Σάββατο, Φεβρουαρίου 3

Νίκη 4αδας τα Διλινάτα 6-1 την Πρόοδο Ιθάκης

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ Α.Ο. Διλινάτων – Προόδου Ιθάκης, σήμερα Σάββατο 3/2 το πρωί, άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, τους γηπεδούχους να παίρνουν μία πολύ σημαντική, όσο και εύκολη νίκη με σκορ 6-1 και να επανέρχονται στις επιτυχίες, μετά τη βαριά, πλην όμως φυσιολογική ήττα, στο Ληξούρι την περασμένη αγωνιστική.

Μία νίκη που θα τους φέρει σε θέση 4αδας, αφού θα ανέβουν στην 3η ισόβαθμοι με τον τον Α.Ο. Σάμης, με ένα παιχνίδι όμως περισσότερο.

Οι φιλοξενούμενοι, θα χάσουν πολύτιμο έδαφος και η ήττα αυτή θα τους φέρει και πάλι κάτω από την "κόκκινη" γραμμή υποβιβασμού, αφού την ίδια ώρα στο Σταυρό, ο Οδυσσέας είχε επικρατήσει του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 4-2.

Σε γενικές γραμμές, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα καλό από πλευράς γηπεδούχων πρώτο 45λεπτο και ένα γενικά μέτριο δεύτερο, την ομάδα των Διλινάτων καλύτερη να παίρνει τελικά μία δίκαιη νίκη και παράλληλα βαθιά βαθμολογική ανάσα!

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Με τη συμπλήρωση 15', στην πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο στο σκορ 1-0.

Ο Marku θα βγάλει ψηλοκρεμαστά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, εκεί αμυντικοί και Γ. Τσιντήλας δεν συνεννοούνται, ο Κουράνης κερδίζει τις κόντρες και από κοντά πλασάρει στην άδεια εστία.

Μετά από 1' οι γηπεδούχοι θα πετύχουν και το 2-0 με πλασέ του Καλαφάτη, μετά την κάθετη του Ν. Τανουσάι.

Ένα σουτ του Χασάι στο επόμενο λεπτό θα διώξει δύσκολα ο Τσιντήλας και στη συνέχεια οι αμυντικοί του κόρνερ.

Νέο σουτ για τους γηπεδούχους, αυτή την φορά στο 20' από τον Ντότσι, μέσα από την περιοχή και δεξιά, για να μπλοκάρει την μπάλα στην αριστερή του γωνία ο Γ. Τσιντήλας.

Στο 27' ο Χασάι με ψύχραιμο πλασέ, μετά την κάθετη του Ν. Τανουσάι, ευστοχεί απέναντι στον Γ. Τσιντήλα για το 3-0.

Στο 32' ο Κ. Τζωρτζάτος θα κάνει το δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Το 4-0 θα πετύχει στο 36' ο Κουράνης με κοντινό πλασέ και στην επαναφορά της μπάλας, από το αριστερό δοκάρι της εστίας, στη διαγώνια σέντρα - σουτ του Χασάι από δεξιά.

Η πρώτη απειλή για τους φιλοξενούμενους με ένα μακρινό σουτ από αριστερά του Χύκα στο 40' και την μπάλα να καταλήγει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπογιαννάτου.

Έτσι, το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με τους γηπεδούχους ουσιαστικά να "κλειδώνουν" ουσιαστικά μια σημαντική νίκη.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν θα είναι ο ίδιος, κάτι αυτό το 4-0 και το γρήγορο 5-0 των γηπεδούχων, κάτι οι αλλαγές και η κούραση ήταν μάλλον η αιτία.

Οι γηπεδούχοι, θα πετύχουν στο 50' το 5-0 μετά την ωραία ενέργεια του Καλαφάτη στην περιοχή και αριστερά και το πλασέ του στην απέναντι γωνία να καταλήγει στα δίχτυα του Πίππου.

Στο 56' οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν σε 5-1 με μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χ. Ηλιόπουλου, ο οποίος θα στείλει την μπάλα χαμηλά και με πολύ φάλτσο στην αριστερή γωνία του Καπογιαννάτου και στα δίχτυα.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό θα φτάσουν κοντά σε νέα μείωση, όταν στο δυνατό σουτ του Βλησμά, μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα βρει στα σώματα των αμυντικών, θα περάσει λίγο πάνω από την εστία του Καπογιαννάτου και θα καταλήξει κόρνερ.

Μεγάλη επέμβαση από τον νεαρό τερματοφύλακα των Διλινάτων στο 61', όταν στο πλασέ του Χ. Ηλιόπουλου, στο τετ α τετ τους θα μπλοκάρει την μπάλα στην αριστερή του γωνία, διατηρώντας αυτό το 5-1.

Οι Φιλοξενούμενοι αρκετά βελτιωμένοι στο δεύτερο μισό, θα χάσουν νέα ευκαιρία στο 75' με το σουτ του Χύκα από τα όρια της περιοχής, μετά την παράλληλη πάσα του Χ. Ηλιόπουλου, να καταλήγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Στο 82' παραλίγο να έχουμε το αυτογκόλ για το 6-1, όταν στη σέντρα από δεξιά του Τσιλιμιδού, ο Αρταβάνης στην προσπάθεια του να απομακρύνει το κίνδυνο, θα στείλει την μπάλα στη δεξιά συμβολή των δοκαριών της ομάδας του και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι συμπαίκτες του.

Στο 88' σε ένα κράτημα στην περιοχή του Αλ. Πολλάτου από τον Μανωλόπουλο θα υποδειχθεί πέναλτι.

Εκτελεί ο ίδιος και θα ευστοχήσει, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πίππου για το 6-1.

Αυτό, θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την ομάδα του Γκ. Ρέτσι να επανέρχεται στις νίκες, να μπαίνει πλέον σε θέση 4αδας και συγκεκριμένα στην 3η, που οδηγεί στα playoffs.

Αντίθετα, αυτή η ήττα θα φέρει και πάλι την ομάδα του Κ. Πίππου κάτω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού και θα χρειαστεί προσπάθεια συνέχεια για να τα καταφέρει!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Χ. Τοττάκη.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Ρέτσι),Καπογιαννάτος, Μarku, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ. (55' Κατσούρης), Χασάι, Στεφανάτος (55' Τσιλιμιδός), Τανουσάι Ν. (64' Πούλα), Γεωργόπουλος (15' λ.τ. Ντότσι - 64' Γκερβένη), Καλαφάτης, Κουράνης, Πολλάτος Αλ.. 

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ. (46' Πίππος), Μπραχίμι (70' Πολυχρονάκης), Sula (Μαγριπής), Μανωλόπουλος, Μωραΐτης (46' Αρταβάνης), Τσάγκας, Πάτερης, Πόρτολος, Βλησμάς, Χύκα, Ηλιόπουλος Χ. (82' Κανέλλος).

Αργότερα φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου