Πέμπτη, Ιουνίου 23

Άνοιξε σήμερα η αυλαία του 32ου Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου" με την τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία

Mε την καθιερωμένη παρέλαση, σήμερα Πέμπτη 23/6 βράδυ στους δρόμους και στην πλατεία του Αργοστολίου, άνοιξε εντυπωσιακά, μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω covid, η αυλαία του 32ου Kefalonia Gym Festival "Άννα Πολλάτου".

Οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία καμπάνας και αφού διέσχισαν τραγουδώντας και χορεύοντας το Λιθόστρωτο κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου για την επίσημη τελετή έναρξης του φεστιβάλ.

Ένα Φεστιβάλ, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, το οποίο απευθύνεται χωρίς διακρίσεις, σε όλο τον αθλούμενο κόσμο, παιδιά, νέους, ηλικιωμένους. 

Ομάδες, όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό,  ενώθηκαν μέσω της αγάπης τους με τη γυμναστική για να λάβουν μέρος  σε αυτή την καταπληκτική γιορτή του αθλητισμού. Μια γιορτή χαράς χωρίς νικητές και ηττημένους.

Οι ομάδες, τόσο οι Ελληνικές, όσο και αυτή του εξωτερικού, όπως προαναφέραμε, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμπάνας όπου στη συνέχεια, διασκεδάζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας, περνώντας από τον πεζόδρομο του Λιθοστρώτου, έφτασαν στην κεντρική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, τελετή έναρξης του Φεστιβάλ παρουσία των επισήμων, αλλά και πολύ κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεοφ. Μιχαλάτος, που έδωσε το σύνθημα των τριήμερων εκδηλώσεων, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αργοστολίου κ. Νίκος Βαλλιανάτος και ο σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα πολιτισμού κ. Βικτ. Ρουχωτάς.

Τις φιλοξενούμενες αποστολές καλωσόρισε, ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Επτανήσων κ. Σταύρος Μπασιαρδής, ενώ απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, ο δήμαρχος κ. Θ. Μιχαλάτος και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός, ενώ την όμορφη αποψινή τελετή, παρουσίασε όπως πάντα, κλέβοντας τις εντυπώσεις, η Ελένη Δαρδαμάνη.

Αμέσως μετά, ομάδες του Α.Γ.Σ. Επτανήσων, παρουσίασαν τα προγράμματα τους, δείχνοντας παράλληλα τη σημαντική δουλειά που γίνεται στον δραστήριο Σύλλογο, με εντυπωσιακές χορογραφίες, προετοιμάζοντας μας για το τι μας περιμένει σε αυτό το καταπληκτικό, όπως αναμένεται 3ήμερο που ακολουθεί, αλλά και όσα γίνονται στον Α.Γ.Σ., από την οικογένεια Μπασιαρδή, την Ελένη Δαρδαμάνη, το Δ.Σ. και όλες τις προπονήτριες.
Η εντυπωσιακή τελετή ολοκληρώθηκε με τις αποστολές να συμμετέχουν με πολύ κέφι και ζωντάνια στο χορό του φεστιβάλ, δίνοντας ραντεβού για μια αξέχαστη συνέχεια, ξεκινώντας από αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Ληξούρι, όπου στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του φεστιβάλ.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου, θα συνεχιστεί με την δεύτερη του ημέρα στα Φραγκάτα στις 8 και 30’ το βράδυ. 

Εκεί, που ο σπουδαίος καλλιτεχνικοχορευτικός σύλλογος Φραγκάτων «ο Μέρμηγκας» διοργανώνει και αυτή την χρονιά ένα παραδοσιακό γλέντι προς τιμή των αποστολών!

Όπως κάθε φορά, η διοργάνωση θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου με την κεντρική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης", στις 19.00, όπου εκεί όλες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε μια μοναδική παράσταση με πολύ κέφι, χαρούμενες παιδικές φωνές, όμορφες χορογραφίες και φανταστικές κινήσεις.

Να θυμίσουμε ότι συνδιοργανωτές του 32ου Φεστιβάλ είναι: η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Π.Ε. Κεφαλληνίας, ο Δήμος Κεφαλλονιάς και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς, ενώ η διοργάνωση τελεί  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή παρέλαση και την τελετή έναρξης

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου