Σάββατο, Οκτωβρίου 12

Δύσκολα ο Πάγκε 1-2 στο 86' την Πρόοδο


ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 












"Λύτρωση" στο 86' για τον "κακό" σήμερα Πάγκε με "φωτοβολίδα" του Ζαίμη από 30 μ.
Σε ένα μέτριο παιχνίδι αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον σε εξέλιξη, άλλωστε έτσι το περιμέναμε, χωρίς να έχει καμία ομοιότητα με τον πριν μια εβδομάδα αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων για το κύπελλο, ο Παγκεφαλληνιακός με μια “φωτοβολίδα” από 30μ. του Ζαίμη κατόρθωσε να πάρει μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 απέναντι σε μια ελλειπή αλλά με μεγάλο πάθος ομάδα, όπως παρουσιάστηκε σήμερα η Πρόοδος.
Οι Θιακοί μάλιστα διαμαρτύρονται για τη φάση του γκολ της ισοφάρισης και το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Πάγκε.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες με αποτέλεσμα η μπάλα να παιχθεί κυρίως στο κέντρο. Σε αυτά τα λεπτά η Πρόοδος έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και στην πρώτη καλή ευκαιρία που της παρουσιάστηκε κατάφερε να προηγηθεί πετυχαίνοντας το 1-0.
Αμέσως μετά το εις βάρος του γκολ ο Παγκεφαλληνιακός "αφυπνίστηκε" ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και μετά από 15' περίπου ισοφάρισε σε 1-1. 
Έτσι πήγε σχεδόν όλο το ημίχρονο και τον Γ. Τσιντήλα για άλλον έναν ακόμη αγώνα να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις κατεβάζοντας "ρολά" και κρατώντας ουσιαστικά την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στο β' ημίχρονο η εικόνα μέχρι το 15' ήταν η ίδια του πρώτου αφού οι ομάδες συνέχιζαν να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες τους και λιγότερο να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα.
Μετά το 60' οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκμεταλευόμενοι την κούραση των ποδοσφαιριστών της Προόδου αλλά και έναν μικρό τραυματισμό του Αρταβάνη (συνέχισε "ηρωϊκά" να αγωνίζεται μέχρι το 84'), πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων έκλεισαν την Πρόοδο στο κέντρο και την περιοχή της χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες και στο τέλος κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο τρίποντο.
Σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και αφού εκμεταλεύθηκαν και τις απουσίες της Προοόδου άνοιξαν “λογαριασμό” στις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα. 
Η ομάδα της Ιθάκης ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι κυπέλλου.
Φάσεις και γκολ
Στο 12' ο Λαγκαδάς θα εκμεταλευθεί ένα αμυντικό λάθος των αμυντικών του Πάγκε θα μπει στην περιοχή και πλάγια, όμως τελευταία στιγμή θα προλάβει ο Παπαθεοδωρόπουλος και θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δευτεραίος ο οποίος με ωραία εκτέλεση θα φέρει την μπάλα στην “καρδιά” της άμυνας της ομάδας του Γ. Βασιλάκη και τον Παπαδόπουλο να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 14' ο Γ. Τσιντήλας με εντυπωσιακή απόκρουση σε δυνατό συρτό απ' ευθείας φάουλ του Ζαίμη θα σώσει την ομάδα του από την ισοφάριση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Νέα επέμβαση σε κόρνερ αυτή τη φορά με τα πόδια του Τσιντήλα στο 20' σε πλασέ του Ζαίμη ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γιαννάτου.
Ένα κόρνερ του Νουρεντίνι στο 25', η μπάλα στην μεγάλη περιοχή στον Αντωνίου, η κεφαλιά του τελευταίου περνάει λίγο άουτ.
Πέναλτι για τον Πάγκε στο 26' όταν ο Τ. Τσιντήλας θα πέσει δυνατά στα πόδια του Ζαίμη και τον διαιτητή κ. Κιόση να βλέπει παράβαση. (Ήταν μια πολύ δύσκολη φάση για τον διαιτητή). 
Το πέναλτι εκτελεί ο Νουρεντίνι που θα στείλει στην άλλη γωνία τον Τσιντήλα και στην άλλη τη μπάλα ισοφαρίζοντας το σκορ για την ομάδα του σε 1-1.
Μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους στην διπλή ευκαιρία του Αρταβάνη και το τελικό ανάποδο ψαλίδι του να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Παπαθεοδωρόπουλο στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Ένα δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ του Τούρλα στο 42' θα αποκρούσει και πάλι πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Γ. Τσιντήλας.
Τελευταία φάση του ημιχρόνου στο 43' με πρωταγωνιστή και πάλι τον Γ. Τσιντήλα. Αυτή τη φορά θα αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Κίριου στην σέντρα του Καράϊ.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 73' για να δούμε την πρώτη καλή φάση για την επανάλειψη. Ο Τσιντήλας και πάλι αποκρούει σε κόρνερ το δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ζαίμι στην ωραία συνεργασία του με τον Τούρλα λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά.
Το κόρνερ θα εκτελεστεί από τον Τούρλα με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία της Προόδου και να καταλήγει άουτ αφού δεν βρέθηκε κάποιος επιθετικός των”κυανόλευκων” του Αργοστολιού να την “σπρώξει” στα δίχτυα.
Στο 76' ο Γιαννάτος με ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή θα στείλει τη μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από την εστία της Προόδου.
Ένα λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων στο 80' θα φέρει τον Κίριο μόνο απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα αλλά ο τελευταίος θα πλασάρει άστοχα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Προόδου.
Λύτρωση για τον Πάγκε στο 86'
Ο Πάγκε πίεζε όλο και περισσότερο για να πετύχει το γκολ της νίκης και τα κατάφερε με μια “φωτοβολίδα” από 30 μ. στο 86' του Ζαίμη που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον καταπληκτικό τερματοφύλακα της Προόδου Γ. Τσιντήλα να αντιδράσει στέλνοντας συμπαίκτες και προπονητή στα "ουράνια".
Έτσι χωρίς άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και ο Πάγκε θα πάρει μια σπουδαία νίκη μπαίνοντας με το δεξί στη “μάχη” του φετινού πρωταθλήματος.
Διαιτητής ο κ. Κων. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Αγγ. Βουτσινά και Βασ. Μουζακίτη.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος Ιθάκης:(Ν. Διαμαντάτος), Τσιντήλας Γ., Κωστόπουλος Δ., Τσιντήλας Τ., Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Αρταβάνης (84' Χάνος), Ραυτόπουλος, Τόφαλος, Ηλιόπουλος, Δευτεραίος, Στασινός.
Παγκεφαλληνιακός:(Γ. Βασιλάκης), Ζαμπαύτης, Κουλουμπής Ν. (90' Μελισαράτος), Κίριο, Αντωνίου, Παπαθεοδωρόπουλος, Καράι, Τούρλας, Γιαννάτος (73' Θωμάς), Ζαίμη, Νουρεντίνι, Καραντινός-Νεόφυτος (46' Κατσιγιώργης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου