Παρασκευή, Φεβρουαρίου 8

Η pregame της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2018-2019


Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 9-10/2/2019, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν και τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος. 
Παιχνίδια πολύ μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις ομάδες της κορυφής, όσο και αυτές που "μάχονται" για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, θα διεξαχθούν το Σάββατο 9/2, πρωί - απόγευμα, σε Ιθάκη - Φαρακλάτα, ενώ τα υπόλοιπα δύο, με τα οποία ολοκληρώνεται η 12η αγωνιστική, θα διεξαχθούν το απόγευμα της Κυριακής 10/2 σε Τζαννάτα και  Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο το πρωί στις 11:00 στο Δημοτικό Ιθάκης, με την τοπική Πρόοδο να φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς σε ένα κομβικό παιχνίδι για την μελλοντική πορεία των δυο ομάδων και σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους τους.
Λίγο αργότερα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, Εύγερος - Οδυσσέας και εδώ σε ένα σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι, θέλουν νίκη για να ανασάνουν βαθμολογικά, αφού η θέση που βρίσκονται δεν τους εξασφαλίζει για τη συνέχεια.
Η συνέχεια της αγωνιστικής μεταφέρεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή 10/2 στις 3 το απόγευμα στα Τζαννάτα, όπου ο γηπεδούχος Α.Ο. Πρόννων, φιλοξενεί τα Φωκάτα και θέλει νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα, αλλά και τη ρεβάνς της ήττας του με σκορ 3-1 στον α' γύρο στις Κεραμειές.
Τέλος, την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, φιλοξενεί τη Σάμη, σε ένα παιχνίδι που θέλει μόνο νίκη, ώστε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, να βρεθεί μόνος στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενος το ρεπό των Διλινάτων.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Ο. Διλινάτων.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  9-2-2019   ώρα:11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος - Εθνικός Κεφ/νιάς
Χατζηγεωργίου
Νίκος
Καραΐσκος Απ.
Κομητόπουλος Π.
2.
Σάββατο  9-2-2019   ώρα:11:30
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
ΠΑ.Ο. Εύγερος - Οδυσσέας Ιθ.
Θωμάς
Βασίλης
Γάτσιος Δ.
Μενεγάτος Ε.
3.
Κυριακή  10-2-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Φωκάτα
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Βουτσινάς Α.
4.
Κυριακή 10-2-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Α.Ο. Σάμης
Θωμάς
Βασίλης
Καραΐσκος Απ.
Αντωνιάδης Ν.
            
Σάββατο 9/2/2019
Το Σάββατο το πρωί συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και συγκεκριμένα με την 12η αγωνιστική και τον αγώνα στο Βαθύ, μεταξύ της τοπικής Προόδου και του Εθνικού Κεφαλονιάς.
Ένα κρίσιμο παιχνίδι για την πορεία των δύο ομάδων και τους στόχους τους, στη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι, με μια σειρά από ήττες τον τελευταίο καιρό, παρά τις καλές τους παρουσίες, θέλουν τη νίκη προκειμένου να επανέλθουν στις επιτυχίες, αλλά να ανασάνουν βαθμολογικά και να ξεκολλήσουν επιτέλους από τους 7 βαθμούς και την προτελευταία θέση, κτίζοντας έτσι κάποια πιο ασφαλή διαφορά, ώστε να έρθει το συντομότερο δυνατόν η παραμονή.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, μετά τη μεγάλη νίκη τους επί της Ευγέρου 4-0 την περασμένη αγωνιστική, ανάσαναν βαθμολογικά και σίγουρα θέλουν νίκη στην Ιθάκη, προκειμένου να παραμείνουν στο παιχνίδι της εισόδου τους στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs. Και φυσικά αυτός θα είναι ο στόχος, ώστε στην επιστροφή από το νησί να τους συνοδεύει ένα ακόμη τρίποντο, έστω και αν, η ψυχολογία δεν είναι στα καλύτερα τους, από την ισοπαλία της περασμένης Τετάρτης και τον αποκλεισμό τους, από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου.
Η ομάδα του Χρ, Μανωλόπουλου μετά τις 5 συνεχόμενες ήττες που μετράει Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς και σίγουρα μια απόσταση 3 βαθμών από τον ουραγό συντοπίτη της Οδυσσέα, δεν της εξασφαλίζει κάτι, σε σχέση με την παραμονή.
Έχει απολογισμό στα μέχρι τώρα 10 παιχνίδια που έχει δώσει: 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 7 ήττες.
Από την άλλη, αυτή του Εθνικού, που δείχνει να ανακάμπτει, βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα στη συνέχεια, αν θέλει να είναι στην τελική 4αδα και τα playoffs.
Έτσι, το παιχνίδι της Ιθάκης κρίνεται κομβικό για τους φιλοξενούμενους και ίσως κριθεί εκεί και το μέλλον τους.
Μέχρι τώρα και σε  10 παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Περιμένουμε ένα δυνατό και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τις δύο ομάδες, όπως προαναφέραμε, να «μάχονται» για τη νίκη που θα τους δώσει βαθμολογική ανάσα και ελπίδες.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει σημαντική ισοπαλία με σκορ 2-2 στον Άγιο Αντώνη.
            
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 και 30, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η Εύγερος με καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση της στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, φιλοξενεί τον Οδυσσέα Ιθάκης σε ένα παιχνίδι επίσης πολύ κρίσιμο για τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι, μετά την βαριά ήττα στο Ληξούρι την προηγούμενη αγωνιστική από τον Εθνικό με σκορ 4-0, έχουν χάσει αρκετό έδαφος για τη συμμετοχή τους στα playoffs και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας για την πορεία τους.
Το ίδιο όμως ισχύει και για τους φιλοξενούμενους, που ίσως και να αδικούνται από την θέση του ουραγού, που αυτή την στιγμή καταλαμβάνουν στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας. Με μια νέα ήττα, ειδικά αν η άλλη ομάδα του νησιού επικρατήσει του Εθνικού, λίγο πριν θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα στη συνέχεια, με την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Αυτό είναι κάτι που σίγουρα προβληματίζει όλους στον Οδυσσέα, όμως υπάρχει αποφασιστικότητα και πίστη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια τέτοια εμφάνιση που θα τους δώσει κάτι από το παιχνίδι του Ενωσιακού.
Οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, σε μια χρονιά προσαρμογής στα νέα δεδομένα της Α’ κατηγορίας, μετά από πολλά χρόνια, έχουν μια καλή μεν παρουσία, αλλά χωρίς συνέχεια αποτελεσμάτων. Έτσι, βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς, αφού στα 9 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, έχουν 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Όσον αφορά τους «κιτρινόμαυρους» της Βόρειας Ιθάκης, όπως αναφέρουμε παραπάνω βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα με 4 βαθμούς. Έχουν μέχρι σήμερα σε 9 παιχνίδια 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 7 ήττες.
Σίγουρα, θα μπορούσαν να έχουν κάποιους παραπάνω βαθμούς, όμως πότε οι σημαντικές ελλείψεις, πότε η ατυχία, δεν τους το επέτρεψαν.
Σύμφωνα με την κρισιμότητα του αγώνα, περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στα Φαρακλάτα και τις αντίπαλες ομάδες, να παλεύουν για τους βαθμούς που θα τις διατηρήσουν ζωντανές στο κυνήγι του στόχου τους.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Με "λευκή" ισοπαλία είχε ολοκληρωθεί το παιχνίδι στον Σταυρό.
            
Κυριακή 10/2/2019
Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα Κυριακή 10/2, όπου στις 3 μ.μ. στα Τζαννάτα, οι φιλόδοξοι Πρόννοι θα αντιμετωπίσουν τα Φωκάτα σε ένα παιχνίδι που «καίει» και τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι, μετά την ισοπαλία στα Φαρακλάτα την περασμένη Τετάρτη απέναντι στην Εικοσιμία, για το τοπικό κύπελλο, βρίσκονται σε καλή ψυχολογική, αλλά και αγωνιστική κατάσταση και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, μετά την ήττα στον Καραβόμυλο την προηγούμενη αγωνιστική.
Έτσι κι αλλιώς, το παιχνίδι είναι κομβικό, αφού βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 12 ολόκληρους βαθμούς διαφορά από Παλληξουριακό - Διλινάτα, οι πιθανότητες για 1η – 2η θέση είναι σχεδόν ξεγραμμένες, οπότε μια νέα ήττα, πιθανόν να στοιχίσει την απώλεια ακόμη και της 3ης.
Οι φιλοξενούμενοι, που την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν με σκορ 3-0 από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, γενικά κάνουν ένα καλό πρωτάθλημα και βρίσκονται μέσα στον στόχο τους, που για φέτος είναι η είσοδος τους στην τελική 4αδα και η συμμετοχή τους στα playoffs.
Σε αυτό το παιχνίδι και σε μια δύσκολη έδρα θα πρέπει να παλέψουν πολύ ώστε να πάρουν κάτι από έναν αντίπαλο που είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν θέση στην 4αδα.
Η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη με μια παρουσία που όλοι θα την περίμεναν καλύτερη μέχρι τώρα και στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει βρίσκεται στην 4η θέση, αν και ισόβαθμη με τη Σάμη, λόγω καλύτερης συγκομιδής βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια, με 14 βαθμούς, αφού έχει κατακτήσει 4 νίκες, έχει φέρει 2 ισοπαλίες και έχει δεχθεί 4 ήττες!!
Αυτή του Διον. Λιονάτου, επίσης στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς. 1 βαθμό κάτω από την διαχωριστική γραμμή της τελικής 4αδας.
Έχει στο ενεργητικό της 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες παθητικό.
Περιμένουμε ένα καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι στα Τζαννάτα και τις δυο ομάδες να διεκδικούν το καλύτερο για αυτές.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν πετύχει μια εντυπωσιακή νίκη στις Κεραμειές με σκορ 3-1.
        
Η 12η αγωνιστική ολοκληρώνεται την ίδια ώρα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό, να φιλοξενεί την πολύ καλή τον τελευταίο καιρό Σάμη.
Οι γηπεδούχοι, που έχουν μια πάρα πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, θέλουν μόνο τη νίκη και το τρίποντο που θα τους χαρίσει το δικαίωμα να βρεθούν πλέον μόνοι στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Α΄’ κατηγορίας, μιας και τα Διλινάτα θα έχουν το ρεπό τους αυτή την αγωνιστική.
Σίγουρα, στην έδρα τους και με την ποιότητα που διαθέτουν είναι το φαβορί, μόνο που όλα αυτά πρέπει να αποδειχθούν και στον αγωνιστικό χώρο.
Οι φιλοξενούμενοι, με μια σταθερή πορεία τον τελευταίο καιρό που φέρνει αποτελέσματα και κατά συνέπεια βαθμούς, θέλουν να συνεχίσουν την πολύ καλή τους αγωνιστική παρουσία και να μη φύγουν με άδεια χέρια από το Ληξούρι.
Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί, απέναντι σε ένα καλύτερο από αυτήν αντίπαλο και από εκεί και πέρα, εκτός της καλής εμφάνισης να ψάξουν για το καλύτερο.
Οι «ερυθρόλευκοι», που αυτή την στιγμή μοιράζονται την πρώτη θέση με τα Διλινάτα και στα 10 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί έχουν 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 26 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, βρίσκονται στην 3η θέση με 14 βαθμούς, με ενεργητικό 4 νίκες – 2 ισοπαλίες και παθητικό 4 ήττες.
Περιμένουμε ένα καλό, από άποψης θεάματος και τερμάτων παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες παίζουν ανοικτό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
Αποτέλεσμα α' γύρου: Με μια εύκολη νίκη και σκορ 5-1 πέρασαν από τον Καραβόμυλο οι "ερυθρόλευκοι" της Παλλικής.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
10
8
2
0
35 - 03
26
2.
Α.Ο. Διλινάτα
10
8
2
0
22 - 01
26
3.
Α.Ο. Σάμης
10
4
2
4
13 - 16
14
4.
Α.Ο. Πρόννοι
10
4
2
4
16 - 15
14
5.
Α.Ο. Φωκάτα
10
4
1
5
13 - 16
13
6.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
10
2
4
4
14 - 18
10
7.
Π.Α.Ο. Εύγερος
09
2
3
4
11 - 15
09
8.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
10
2
1
7
10 - 28
07
9.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
09
1
1
7
04 - 26
04
            
Η επόμενη (13η) Αγωνιστική
(16-17/2/2019)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.
3.
Α.Ο. Διλινάτα – Π.Α.Ο. Εύγερος
4.
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Παλληξουριακός
Ρεπό:Α.Ο. Πρόννοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου