Κυριακή, Οκτωβρίου 23

Νίκη - πρόκρισης για τα Ομαλά 3-0 τον Πυλαριακό


Τα Ομαλά με ένα «καθαρό» 3-0 επικράτησαν, σήμερα το πρωί στις Κεραμειές του Πυλαριακού, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το τοπικό κύπελλο και έβαλαν τις βάσεις μιας πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Όσον αφορά το παιχνίδι τα λάθη στοίχησαν περισσότερο, από τον αντίπαλο στον Πυλαριακό, αφού δέχθηκε τα δυο από τα τρία τέρματα, σε φάσεις που δεν έπρεπε να είχε συμβεί.
Γενικά είχαμε ένα μέτριο παιχνίδι, με τις ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο, σε μια περίοδο που συνεχίζουν την προετοιμασία τους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού, είχαν μια ελαφρά υπεροχή, απέναντι στους φιλοξενούμενους, που άργησαν πολύ να αντιδράσουν και όταν το προσπάθησαν, δέχθηκαν το τρίτο και ίσως καταδικαστικό τέρμα.
Σίγουρα τα Ομαλά επικράτησαν δίκαια και καθαρά μιας και εκμεταλλεύθηκαν τα σοβαρά αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Με την έναρξη του αγώνα τα Ομαλά θα κερδίσουν ένα φάουλ μακριά από την περιοχή του Πυλαριακού και δεξιά. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Χ. Νεόφυτος, ο οποίος με ένα, όχι ιδιαίτερα δυνατό χτύπημα θα αιφνιδιάσει τον Papa και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 11΄οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν και πάλι με ένα δυνατό σουτ στην κίνηση του Σπ. Τσακαρισιάνου να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, πλάι από το δεξί δοκάρι του Papa.
Πρώτη απειλή από την φιλοξενούμενη ομάδα στο 28’, όταν ο Π. Σταμούλης θα παίξει κάθετα προς την περιοχή του Παπαστεργίου, όμως ο τελευταίος θα προλάβει με έξοδο και θα διώξει την μπάλα με το κεφάλι λίγο έξω από την μεγάλη του περιοχή.
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο και πάλι για την ομάδα του Αγίου με τον Χρ. Τσακαρισιάνο να κερδίζει τις κόντρες, μετά από ωραία ενέργεια του Καραντινού-Νεόφυτου από δεξιά και μέσα στην περιοχή, θα πιάσει ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα, περνάει άουτ λίγο πάνω από την εστία του Papa.
Με το προβάδισμα στην ομάδα των Ομαλών θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη, είχαμε την ίδια δυναμική εκκίνηση από τους γηπεδούχους και κατάφεραν στο 51’ να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.
Ο Σπ. Τσακαρισιάνος, λίγο κάτω από το κέντρο και δεξιά, εκτελεί το φάουλ με ένα περισσότερο γέμισμα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα αρχικά αποκρούεται από τον Papa, όμως στη συνέχεια θα την χάσει μέσα από τα χέρια του με τον Σέρρα να μην λέει όχι στο «δώρο» και εύκολα με κοντινό πλασέ θα την σπρώχνει στα δίχτυα για το 2-0 της ομάδας του, δίνοντας της παράλληλα σημαντικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια.
Στο 61’ ο Χρ. Τσακαρισιάνος από δεξιά, θα βγάλει σέντρα στην περιοχή, εκεί ο Βαλεντής θα πιάσει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση για να πεταχτεί εντυπωσιακά και να απομακρύνει την μπάλα ο Papa.
Μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στον αγώνα και να διεκδικήσει την πρόκριση θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 62’ όταν ο Χρυσανθακόπουλος θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αμαρκάριστος, θα προχωρήσει και απέναντι από τον Παπαστεργίου, θα νικηθεί σε ένα μοναδικό τετατετ, από τον τερματοφύλακα των Ομαλών, ο οποίος θα αποκρούσει εντυπωσιακά το συρτό πλασέ του ποδοσφαιριστή του Πυλαριακού.
Ο Τζάκης μετά από την ατομική του ενέργεια, από δεξιά στο 72’, θα μπει στη μεγάλη περιοχή και πλάγια, θα πιάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα θα κοντράρει σε σώματα αμυντικών και θα καταλήξει κόρνερ.  
Νέα ευκαιρία να μειώσουν θα χάσουν οι «κυανέρυθροι» στο 78’ όταν το δυνατό ευθύβολο σουτ του Π. Σταμούλη θα σταματήσει στη συμβολή των δοκαριών του Παπαστεργίου και στη συνέχεια ένα νέο σουτ του Χρυσανθακόπουλου θα σταματήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας των Ομαλών.
Σε ένα γέμισμα του Χρυσανθακόπουλου στο 80’ μετά από εκτέλεση φάουλ, θα φέρει τον Σολδάτο στην περιοχή σε θέση «βολής», όμως το γυριστό που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ, από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι πίεζαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της πρόκρισης, θα δεχθούν ένα ακόμη τέρμα στο 86’ και κάπου εκεί τα πράγματα για τον επαναληπτικό να γίνονται πολύ δύσκολα.
Συγκεκριμένα ο Βαλεντής με ατομική ενέργεια και δυνατό συρτό σουτ, από τα όρια της περιοχής, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0 και παράλληλα σχεδόν την πρόκριση της ομάδας του, στον επόμενο γύρο, αφού τα Ομαλά για να αποκλειστούν από τη συνέχεια, θα πρέπει στα Μακρυώτικα και στον επαναληπτικό να δεχθούν τέσσερα τέρματα ή τρία για να οδηγήσουν το παιχνίδι σε παράταση.
Με αυτό το σκορ θα ολοκληρωθεί και το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του δεν είχαμε κάτι καλό.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος  με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Απ. Καραίσκο.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(-----), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Νεόφυτος Λ., Σέρρας (68’ Μινέτος), Νεόφυτος Χ. (89’ Μπελτσώνιας), Τσακαρισιάνος Χ., Τσακαρισιάνος Σπ., Σίμο, Βαλεντής, Τζάκης, Καραντινός-Νεόφυτος.
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Papa, Ντελάι, Κουλουμπής Θ. (65’ Σαρρίδης), Σκιαδαρέσης, Σολδάτος, Διαμαντής (60’ Φούκας), Κουλουμπής Α. (74’ Μιχελής), Χονδρομάρας, Χρυσανθακόπουλος, Σταμούλης Π., Γασπαρής Γ..
Αργότερα θα ακολουθήσει φωτορεπορρτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου