Σάββατο, Φεβρουαρίου 2

Νίκη από ατόφιο "χρυσάφι" για τη Σάμη 1-0 τους Πρόννους


Σήμερα το μεσημέρι, στο δημοτικό γήπεδο Καραβομύλου διεξήχθη η αναμέτρηση, ανάμεσα στις ομάδες του Α.Ο. Σάμης και Α.Ο. Πρόννων για την 11η αγωνιστική της Α' κατηγορίας. 
Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν σημαντική νίκη με σκορ 1-0, «πιάνοντας» έτσι την αντίπαλη ομάδα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 
Σε γενικές γραμμές είχαμε ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι, με την ομάδα των Πρόννων να έχει την κυκλοφορία της μπάλας, χάνοντας πολύ μεγάλες ευκαιρίες και την ομάδα της Σάμης να αμύνεται, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα Μωραΐτη, ο οποίος απέκρουσε και πέναλτι, ενώ χτυπούσε στην κόντρα με τους Δ. Βιτωράτο, Ι. Αμούργη και Π. Κορσιάνο.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ η ομάδα της Σάμης θα ευτυχήσει να προηγηθεί με τον Γ. Αμούργη. Συγκεκριμένα η μπάλα μετά από διώξιμο των αμυντικών, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών των φιλοξενουμένων για πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Περιβολάρη στον Πολλάκη μέσα στην περιοχή,  θα φτάσει στον Δ. Βιτωράτο, αυτός θα δώσει στον Κορσιάνο και ο τελευταίος θα βρει με εξαιρετική πάσα τον Γ. Αμούργη, το πλασέ του οποίου θα καταλήξει στα δίχτυα έπειτα και την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Παπαβασιλείου.
Στο 7’ μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ζαρνακούπης θα πιάσει καρφωτή κεφαλιά, με τον Μωραΐτη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 12’ ένα «ξερό» σουτ του Αποστολάτου εκτός περιοχής θα στείλει την μπάλα σύριζα έξω από την εστία του Κ. Μωραΐτη.
Στο 20’ η φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι με τον Πολλάκη, ο οποίος θα ανατραπεί απ τον Κ. Βιτωράτο στην περιοχή.
Την εκτέλεση θα αναλάβει ο ίδιος ο οποίος θα νικηθεί από τον Μωραΐτη.
Στο 28’ ωραίο σουτ του Ζαρνακούπη με την μπάλα να περνάει λίγο επάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 34’ ωραία ατομική ενέργεια του Βιτωράτου Δ. από αριστερά, το σουτ του οποίου θα καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι θα μπουν δυνατά για την ισοφάριση.
Στο 50’ ο Πολλάκης θα βρεθεί μόνος με τον Μωραΐτη, ο οποίος θα τον νικήσει ξανά.
Στο 64’ πολύ ωραίο σουτ του Ζαρνακούπη και πάλι όμως ο Μωραΐτης θα εκτιναχθεί εντυπωσιακά στο δεξί «Γ» της εστίας του και διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 76’ ο νεοσυλθών Ν. Στάβερης θα κερδίσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, από τους αμυντικούς των γηπεδούχων και θα κάνει το δυνατό σουτ, μόνο που η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι, αφού θα περάσει λίγο πάνω από την εστία.
Στο 82’ ωραία αντεπίθεση για την ομάδα της Σάμης, όμως το σουτ του Αμούργη θα μπλοκάρει σταθερά ο τερματοφύλακας Παπαβασιλείου.
Στο 90+2’ θα έχουμε την τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, έπειτα από κόρνερ των Πρόννων από δεξιά, ο Παπαδημητρόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω.
Μεγάλη νίκη λοιπόν για τους γηπεδούχους που πλέον βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι γηπεδούχοι ισόβαθμοι των σημερινών αντιπάλων τους θα βρεθούν στην 4η λόγω καλύτερης συγκομιδής μεταξύ τους αποτελεσμάτων από τους Σαμικούς.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης, Παπαδημάτος, Βιτωράτος Κ., Κορσιάνος Π. (74’ Ζαχαράτος), Καραγιαννάκης, Καππάτος, Αμούργης Α., Μετάι (78’ Μιχαλάτος), Βιτωράτος Δ. (84’ Trifi), Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (88’ Πολυχρονάτος).
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Κουρκουμέλης Χ., Παπαδημητρόπουλος, Αποστολάτος (89’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Κουρκουμέλης Σπ., Πολλάκης (78’ Κατσιλίδης), Ζαρνακούπης, Κόμητας (83’ Αναγνώστης), Στάβερης Κ. (74’ Στάβερης Ν.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου