Τετάρτη, Νοεμβρίου 28

ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ:

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ 4-0
 








ΑΝΕΤΗ Η Α.Ε.Κ........ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΓΥΡΟΥ 
    Όπως αναμενόταν η ανώτερη σε όλους του τομείς Α.Ε.Κ. δε δυσκολεύτηκε να πάρει την νίκη με σκορ 4-0 απέναντι στον Οδυσσέα στον πρώτο αγώνα για την Α' φάση Β΄σειρά του τοπικού κυπέλλου κάνοντας την ρεβάνς απλή διαδικασία, αφού είναι αδύνατον να ανατραπεί αυτό το σκορ.
   Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο με τους γηπεδούχους σε κανένα χρονικό σημείο του παιχνιδιού να μην απειλούνται από τους Ιθακήσιους, εκτός της φάσης του δοκαριού στο 86'. Η νίκη τους που ισοδυναμεί με σίγουρη πρόκριση ήταν δίκαιη και απόλυτα φυσιολογική.
   Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα πέραν του σκορ η φιλότιμη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Κ. Κουτσουβέλη, που παρά τις απουσίες των βασικών της παικτών Ν. Προσαλέντη και Γ. Μαρούδα πάλεψε απέναντι σε ένα πολύ ποιοτικότερο αντίπαλο με όλες της τις δυνάμεις και αυτό είναι πολύ θετικό για την ομάδα του Σταυρού.
    Φάσεις και γκολ

   Πρώτη καλή ευκαιρία για να προηγηθεί η Α.Ε.Κ στο σκορ θα χαθεί στο 2' όταν στο διαγώνιο σουτ του Κοσμάτου η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ.
  Στο 3' νέο σουτ μέσα από την περιοχή του Θωμά κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και καταλήγει κόρνερ.
   Το σκορ τελικά θα ανοίξει για την Α.Ε.Κ και το 1-0 στο 12' με τον Μ. Μοσχονά να εκτελεί άψογα το απευθείας φάουλ από αριστερά και η μπάλα βοηθούμενη και από τον αέρα να καταλήγει στην απέναντι γωνία του Χαϊδεμενάτου.
    Η Α.Ε.Κ θα διπλασιάσει (2-0) τα τέρματα της και συγκεκριμένα στο 14' με ένα μακρινό δυνατό σουτ του Κοσμάτου έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα να καταλήξει στο “Γ” της εστίας του Χαϊδεμενάτου.
   Στο 20' ένα λάθος του Κρούτη έξω από την περιοχή θα δώσει την ευκαιρία στον Lila R. να σουτάρει και τον Καλαφάτη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.
  Ένα πολύ δυνατό σουτ του Κρούτη στο 23' θα διώξει με πολύ δυσκολία ο Χαϊδεμενάτος.
     Στο 31' ατομική προσπάθεια και πάλι του Κρούτη που θα μπει στην περιοχή, θα πλασάρει συρτά στην αριστερή γωνία αλλά και πάλι ο Χαϊδεμενάτος με εξαιρετική απόκρουση διώχνει την μπάλα κόρνερ.
   Μια προσπάθεια στο 37' και νέο σουτ του Κρούτη θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
   Με το σκορ στα επίπεδα του 2-0 και την Α.Ε.Κ σαφώς καλύτερη οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.
  Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να είναι πολύ καλύτεροι, να πετυχαίνουν δύο ακόμη γκολ παίρνοντας έτσι σκορ ασφαλείας για τον επαναληπτικό της Ιθάκης.
   Στο 54' ύστερα από κόρνερ του Μοσχονά από αριστερά, η μπάλα θα φτάσει λίγο έξω από την μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων και από εκεί ο Κοσμάτος με κεφαλιά θα την στείλει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαϊδεμενάτου.
    Μια έξυπνη κάθετη πάσα στο 58' του Μοσχονά στον Περιβολάρη θα φέρει τον τελευταίο απέναντι από τον τερματοφύλακα του Οδυσσέα προλαβαίνοντας την έξοδο του που αφού τον αποφύγει θα στείλει την μπάλα στην κενή εστία με πλασέ για το 3-0.
    Ένας φανταστικός συνδυασμός των παικτών της Α.Ε.Κ με τελικό αποδέκτη τον Κοσμάτο, αυτός με κάθετη πάσα θα βγάλει τον Κρούτη απέναντι από τον Χαϊδεμενάτο και με ωραίο σουτ θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
   Πολύ καλή απόκρουση στο 70' από τον Χαϊδεμενάτο (ήταν πάρα πολύ καλός σήμερα παρά τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε) στο απευθείας φάουλ (κάτι σαν κοντινό κόρνερ του Μοσχονά), διώχνοντας την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ.
   Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Οδυσσέας θα χάσει δυο καλές ευκαιρίες για να μειώσει στο σκορ.
Η πρώτη, στο 86' όταν σε μια μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Κ, ο Σουρβάνος κάνοντας κακή έξοδο, δεν εκτίμησε σωστά την φάση, (ίσως ξεγελάστηκε και από τον αέρα) η μπάλα θα σκάσει δίπλα του, θα την ακουμπήσει όμως τόσο όσο χρειάστηκε να αποφύγει τα"δυσάρεστα" και να την στείλει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του που στην συνέχεια θα περάσει κόρνερ.
Η άλλη στο 87', που ήταν και η τελευταία στο παιχνίδι με ένα πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση από τον Φατούρο να περνάει λίγο έξω από την δεξιά γωνία του Σουρβάνου.
   Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Βασ. Λογοθέτη.
    Οι συνθέσεις:
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Καλαφάτης (70' Σουρβάνος), Ψάλτης, Περιβολάρης, Στεφανάτος, Ζάβαλης, Αντωνόπουλος, Θωμάς (70' Δρόσος), Κρούτη, Κοσμάτος (88' Ντόκο), Μοσχονάς, Π. Κουμαριώτης.
Οδυσσέας Ιθ.:(Κ. Κουτσουβέλης), Χαϊδεμενάτος, Φατούρος, Σκούρας, Αργυρακάκης, Μαλιακρίδας, Μορφέσης (65' Βασιλόπουλος), R. Lila, Λίλας Γ., Π. Κουτσουβέλης, Νουτσάτος (34 λ.τ. Κουτσουβέλης Ι.), Βλησμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου