενής της περιφέρειας.
Τελικά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο συνθέτης του τραγουδιού …….. «στην Κέρκυρα μας πάνε να μας κρεμάσουνε….» είναι διαχρονικός και πολύ πολύ επίκαιρος».
Άγγελος Πανταζάτος:

"O N.O.A μετά από 50 χρόνια δράσης στο χώρο του ναυταθλητισμού το μόνο που δεν έχει ανάγκη είναι βραβεύσεις από Κερκυραίους……………… περιφερειακούς συμβούλους στους οποίους και επιστρέφουμε τη πλακέτα και τα μετάλλια τα οποία παρεμπιπτόντως είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κουτί από φωτοτυπικό χαρτί.
Τους συμβουλεύουμε δε να μη τα πετάξουν διότι η τοπική τους ομάδα παλεύει φέτος να ανέβει στην Α1 Εθνική κατηγορία κάτι που το ευχόμαστε ολόψυχα.
Τέλος ευχαριστώ τους Κεφαλλονίτες περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και τον απλό κόσμο που βρέθηκε στο δημοτικό θέατρο για τη στήριξη του στο Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου