Κυριακή, Φεβρουαρίου 11

Μία ανάσα από την 2η θέση ο Πυλαριακός 4-1 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς που δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό!

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα Πυλαριακός, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, θα πάρει μία ακόμη νίκη, την 10η στη διοργάνωση με αντίπαλο τον ουραγό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και σκορ 4-1.

Οι "κυανέρυθροι" της Πυλάρου, ήταν καλύτεροι και τελικά θα πάρουν αυτό που άξιζαν για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της 2ης θέσης και τη διαφορά ασφαλείας ή καλύτερα της εισόδου τους, στην τελική φάση του πρωταθλήματος, αλλά και των +13 βαθμών πλέον από τον 5ο Α.Ο. Σάμης.

Μία διαφορά που τους φέρνει να πετυχαίνουν το στόχο της δευτεραθλήτριας και το πλεονέκτημα που δίνει η συγκεκριμένη θέση.

Όσον αφορά τους "πράσινους", ήταν μία ακόμη ήττα η 11η στο φετινό πρωτάθλημα και μάλλον πρέπει να ετοιμάζουν την επιστροφή τους, στη "μικρή" κατηγορία, μιας και η διαφορά από την κόκκινη γραμμή και την Πρόοδο Ιθάκης, είναι στους -7 βαθμούς.

Μία διαφορά που πολύ δύσκολα θα καλυφθεί.

Όμως όσο υπάρχουν, έστω και μαθηματικά πιθανότητες, είναι υποχρεωμένοι να το παλέψουν, να τις εξαντλήσουν και αυτό αναμένεται να κάνουν!

Συμπερασματικά, στο σημερινό παιχνίδι είδαμε τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, να δικαιολογούν πλήρως τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα και εν τέλει να παίρνουν μία δίκαιη νίκη, από έναν αντίπαλο που προσπάθησε να "κλέψει" κάτι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 3' οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ 0-1 με πλασέ του Γιαννάτου στο τετ α τετ του με τον Παπαστεργίου, μετά την εξαιρετική κάθετη στην περιοχή του Σαλιάι.

Ωραία επέμβαση στο 29' για τον Παπαστεργίου, όταν πέφτει στην δεξιά του γωνία και πετάει την μπάλα κόρνερ στο σουτ, από τα όρια της περιοχής του Παπαλεξανδράτου.

Στο 33' ο Σπανός μόνος στο β' δοκάρι, ύστερα από τη σέντρα από δεξιά του Σπανού, δεν κάνει καλό τελείωμα και η μπάλα παράλληλα με την εστία καταλήγει πλάγια στην περιοχή.

Ο Γιαννάτος στο β' δοκάρι, μετά τη σέντρα από δεξιά του Σπανού, θα πετύχει το 0-2 με κοντινή κεφαλιά.

Ένα πολύ δυνατό σουτ επίσης του Γιαννάτου στο 43', από τα όρια της περιοχής, θα στείλει τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παπαστεργίου και να καταλήξει άουτ.

Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου και συγκεκριμένα στο 45' ο Γιαννάτος θα προσπαθήσει να φύγει στην κόντρα από δεξιά, ο Παπαστεργίου θα βγει μακριά από την εστία του, όμως ο επιθετικός του Πυλαριακού θα τον αποφύγει και μαζί χάνει το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να μην κάνει καλά το μακρινό πλασέ και ο Παπαστεργίου που ωστόσο επέστρεφε, θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα τη μπάλα.

Έτσι, με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν ένα καλό προβάδισμα στο σκορ, αλλά και για τη νίκη.

Στην επανάληψη η εικόνα παρέμεινε η ίδια, οι φιλοξενούμενοι με τον αέρα πλέον υπέρ τους, θα γίνουν πιο απειλητικοί, έχοντας και σε αυτό το διάστημα κατοχή μπάλας - ευκαιρίες.

Οι Γηπεδούχοι, στο 48' με τον Κρητικό θα κλέψουν την μπάλα στο χώρο του κέντρου και θα ψάξει να βρει τον Dauti στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όμως ο Barjamaj θα βγει έγκαιρα και θα απομακρύνει την μπάλα, σε μία φάση που θα φέρει τραυματισμό, ευτυχώς όμως δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και ο τερματοφύλακας του Πυλαριακού θα συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Γιαννάτος στην κόντρα, θα αποφύγει τον Παπαστεργίου που πραγματοποιούσε έξοδο, όμως και εδώ χάνει το κοντρόλ και από πλάγια θα σουτάρει, οι αμυντικοί δεν μπορούν να απομακρύνουν και ο Σπανός με ένα πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση θα πετύχει το 0-3 για την ομάδα του.

Μετά από 4' ο Βασιλόπουλος με ωραία ενέργεια, έξω από τη μεγάλη περιοχή και άπιαστο σουτ, θα στείλει την μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας του Παπαστεργίου, για ένα πολύ όμορφο γκολ και το 0-4 των φιλοξενούμενων.

Στο 72' ο Γιαννάτος θα σταθεί άτυχος, όταν θα κλέψει την μπάλα από τον Μπουγά και θα κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και σταματάει στο αριστερό δοκάρι.

Ο Βαρουξής στο 86' θα κλέψει την μπάλα από τον Κλειτογιάνη, λίγο έξω από την περιοχή, θα προχωρήσει και απέναντι από τον Barjamaj, πλασάρει εύστοχα για τη μείωση του σκορ σε 4-1.

Μία πολύ ωραία επέμβαση από τον Παπαστεργίου θα έχουμε στο 89', όταν θα διώξει δύσκολα τη μπάλα στη δεξιά του γωνία, μετά το δυνατό σουτ του Γιαννάτου, έξω από την περιοχή.

Το παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Θα ολοκληρωθεί με μία ακόμη εύκολη νίκη των "κυανέρυθρων" της Πυλάρου με σκορ 4-1. 

Μία νίκη που όπως προαναφέραμε, τους διατηρεί πλέον με μία διαφορά +13 βαθμών από την 5η θέση και τη Σάμη και επίσης +9 από την 3η Εικοσιμία, γεγονός που το οποίο θεωρούμε ότι, μόνο μαθηματικά δεν έχει κριθεί η συγκεκριμένη θέση (2η).

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Π. Μπαζάρογλου.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Ποιμενίδης (66' λ.τ. Βαρουξής), Σαμπανάι, Μπουγάς, Πανταζής (58' Κλωνής), Πάπα, Noakes, Κότσι, Dauti, Hoxhaj (46' Κρητικός), Μιχαλάκης (84' Σιμάτος).

Πυλαριακός:(---), Barjamaj, Παπαδάτος, Κλειτογιάννης, Μανωλάτος, Σταμούλης (65' Saridaj), Σπανός, Παπαλεξάτος, Γιαννάτος, Σαλιάι (53' Σινάι), Γονατάς (65' Δρακάτος), Βασιλόπουλος.

Σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου