Σάββατο, Νοεμβρίου 11

2Χ2 τα Διλινάτα που απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής

Με το παιχνίδι μεταξύ Διλινάτων - Προόδου Ιθάκης, σήμερα Σάββατο πρωί στο Δημοτικό Κεραμειών, άνοιξε την αυλαία της, η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και την ομάδα από το «μεγάλο χωριό» να πετυχαίνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και το απόλυτο 2Χ2.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, με λίγες καλές φάσεις και τους γηπεδούχους, εκμεταλλευόμενους τον παίκτη λιγότερο των αντιπάλων τους, στο β’ ημίχρονο να παίρνουν τη νίκη που τους φέρνει μόνους πρώτους (με ένα παιχνίδι όμως περισσότερο), στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι, που παρατάχθηκαν με πολλές ελλείψεις, το πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Αμυντικά στάθηκαν πολύ καλά και με κορυφαίους τους Σολδάτο-Παπαδόπουλο κράτησαν το "0" για 45 ολόκληρα λεπτά. Στην επανάληψη δεν άντεξαν με "δέκα" και έτσι η πίεση των Διλινάτων έφερε αυτό το τελικό 2-0.
Φάσεις και γκολ
Κόντεψε να συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο στο παιχνίδι για να δούμε την πρώτη καλή φάση. Συγκεκριμένα στο 27' ο Κλειτογιάννης θα εκτελέσει από δεξιά και με πολύ φάλτσο το κόρνερ, η μπάλα θα πάρει πορεία προς τα δίχτυα, πλην όμως ο Σολδάτος με εντυπωσιακή ενέργεια θα την στείλει κόρνερ πάνω από την εστία του.
Νέα δύσκολη απόκρουση από τον Σολδάτο στο 32' στην σέντρα σουτ του Χριστόπουλου, διώχνοντας την μπάλα και πάλι σε κόρνερ.
Στο 44' ο Κλειτογιάννης από αριστερά, με ωραία σέντρα θα βρει στην περιοχή τον Φωτ. Τζωρτζάτο, όμως ο Σολδάτος θα πει και πάλι "όχι' στο κοντινό πλασέ του νεαρού μέσου των Διλινάτων, απομακρύνοντας εντυπωσιακά την μπάλα!
Στο 44' ο διαιτητής κ. Καπογιαννόπουλος θα σφυρίξει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στην μονομαχία Κλειτογιάννη - Hyka, μέσα στην περιοχή και αριστερά.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει το "θύμα", αλλά ο ανίκητος μέχρι εκείνη την στιγμή Σολδάτος θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα κρατήσει το "0", προσθέτοντας παράλληλα στο ενεργητικό του ακόμη μια εντυπωσιακή στιγμή!
Στο λεπτό αυτό ο Αρταβάνης θα δει την 2η κίτρινη από τον διαιτητή κ. Καπογιαννόπουλος για διαμαρτυρία και θα αποβληθεί από το παιχνίδι, αφού είχε δεχθεί ακόμη μια ελάχιστα πιο πριν.
Ήταν η στιγμή που άλλαξε τα δεδομένα μιας και η ομάδα της Ιθάκης ήταν υποχρεωμένη να συνεχίσει με αριθμητικό μειονέκτημα.
Με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη, τα Διλινάτα ανέβασαν στροφές και με παίκτη παραπάνω είχαν την υπεροχή παίρνοντας τελικά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, έχοντας μέχρι τώρα το απόλυτο.
Έτσι, στο 58' θα πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Βουκελάτος από αριστερά θα μπει στην περιοχή και θα κόψει στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής για τον Κλειτογιάννη, αυτός θα πιάσει το δυνατό σουτ και θα νικήσει τον Σολδάτο, αφού η μπάλα θα καταλήξει στην αριστερή του γωνία και στα δίχτυα για το 1-0
Στο 70' θα έρθει και το 2-0 και κάπου εκεί ουσιαστικά "κλειδώνει" και το ματς.
Ύστερα από κάθετη μπαλιά, ο Ντεντλάλα θα μπει από δεξιά στην περιοχή και με ένα διαγώνιο, συρτό σουτ, θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία  του Σολδάτου.
Τέλος στο 88' οι γηπεδούχοι θα σταθούν άτυχοι, όταν το δυνατό σουτ του Βαγγελάτου από τα όρια της περιοχής, μετά την σέντρα από αριστερά του Βουκελάτου, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Σολδάτου.
Χωρίς άλλη καλή στιγμή, εκτός ενός μαρκαρίσματος που έφερε κάποιες διαμαρτυρίες, από την πλευρά της Προόδου για κάρτα σε παίκτη των γηπεδούχων, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με τους Διλινάδες να παίρνουν μια σημαντική νίκη και να συνεχίζουν αήττητοι με το απόλυτο την πορεία τους.
Όσο για τους φιλοξενούμενους ήταν μια ήττα εντός προγράμματος και δεν μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια τους στη συνέχεια.
Άλλωστε μετά από δυο εκτός έδρας παιχνίδια, την 3η αγωνιστική φιλοξενεί στο Βαθύ τον Εθνικό Κεφαλονιάς, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και εκεί θα ρίξουν όλο τους το βάρος.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης Λ. τ, Γ., Τζωρτζάτος Φ., Τζωρτζάτος Κ. (73' Καλαφάτης Ε. τ. Δ., Τζωρτζάτος Δημ., Βαγγελάτος, Νεστερένκο, Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Γερ. (66' Μουρελάτος), Ντεντλάλα, Τζωρτζάτος Χρ., Χριστόπουλος (46' Βουκελάτος).

Πρόοδος Ιθ.:(Στ. Πόρτολος), Σολδάτος, Κανέλος (80' Πάτερης), Τσιντήλας Τηλ., Τσίγκος, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς (75' Σύτι), Hyka, Τσάμης (84' Κωστόπουλος), Αρταβάνης, Haidari, Γρίβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου