Πέμπτη, Ιουνίου 9

Η ιστορική πρώτη επίσημη συμμετοχή της Μικτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης του 1999 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ο φίλος του Sportsthea, πρώην τερματοφύλακας του Ηρακλή Πρόννων, αλλά και της μικτής μας ομάδας, Αλέξανδρος Διαμαντάτος, μας έστειλε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο από το μακρινό 1999 και την πρώτη συμμετοχή μικτής παίδων της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στην Βάρη Αττικής και συγκεκριμένα στα εκπαιδευτήρια «Γείτονα».

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο και το δημοσιεύουμε παρακάτω.

25 Ιουλίου - 1 Αυγούστου 1999 Βάρη Αττικής Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Μικτή Κεφαλληνίας για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων
Κεφαλονιά - Πιερία 0-4
Κεφαλονιά - Φωκίδα 0-2
Κεφαλονιά - Άρτα 1-0
Τερματοφύλακες = Διαμαντάτος Αλέξανδρος (εμού του ιδίου)
Μοσχόπουλος Δημήτριος

Οι υπόλοιποι = Σπυράτος Βαγγέλης, Γασπαρινάτος, Χαλιώτης, Φωκάς, Δευτεραίος, Άννινος Δημήτριος, Μαρκέτος, Λυμπερόπουλος, Καμινάρης, Μιχαλιτσιάνος και δύο ακόμη από Ιθάκη.
Το να σου κάνει προπόνηση ο Νίκος Σαργκάνης και να σου χαρίζει το βιβλίο του με την υπογραφή του, η μεγαλύτερη τιμή για ένα 14χρονο τότε τερματοφύλακα.

Ακόμη, Ο Τάκης Λεμονής πριν πάει προπονητής στον Ολυμπιακό, το να βλέπεις το Μιχάλη Σηφάκη στα νιάτα του και να προπονήστε μαζί, αξία ανεκτίμητη (μετά από δέκα χρόνια, βέβαια, αυτός στην εστία της ομάδας μου στον τελικό κυπέλλου και εγώ στο πέταλο με τους οργανωμένους, να μου χαρίζει τη μεγαλύτερη απογοήτευση).

Το να συζητάς για ποδόσφαιρο στα γραφεία των δημοσιογράφων με Δημοσθένη Καρμοιρή και Χρήστο Σωτηρακόπουλο, το μεγαλύτερο μάθημα ζωής.

Το να ακούς για την ορθή διατροφή ενός αθλητή από την κ. Μαρία Λυκομήτρου, τη διατροφολόγο του Ολυμπιακού επί 26 χρόνια, πολυτέλεια ολκής.

Κρίμα που με τόσες εικόνες και εμπειρίες που αποκτήσαμε εκείνη την εβδομάδα, δεν πήγαμε το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ένα βήμα παραπάνω.

Διαμαντάτος Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου