Κυριακή, Οκτωβρίου 23

Με νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση επέστρεψε η Σάμη από την Ιθάκη 1-3 την Πρόοδο


Σήμερα το πρωί στις 11:00, στο Δημοτικό Στάδιο Ιθάκης, διεξήχθη το παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ Προόδου και Σάμης.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές καθώς ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό και αυτό βοήθησε τον κόσμο να κατέβει στο γήπεδο να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι παρουσιάστηκαν δύο ομάδες με διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας, καθώς από την μια πλευρά η Πρόοδος ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι καθώς όπως έχουμε ξανά αναφέρει, φέτος κάνει μια νέα αρχή με νέα παιδιά και νέους ρόλους γενικά και αυτό την κάνει ακόμη να «ψάχνετε» καθώς ήταν και το πρώτο παιχνίδι για φέτος.
Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της  φανερώνοντας ότι με τον καιρό και τα παιχνίδια θα παρουσιάσει κάτι καλό, κάτι το οποίο έχει  λείψει από την ομάδα τα τελευταία  χρόνια. 
Από την άλλη πλευρά μια Σάμη αρκετά δυνατή με πολύ καλό κέντρο και γενικά μια ομάδα δεμένη που εκμεταλλεύεται την ταχύτητα τω επιθετικών της και χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Μια ομάδα που φέτος θα είναι μπελάς για πολλές ομάδες.
Φάσεις και γκολ  
Μόλις στο 5’ ένα πολύ δυνατό σουτ από τον Νικολόβιενη Κ.    αποκρούει με εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του ο Γ. Τσιντήλας.
Στο 10’ γκολ για την Σάμη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και ολιγωρία της άμυνας της Προόδου, ο Ποταμιάνος τελείως μόνος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο δεξί «Γ»  της εστίας του Γ. Τσιντήλα πετυχαίνοντας το 0-1.
Στο 17’ έχουμε το δεύτερο γκολ για τη Σάμη, μετά από μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Προόδου, ο Νικολόβιενης Κ.  μπαίνει στην περιοχή  από αριστερά, εκεί τον κλείνει ο Γ. Τσιντήλας και αυτός πασάρει παράλληλα στον επερχόμενο Αμούργη Ι., ο οποίος με κοντινό πλασέ σε κενή εστία θα πετύχει το 0-2 για τους φιλοξενούμενους.
Στο 24’ μια καλή φάση για την Πρόοδο να μειώσει, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Καρανίκα, ο Παπαδόπουλος σηκώνετε ψηλά και πιάνει μια δυνατή κεφαλιά η οποία περνά ξυστά άουτ, από το αριστερό «Γ» της εστίας του Μακρή.
Στο 31’ ο Παπαδόπουλος υποδέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή και αριστερά γυρίζει και κάνει το σουτ το οποίο μπλοκάρει εύκολα ο Μακρής.
38’  γκολ για την Σάμη, όταν σε μια περίεργη φάση και ενώ ο Τσιντήλας Τ. προσπαθεί να διώξει την μπάλα,  σε σύγχυση στην άμυνα της Προόδου, αυτή παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι της εστίας της ομάδας του, κάνοντας το 0-3 για τη Σάμη σε μια άτυχη στιγμή για την Πρόοδο.
44’ μια ακόμη δύσκολη φάση για την άμυνα της Προόδου όταν και πάλι με μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Μιχαλάτος μπαίνει στην περιοχή αλλά γρήγορα ο Γ. Τσιντήλας πραγματοποιεί έξοδο και ανακόπτει τον επιθετικό της Σάμης.
Δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πρόοδος παρουσιάστηκε με διαφορετικό πρόσωπο μετά από κάποιες αλλαγές  που έκανε  ο Πρεβεζιάνος, καθώς κατάφερε να βάλει την μπάλα κάτω και να την κυκλοφορήσει, ευνοώντας την βέβαια και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο  καθώς ο Ποταμιάνος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) για σκληρό μαρκάρισμα.  
Στο  53’ ο Αμούργης μπαίνει από δεξιά  κάνει το σουτ αλλά μπλοκάρει σταθερά ο Γ. Τσιντήλας.
Στο 60’ ο Καρανίκας παίρνει την μπάλα, κάνει την κούρσα πολύ επικίνδυνα αλλά τον σταματάει αντικανονικά ο  Ποταμιάνος ακριβώς έξω από την περιοχή.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Τσίρος, όμως στέλνει την μπάλα να περάσει πάνω από την εστία του Μακρή.
65’ ο Παπαδόπουλος παίρνει την μπάλα, μετά από ωραία μεταβίβαση του Αρταβάνη, γυρίζει μέσα στην περιοχή και ενώ είναι μόνος απέναντι από τον Μακρή, ο  Βιτωράτος προλαβαίνει και βάζει την κόντρα  με την μπάλα να περνάει τελικά κόρνερ.
71’ η Σάμη κερδίζει φάουλ 2μ έξω και δεξιά  από την περιοχή της Προόδου, ο Κοσμάτος αναλαμβάνει την εκτέλεση με την μπάλα να κατευθύνετε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Τσιντήλα, ο οποίος με τα ακροδάχτυλα την διώχνει εντυπωσιακά για καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τσίρος να την απομακρύνει.
76’ ένα δυνατό σουτ του Τσάμη έξω από την περιοχή της των φιλοξενούμενων, περνάει άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μακρή.
80’ γκολ για την Πρόοδο, όταν μετά από μπαλιά του Τσιντήλα Τ., ο Παπαδόπουλος ψύχραιμα κατεβάζει την μπάλα στην περιοχή της Σάμης και με ωραίο πλασέ στην γωνία του Μακρή γράφει το 1-3.
87’ μεγάλη διπλή ευκαιρία γα τη Σάμη να διευρύνει το σκορ  με τον Καλλιβωκά να κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι και τον Γ. Τσιντήλα να διώχνει προσωρινά, ο Νικολόβιενη Κ. στην επιστροφή να κάνει αμέσως το σουτ αλλά και πάλι ο Γ. Τσιντήλας θα διώξει εντυπωσιακά στη γωνία του. 
Διαιτητής ο κ. Ι. Ε. Μενεγάτος  με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Βλάχου και Ι. Κώτσης.
Οι συνθέσεις
ΠΡΟΟΔΟΣ:Τσιντήλας Γ., Τσάμης, Τσιντήλας Τ., Λίλα, Τσίρος, Βλασσόπουλος, Καρανίκας, Γρίβας, (Κασσιανός), Παπαδόπουλος, Αρταβάνης, Ηλιόπουλος, (Μόσχος).
ΣΑΜΗ:Μακρής, Ποταμιάνος, Καππατος, Βιτωράτος, Κοσμάτος, Μωραίτης, Μιχαλάτος, (Γιαννάτος), Νικολόβιενης Κ., Καλλιβωκάς, (Νικολόβιενης Θ.), Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (Δρακάτος).
**Οι φώτο είναι από το περυσινό παιχνίδι των δυο ομάδων για το πρωτάθλημα στα Φαρακλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου