Κυριακή, Οκτωβρίου 30

Πήραν ρεβάνς και πρόκριση τα Διλινάτα 1-0 την Εικοσιμία


Το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο των Φαρακλάτων, μεγάλη κερδισμένη του ντέρμπι και της σειράς, η ομάδα του «μεγάλου χωριού» που σε αυτό το παιχνίδι, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε, δηλαδή τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση της στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου.
Αγωνιστικά είχαμε ένα μεγάλο ντέρμπι και τις δυο ομάδες να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να πάρουν αυτό που ήθελαν. Από την αρχή φαινόταν ότι, η ομάδα που θα καταφέρει να πετύχει γκολ, θα είναι και η νικήτρια. Κάτι που τελικά έγινε με τα Διλινάτα.

Έτσι αποδείχθηκε ότι, για τους φιλοξενούμενους δεν έφτανε αυτό το 2-1 των Κεραμειών, ενώ το γκολ του Γ. Αναλυτή εκεί, ήταν από ατόφιο «χρυσάφι». Το σημερινό 0-1 τους βγάζει εκτός τροχιάς τοπικού κυπέλλου.
Οι ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μη δεχθούν κάποιο τέρμα, που θα άλλαζε τα δεδομένα στη συνέχεια και με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν από την άλλη να πετύχουν ένα γκολ που για μεν του γηπεδούχους θα ήταν η αρχή της πρόκρισης, ενώ για τους φιλοξενούμενους, ουσιαστικά να τελειώσουν το παιχνίδι.
Έτσι ήταν φυσιολογικές οι πολλές και δυνατές «μονομαχίες» στο χώρο  του κέντρου, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.
Το πρώτο ημίχρονο θα λέγαμε ότι ήταν μοιρασμένο, όμως δεν υπήρχε θέαμα, αφού οι φάσεις δεν ήρθαν και είχαμε μόνο μια, αν μπορείς να την πεις, καλή στιγμή σε όλη τη διάρκεια του.
Στο δεύτερο όμως οι ομάδες, μας αποζημίωσαν, κυρίως οι γηπεδούχοι που πέτυχαν το γκολ που ήθελαν, είχαν δοκάρι, αλλά και καλές φάσεις να πετύχουν και άλλα τέρματα.
Στο ίδιο διάστημα και μετά το γκολ, η απογοήτευση και το άγχος, βάρυναν τα πόδια των ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πιάσουν την γνωστή τους απόδοση και το ποιοτικό τους παιχνίδι.
Συμπερασματικά και σύμφωνα με την εικόνα που παρακολουθήσαμε στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι δίκαια είναι από το απόγευμα στις «7» καλύτερες ομάδες του τοπικού κυπέλλου, αφού έδειξαν πάθος, αλλά και φαινόταν να το θέλουν περισσότερο!
Στο 13’ είχαμε μια 5λεπτη καθυστέρηση από τον τραυματισμό (άνοιγμα στο κεφάλι) του Χαραλαμπόγλου, ο οποίος μετά τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα και την επίδεση που του έγινε, συνέχισε κανονικά ως το τέλος και ήταν από τους ιδιαίτερα διακριθέντες του σημερινού παιχνιδιού.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στην μοναδική, κάτι σαν φάση, του α’ 45λεπτου και στο 33’, ο Εμιλιάνο θα γίνει κάτοχος της μπάλας, μέσα στην περιοχή και πλάγια, μετά την απομάκρυνση της από τον Κουστουμπάρδη, θα βγάλει την σέντρα για τον Χασάι, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου, θα κοντράρει στα σώματα και στη συνέχεια θα απομακρυνθεί από τους αμυντικούς.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε στον αγωνιστικό χώρο και τα Διλινάτα στην πίεση του χρόνου κυνήγησαν το γκολ. Αποτέλεσμα ήταν το θέαμα, για ντέρμπι, να είναι καλό, οι ευκαιρίες πάρα πολλές και το σχετικά γρήγορο γκολ για τα Διλινάτα.
Στο 51’ λοιπόν και στην πρώτη καλή στιγμή του β' ημιχρόνου, θα γίνει το 1-0 που θα είναι και σκορ πρόκρισης για τα Διλινάτα.
Ο Διον. Τζωρτζάτος μετά από ωραία συνεργασία με τον Γ. Αναλυτή, μέσα στην περιοχή και δεξιά, θα βγάλει μια εντυπωσιακή, συρτή πάσα στο απέναντι δοκάρι, εκεί θα πεταχτεί ο Εμιλιάνο, που εύκολα θα πλασάρει τον Κουστουμπάρδη, βάζοντας για τα καλά την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Στο 64’ οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν κοντά στο 1-1, όταν στο φάουλ του Γερασιμάτου από δεξιά, ο Αλ. Πολλάτος, δεν εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια, αφού δεν πιάνει καλά την κεφαλιά, η μπάλα θα φτάσει στον Δήμου που από πολύ κοντά, κάνει ένα άσχημο πλασέ και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Μια ακόμη καλή ευκαιρία για την ισοφάριση θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 74’, όταν το φάουλ του Μπούσι αποκρούεται με δυσκολία από τον Καλαφάτη σε κόρνερ, διώχνοντας στην αριστερή του γωνία.
Στο 74’ ένα σουτ του Εμιλιάνο εκτός περιοχής δεν θα έχει τύχη, αφού η μπάλα καταλήγει αρκετά μακριά από την εστία του Κουστουμπάρδη.
Ο Κουστουμπάρδης στο 76’ θα βγει εκτός περιοχής και θα διώξει την μπάλα με τα πόδια, μπροστά από τον Εμιλιάνο που έβγαινε επικίνδυνα, μτά από την κάθετη του Χασάι.
Ο Γερ. Τζωρτζάτος στο 78’ θα βρει ωραία τον Εμιλιάνο απέναντι από τον Κουστουμπάρδη, αλλά ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας θα τον νικήσει.
Και πάλι οι γηπεδούχοι θα βγουν στην επίθεση με μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Εμιλιάνο στον Βαγγελάτο, αυτός θα προχωρήσει στην περιοχή και θα πλασάρει στην έξοδο τον Κουστουμπάρδη, όμως θα σταθεί άτυχος, αφού η μπάλα στο διαγώνιο σουτ που επιχειρεί, θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας της ομάδας από τη Λειβαθώ.
Στο 81’ ο Κουμαριώτης δε εκμεταλλεύεται το κενό στην άμυνα των γηπεδούχων, μετά το κόρνερ του Αντωνάτου από δεξιά, αφού ίσα-ίσα που προλαβαίνει με προβολή, που δεν βρίσκει όμως όπως θα ήθελε την μπάλα για να απομακρύνουν έτσι, οι αμυντικοί των Διλινάτων.
Στο 90+1’ ο Διον. Τζωρτζάτος θα βγει στην κόντρα και απέναντι από τον Κουστουμπάρδη, δεν κάνει το ιδανικό πλασέ, με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
Τέλος, ο Κουστουμπάρδης, που ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, θα κάνει νέα μεγάλη απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ, πάνω από την εστία, στο τετατετ και το πλασέ του Χρ. Παπαναστασάτου.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα τα Διλινάτα συνεχίζουν στον επόμενο γύρο, ενώ η Εικοσιμία θα πρέπει να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να συνέλθει από τον αποκλεισμό της, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, όπου θα αντιμετωπίσει στο τοπικό ντέρμπι τα Φωκάτα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(------),Καλαφάτης Λ., Χριστόπουλος, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Χαραλαμπόγλου, Χασάι, Τζωρτζάτος Διον., Αναλυτής Γ. (66’ Βαγγελάτος), Εμιλιάνο (85’ Στεφανάτος), Τζωρτζάτος Χρ., Τζωρτζάτος Γερ. (90’ Παπαναστασάτος Χρ.).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης Βαλεντής, Αποστολάτος, Πολλάτος Δημ., Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος, Μανέντης (71’ Καμπανός), Στεφανάτος, (59’ Δήμου), Γερασιμάτος (71’ Αντωνάτος).  
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου