Τετάρτη, Απριλίου 1

Fair Play

Καλή σας μέρα.
Θα ήθελα να αναφέρω και να δημοσιοποιήσω ένα γεγονός που έχει πέσει στην αντίληψη μου και που αφορά  τους αγώνες των Προπαίδων στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣΚΙ.
Όπως και παλιότερα (τα τελευταία 5 χρόνια που παρακολουθώ λόγω του παιδιού μου) έτσι και τώρα στους αγώνες που γίνονται  μετέχουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από την επιτρεπόμενη, προφανώς  με δελτία άλλων. 
Σχετικά με αυτό θα ήθελα να εκφράσω τα εξής:
1.       Τα παιδιά και ειδικά αυτά στα χωριά γνωρίζονται μεταξύ τους οπότε γίνεται αντιληπτή η παράβαση. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι. Όπως επίσης και ότι οι ΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ηλικίες είναι παιδιά που γεννηθήκαν 2003,  2004, 2005
2.       Το γεγονός αυτό καθιστά αναξιόπιστο κάθε θεσμό και θεσμικό όργανο που εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία.
3.       Το να προσπαθείς να κλέψεις τη νίκη από μια ομάδα παιδιών Δημοτικού αφ’ ενός είναι άνανδρο αλλά και αντίθετο με τον κύριο σκοπό του αθλητισμού που είναι η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε  που προσπαθούν μερικοί να διδάξουν.
4.       Το παράδειγμα που δίνεται στα παιδιά ότι  μπορείς να νικήσεις και με αθέμιτα μέσα είναι  ανεπίτρεπτο και οι προπονητές  που το εφαρμόζουν πρέπει να εξοστρακιστούν δια παντός από το χώρο του αθλητισμού διότι αποτελούν καρκίνωμα.
5.       Σε περίπτωση που ένα από αυτά τα μεγαλύτερα παιδιά τραυματιστεί και χρειαστεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο με δελτίο που δεν τους ανήκει οι υπεύθυνοι της ομάδας του θα είναι υπόλογοι στο Νόμο. Στη δε περίπτωση που τραυματίσουν ένα από τα μικρότερα παιδιά ενώ συμμετέχουν παράνομα, τότε εμείς οι γονείς επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας.  
6.       Αν αντιληφτώ ξανά τέτοιο φαινόμενο εκτός της ένστασης θα ζητήσω και ταυτοπροσωπία των παικτών από τους διαιτητές πριν τον αγώνα.
7.       Αν μερικές ομάδες δεν το κάνουν για να νικήσουν αλλά για να συμπληρώσουν την ενδεκάδα πάλι είναι υπόλογες.  Και είναι άδικο για άλλες ομάδες σαν τα Ομαλά που ενώ δεν συμπληρώνουν ενδεκάδα  παρόλα αυτά κατεβαίνουν να παίξουν και η προσπάθεια τους αν μη τι άλλο είναι αξιέπαινη.
8.       Τέλος, τι νόημα έχει να διεξάγεται ένα παιχνίδι με όλους τους κανόνες και κανονικούς διαιτητές όταν οι ομάδες δεν τηρούν τους κανονισμούς συμμετοχής;
Ελπίζω οι διοργανώτρια αρχή να δώσει τις ανάλογες οδηγίες και στο μέλλον να μην επαναληφθεί. Θεωρώ ότι σε αυτές τις ηλικίες ο πρωταθλητισμός ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός αλλά η κατάληξη μιας υγιούς και σωστής προσπάθειας στο πλαίσιο της σωστής παιδείας που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας.  
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Καββαδίας Θέμης
Γονέας

cc. ΕΠΣΚΙ,  Ανεξάρτητος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου