Παρασκευή, Ιουνίου 30

Εντυπωσιακή η παρέλαση και η τελετή έναρξης του φεστιβάλ γυμναστικής στην πλατεία

Mε την καθιερωμένη παρέλαση στους δρόμους και στις πλατείες του Αργοστολίου, άνοιξε την αυλαία του το 29ο φεστιβάλ γενικής Γυμναστικής «Άννα Πολλάτου».
Ακολουθώντας την ιδέα και τη φιλοσοφία της Γυμναστικής για όλους, το Φεστιβάλ είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλο τον αθλούμενο κόσμο, χωρίς να κάνει διακρίσεις. 
Άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου, όλων των ηλικιών, ενώνονται μέσω της αγάπης τους για τη γυμναστική και χαίρονται τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, χωρίς να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
Οι ομάδες τόσο οι Ελληνικές, όσο και αυτές του εξωτερικού συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Καμπάνας και διασχίζοντας τον πεζόδρομο του Λιθοστρώτου, χορεύοντας, τραγουδώντας και διασκεδάζοντας, έφτασαν στην κατάμεστη από κόσμο, ανακατασκευασμένη κεντρική πλατεία «Παναγή Βαλλιάνου», όπου έγινε η καθιερωμένη, τελετή έναρξης του Φεστιβάλ παρουσία των επισήμων μεταξύ των οποίων του δημάρχου Αργοστολίου κ. Αλ. Παρίση, που έδωσε το σύνθημα των τριήμερων εκδηλώσεων, και των αντιδημάρχων κ.κ. Κεκάτου και Γάκη, ενός φεστιβάλ που έγινε θεσμός και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των καλυτέρων στο είδος του στην Ευρώπη.
Έναν σύντομο χαιρετισμό και το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων αποστολών, έκαναν ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. κ. Σταύρος Μπασιαρδής και ο δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης, έκανε  η Ελλένη Δαρδαμάνη .
Μετά την κήρυξη του συγκεκριμένου φεστιβάλ, ομάδες του Α.Γ.Σ. Επτανήσων, παρουσίασαν τα προγράμματα τους με εξαιρετικές χορογραφίες και ήταν εντυπωσιακά, προάγγελος του τι θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια, αλλά και δείγμα της δουλειάς που γίνεται σε αυτόν τον δραστήριο Σύλλογο, από το ζεύγος Σταύρου και Μποζένα Μπασιαρδή, την Ελένη Δαρδαμάνη, το Δ.Σ., αλλά και όλες τις προπονήτριες.
Στη συνέχεια το φεστιβάλ, αύριο Παρασκευή 30η Ιουνίου, «ταξιδεύει» στο Ληξούρι, όπου στις 20.00, στην πλατεία της πόλης, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση των ομάδων, ενώ το Σάββατο 1η Ιουλίου στις 20.00 θα συνεχιστεί με την δεύτερη παρουσίαση στα Φραγκάτα. 
Εκεί, ο καλλιτεχνικοχορευτικός σύλλογος Φραγκάτων «ο Μέρμηγκας» διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά ένα παραδοσιακό γλέντι προς τιμήν των ομάδων!
Όπως κάθε χρόνο η διοργάνωση θα κορυφωθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου με την κεντρική εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης», όπου όλες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια μοναδική παρουσίαση με πολύ κέφι, παιδικές φωνές, όμορφες χορογραφίες και κινήσεις.
Παράλληλα, το καθιερωμένο beach party το πρωινό της Κυριακής στο COSTA COSTA και το party μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης στο MYWAY θα προσφέρουν μερικές ακόμα όμορφες αναμνήσεις στους φετινούς συμμετέχοντες!!!
Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Π.Ε. Κεφαλονιάς, ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολική-μερική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από την τελετή έναρξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου