Πέμπτη, Ιουνίου 7

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ


ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
     Νέα λοιπόν δεδομένα προέκυψαν στο τοπικό πρωτάθλημα μετά την απόφαση της Γ.Σ. των Σωματείων της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. την περασμένη Τρίτη.
     Έτσι το sportsthea δικαιώνεται κατά μεγάλο ποσοστό για την προχθεσινή του αναφορά στο θέμα. Τώρα όσον αφορά την κατάργηση ή μη της Γ΄ κατηγορίας αυτό είναι σχετικό αφού στην ουσία, αν τελικά δεν γίνει κάτι μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα και να ενεργοποιηθούν κάποιες ομάδες τότε δύσκολα θα υπάρξει αυτή η κατηγορία. Με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον τελικά συμμετέχουν σε αυτό, δυο είναι οι ομάδες που φαίνονται σε αυτόν τον «χάρτη», δηλαδή η Αναγέννηση που φέτος συμμετείχε στην ίδια κατηγορία και η Δόξα Διλινάτων που υποβιβάσθηκε από την Β΄.
     Με αυτή την εξέλιξη ο τοπικός σύνδεσμος προπονητών πρέπει να δικαιώνεται όταν πριν 4-5 χρόνια με γραπτή του αναφορά είχε κάνει τις προτάσεις αυτές στην Ε.Π.Σ.Κ.Ι., ίδιες με τις σημερινές χωρίς αυτές να ληφθούν ποτέ υπόψη της Γ.Σ.. Αλλά όπως και να έχει κάλιο αργά παρά ποτέ, με την επισήμανση όμως, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και σε καλύτερες εποχές για το τοπικό μας ποδόσφαιρο.
     Σίγουρα τα δεδομένα πριν 5 χρόνια και η οικονομική κατάσταση των ομάδων είναι διαφορετικά από ότι τα σημερινά και ίσως δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στις ομάδες, αφού και τα έξοδα αυξάνονται λόγω των περισσοτέρων αγώνων σε κύπελλο και πρωτάθλημα αλλά και από την υποχρεωτική συμμετοχή των ομάδων από την περίοδο 2013-2014 σε ένα από τα πρωταθλήματα υποδομής. 
     Ας δούμε τελικά πως διαμορφώνεται η νέα κατάσταση στις τρεις τοπικές κατηγορίες και τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές.

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Ο.  ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.
Α.Ο.  ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
4.
Α.Ε.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
5.
Π.Α.Ο.  ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
6.
Α.Σ.  ΟΜΑΛΑ
7.
Π.Α.Ο.  ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
8.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
9.
Α.Ο.  ΣΑΜΗΣ
10.
Α.Ο.  ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Ο.  ΠΡΟΝΝΟΙ
2.
Α.Ο.  ΦΩΚΑΤΑ
3.
Α.Π.Σ.  ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο.  ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
5.
Α.Ο.  ΑΝΩΓΗΣ
6.
Α.Ο.  ΕΡΥΣΣΟΥ
7.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ  ΠΟΟΚΑΠ
8.
Π.Α.Ο.  ΕΥΓΕΡΟΣ
9.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
ΔΟΞΑ  ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
2.
Π.Α.Σ.  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
3.
Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
4.
Α.Ο.  ΛΕΙΒΑΘΩ.
5.
Α.Ο.  ΙΟΝΙΚΟΣ
   *  Και  όσες  άλλες  δηλώσουν
συμμετοχή μέχρι την έναρξη της
       Όλα αυτά βέβαια μπορεί να αλλάξουν στην πορεία αφού δεν γνωρίζουμε την πρόθεση ενεργοποίησης των ομάδων που στα περυσινά πρωταθλήματα δεν συμμετείχαν (Ολυμπιακός-Εύγερος στην Α΄, Αστέρας Ληξουρίου στη Β΄ και Λειβαθώ-Ιονικός στην Γ΄), όπως και αν τελικά κάποιες ομάδες από αυτές που συμμετείχαν θα δηλώσουν εκ νέου συμμετοχή σύμφωνα με αυτά που συζητούνται στα ποδοσφαιρικά στέκια. 
     Ας δούμε αναλυτικά όλες τις αποφάσεις της Γ.Σ. όπως μας ενημέρωσε με Δ.Τ. η Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:
1.     Όλες οι ομάδες της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας να μετάσχουν υποχρεωτικά σε ένα από τα Πρωταθλήματα Υποδομής που θα διοργανώσει η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. την περίοδο 2013-2014
2.      Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δεύτερου ποδοσφαιριστή κάτω των 18 ετών σε όλες τις κατηγορίες των Πρωταθλημάτων που θα διοργανώσει η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. την περίοδο 2012-2013
3.     Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των σωματείων της Α’ και Β’ Κατηγορίας στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ελλάδος, Α’ Φάσης, 2012-2013
4.     Όλοι οι αγώνες στην Α’ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ελλάδος, περιόδου 2012-2013 θα είναι διπλοί εκτός του τελικού αγώνα.
5.     Προκειμένου να ενισχυθούν τα Πρωταθλήματα της Ένωσής μας και να υπάρξει μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, όσες ομάδες ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στους αγώνες κατάταξης, θα προαχθούν στην αμέσως ανώτερη κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη κατηγορία ανέρχονται τα σωματεία Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ, Α.Ο. ΣΑΜΗΣ και Α.Ο. ΙΘΑΚΗΣ Η ΠΡΟΟΔΟΣ. Στη δεύτερη κατηγορία ανέρχονται τα σωματεία Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ, Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ και Π.Ο.Ο.Κ.Α.Π. ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ. Τα ανωτέρω θα ισχύσουν φυσικά μετά την έγκριση από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, προς την οποία θα υποβληθούν άμεσα.
Επίσης, ομόφωνα ενεκρίθησαν σύμφωνα την ημερήσια διάταξη ο οικονομικός και Διοικητικός απολογισμού 2011 και ο οικονομικός προϋπολογισμός 2012.
Τέλος, επικυρώθηκε η απόφαση για την ανάθεση διεξαγωγής του Τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Α’ Φάσης,2012-2013, στο Δήμο Ιθάκης, κατόπιν κοινού γραπτού αιτήματος με το σωματείο ΑΟ ΙΘΑΚΗΣ Η ΠΡΟΟΔΟΣ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ασφαλώς να υπάρξει αδειοδότηση του γηπέδου Ιθάκης από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου