Σάββατο, Φεβρουαρίου 10

Μεγάλη νίκη για την Πρόοδο 2-1 τη Σάμη με ανατροπή και μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της (Εικόνες)

Σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος" στην Ιθάκη, στο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής (δεν στάθηκε καθόλου τυχερή για τους φιλοξενούμενους) του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, η Πρόδος Ιθάκης θα πάρει μεγάλη νίκη - ανάσα με ανατροπή στο 89' και αντίπαλο τον Α.Ο. Σάμης με σκορ 2-1.

Πλέον θα ανέβει και πάλι πάνω από την διαχωριστική γραμμή, βλέποντας αισιόδοξα την παραμονή της στη "μεγάλη" κατηγορία.

Αντίθετα για τους φιλοξενούμενους, η νέα αυτή ήττα (5η συνεχόμενη και 6η στη διοργάνωση), φέρνει άγχος και προβληματισμό, σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο τους στην τελική 4αδα.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού στο Σταυρό, ήταν αρκετά καλό με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο, οι γηπεδούχοι το δεύτερο και οι φιλοξενούμενοι το πρώτο.

Τα γκολ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι, θα σταθούν άτυχοι στο 12', αφού η μπάλα στο σουτ του Περιβολάρη, μετά την παράλληλη πάσα του Δελαπόρτα, θα βρει στο αριστερό δοκάρι του Πίππου και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Στο 29' θα διπλασιαστεί η ατυχία τους, όταν το δυνατό σουτ του Κλαουδάτου θα σταματήσει, αυτή την φορά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Έτσι, το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη, η Σάμη θα είναι αυτή που θα προηγηθεί στο σκορ 0-1 και συγκεκριμένα στο 49'.

Ο Μετάι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Κλαουδάτος με ωραία κοντινή προβολή, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πίππου.

Μετά όμως από 2', οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν το σκορ σε 1-1. Ο Χύκα θα εκτελέσει με συρτό χτύπημα το κόρνερ από δεξια, η μπάλα θα καταλήξει στον Τσάγκα και ο τελευταίος με ωραίο σουτ στην κίνηση, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, θα την στείλει στα δίχτυα του Δ. Αλυσανδράτου.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα θα πηγαίναμε σε "μοιρασιά", στο 89' ο Τσάγκας και πάλι θα μας διαψεύσει, αφού θα ευστοχήσει στο πέναλτι που θα εκτελέσει, μετά την ανατροπή του Βλησμά στην περιοχή, από τον Ζησιμάτο και θα δώσει μία τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη στην ομάδα του, σημειώνοντας το 2-1 των γηπεδούχων, αλλά και την ανατροπή.

Αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στο Σταυρό, τους γηπεδούχους να παίρνουν βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, περνώντας και πάλι πάνω από την κόκκινη γραμμή υποβιβασμού και +1 βαθμό από τον Οδυσσέα.

Αντίθετα, για τους φιλοξενούμενους ήταν μια κακή ήττα και θα χρειαστούν, ιδιαίτερη προσπάθεια στη συνέχεια για να πετύχουν την είσοδο τους, στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή τους στα playoffs.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Α. Μπλίκα και Π. Κομητόπουλο.

Συνθέσεις

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Πίππος, Χύκα, Πάτερης, Μανωλόπουλος, Παπαδόπουλος, Πολυχρονάκης (56' Μπαντούνας), Τσάγκας, Πόρτολος, Αρταβάνης, Βλησμάς, Ηλιόπουλος Χ. (70' Πίππος Α.).

Α.Ο. Σάμης:(Σπ. Παπαδάτος), Αλυσανδράτος Δ., Παππάς (46' Φιλιππάτος), Καραγιαννάκης, Καππάτος (53' Σπυράτος), Αμούργης Α. (82' Νικολοβιένης), Μετάι, Κλαουδάτος, Περιβολάρης, Δελαπόρτας (46' Τρίφι Μαρ.), Τουλάτος (70' Τρίφι Ματ.), Ζησιμάτος.

Παρακάτω εικόνες από το σημερινό παιχνίδ με την ευγενική παραχώρηση του poulatakefalonias
















Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου