Σάββατο, Αυγούστου 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ 2012: ΤΟ 2ο ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

"ΧΑΛΚΙΝΕΣ"  ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ-ΤΣΙΑΒΟΥ
   Η Αλεξάνδρα Τσιάβου με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και για πολύ λίγο δεν κατάφεραν να πάρουν τουλάχιστον το αργυρό μετάλλιο με τις Κινέζες να τερματίζουν δεύτερες και τις Βρετανίδες πρώτες.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετάλλιο αυτό είναι το πρώτο που κερδίζει η γυναικεία κωπηλασία σε Ολυμπιακούς αγώνες!!!!!!
   Η τελική  κατάταξη στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είναι η παρακάτω:
ΧΩΡΑ                           ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ                   ΕΠΙΔΟΣΗ 

Μεγάλη Βρετανία  (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ)          7:09.30     

Κίνα                         (Ξο, Χουάνγκ)                7:11.93
ΕΛΛΑΔΑ               (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου)           7:12.09
Δανία                   (Τόμσεν, Ρασμούσεν)           7:15.53
Αυστραλία            (Ουάτσον, Έβερι-Χολ)           7:20.68
Γερμανία                 (Μούλερ/Νόσκε)                7:22.18  

Δηλώσεις:
   Η Καστοριανή Χριστίνα Γιαζιτζίδου  αναφέρθηκε στην απώλεια του αργυρού μεταλλίου στο παρ΄ολίγον από την Κίνα: «Αγγίξαμε και το χρυσό μέχρι ένα σημείο της κούρσας. Δεν θέλω να μιλήσω ούτε για τον καιρό, ούτε για τίποτα. Έχουμε ένα μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο κα την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καστοριά. Ευχαριστούμε όσους Έλληνες μας ακολούθησαν. Η καρδιά του Έλληνα χτυπά παντού».
Όταν ρωτήθηκε που αφιερώνει το μετάλλιο της απάντησε:
«Το αφιερώνω στις δύο μας και στους κόπους μας... γιατί μόνο οι δυο μας ξέρουμε πόση ώρα προπόνησης έχουμε "φάει" στο Σχοινιά και μέσα σ' αυτή τη βάρκα».
Η  Αλεξάνδρα Τσιάβου είπε: «Δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω αν πρέπει να στενοχωρηθώ ή να χαρώ. Χάσαμε για μία κουπιά, το αργυρό μετάλλιο. Σήμερα έχουμε πανηγύρια στα Γιάννενα, στην Καστοριά και στην Ηγουμενίτσα. Ολες οι πόλεις που αντιπροσωπεύει κάθε αθλητής της ελληνικής κωπηλασίας που βρίσκεται εδώ και αγωνίζεται γιορτάζει σήμερα γιατί ο αθλητισμός είναι μία μεγάλη γιορτή. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε μας τις δύο πρώτα. Είναι πολλοί όμως που έχουν συμβάλλει σ' αυτό. Πολλοί μας έστελναν μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ευχές και μας έδειχναν τη συμπαράστασή τους. Τους ευχαριστούμε. Προσωπικά θέλω ν' αφιερώσω αυτό το μετάλλιο σε όποιον χαίρεται σήμερα» και κατέληξε: «Η οικογένειά μου είναι εδώ. Στα τελευταία 200 μέτρα τους σκεφτόμουν να κάνουν αυτό το ταξίδι μέχρι το Λονδίνο με τα τόσο δύσκολα οικονομικά που έχει σήμερα κάθε ελληνική οικογένεια. Ηγουμενίτσα γεια σου»!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου