Κυριακή, Οκτωβρίου 25

Κάθε αρχή και δύσκολη......Νίκη για την Εικοσιμία 2-0 τον Πυλαριακό

Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-2
                        
Με το "δεξί" και η Εικοσιμία..... 2-0 πέρασε από τα Φαρακλάτα
Κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το σημερινό πρωινό στα Φαρακλάτα για την Εικοσιμία. Τελικά πήρε μια νίκη με αρκετό άγχος αφού επικράτησε του Πυλαριακού με σκορ 2-0 μπαίνοντας με το δεξί στις υποχρεώσεις της για τη νέα χρονιά.
Η ομάδα από τη Λειβαθώ, παρά τις πολλές τις απουσίες, ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την υπεροχή αλλά και πολλά νεύρα, όπως και άγχος στη συνέχεια, με αποτέλεσμα η υπεροχή της αυτή να είναι ανούσια και παρά τις ευκαιρίες που δημιουργούσε να δυσκολεύεται πολύ στα τελειώματα, παράλληλα με τα πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας.
Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν πάρα πολύ να κρατήσουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και κάπου τα κατάφεραν. Στημένοι σωστά στον αγωνιστικό χώρο με ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα προσπαθούσαν να κάνουν τη «ζημιά» στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο και πολύ δραστήριο Π. Σταμούλη.
Δέχθηκαν όμως με το "καλημέρα, ένα γκολ που δεν έπρεπε, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο πήραν και μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ευκαιρίες, μεταφέροντας όμως το άγχος στους αντιπάλους της.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο αλλά η νίκη των «κυανόλευκων» του Δ. Ζησιμάτου δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ και στην πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν «κεφάλι» στο σκορ 0-1, όταν ο Μπούσι εκτελεί το φάουλ από μακριά, ο Φλαμιάτος δεν συγκρατεί την μπάλα κάτι που εκμεταλλεύεται ο προωθημένος Κ. Κουμαριώτης που καιροφυλακτούσε και εύκολα με προβολή θα την στείλει στα δίχτυα.
Οι τυπικά γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο γκολ της Εικοσιμίας με μια καλή αλλά χαμένη ευκαιρία στο 13’. Συγκεκριμένα ο Rexha θα βρει παράλληλα και αριστερά στα όρια της περιοχής τον Θ. Κουλουμπή ο οποίος θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιαννά.
Στο 17’ ο Φλαμιάτος θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το μακρινό δυνατό σουτ του Μπούσι.
Ο Α. Κορσιάνος στο 26’ με καταπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας του Πυλαριακού θα βρει τον Γερασιμάτο απέναντι από τον Φλαμιάτο που πραγματοποιούσε έξοδο, ο παίκτης της Εικοσιμίας θα προλάβει, θα του τσιμπήσει την μπάλα αποφεύγοντας τον και θα πλασάρει στην κενή εστία, εκεί που σαν από "μηχανής θεός" ο Γ. Κουγιανός θα διώξει την μπάλα κόρνερ και θα σώσει την ομάδα του από το 0-2.
Ένα δυνατό σουτ του Τανουσάι στο 30’ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Πυλαριακού.
Στο 33’ ο Γερασιμάτος θα βρει με παράλληλη πάσα τον Α. Κορσιάνο στην περιοχή, περίπου στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας θα στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ από την εστία των γηπεδούχων σπαταλώντας μια πολύ καλή ευκαιρία.
Τελευταία φάση για το πρώτο μισό του αγώνα στο 37’ με το σουτ του Καραίσκου εκτός περιοχής  να αποκρούεται από τον Φλαμιάτο πέφτοντας στην δεξιά του γωνία και στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Έτσι με το 1-0 για τους φιλοξενούμενους οι δυο ομάδες οδηγούνται στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο και το πρώτο δεκαπεντάλεπτο το θέαμα δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να λείπουν οι φάσεις και από τις δυο πλευρές.
Οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου που στο διάστημα αυτό ανέβηκαν επιθετικά θα χάσουν μια καλή ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 60’, όταν ο Ψάλτης δεν διώχνει την μπάλα σωστά, αυτό εκμεταλλεύεται μέσα στην περιοχή και πλάγια ο  Rexha που θα γίνει κάτοχος της θα πιάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Γιαννά.
Στο 67’ ο Αποστόλου θα βρεθεί μόνος στην περιοχή, αλλά δεν κάνει καλό πλασέ με αποτέλεσμα η μπάλα να αποκρουσθεί εύκολα από τον Φλαμιάτο.
Πολύ άτυχη και μάλιστα διπλά θα σταθεί η Εικοσιμία στο 83’ όταν το οριζόντιο δοκάρι του Φλαμιάτου θα σώσει την ομάδα του σε διαδοχικά σουτ του Α. Κορσιάνου και Γερασιμάτου.
Στο 84’ όμως θα έρθει ο Μπούσι, μετά από ωραία συνεργασία με τον Α. Κορσιάνο να «καθαρίσει με τη νίκη και το τρίποντο της ομάδας του με ένα δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή για 0-2 που θα είναι και το τελικό.
Για μια ακόμη φορά ο Α. Κορσιάνος θα σταθεί άτυχος όταν στο 87’ θα πιάσει το διαγώνιο σουτ από δεξιά και μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα και πάλι δεν του κάνει το χατίρι αφού και πάλι σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Φλαμιάτου.
Με την φάση αυτή ολοκληρώθηκε ο αγώνας και την Εικοσιμία να μπαίνει με το "δεξί" στο νέο πρωτάθλημα. Ο Πυλαριακός μπορεί να μην πήρε βαθμό ή βαθμούς από αυτόν όμως κέρδισε συμπάθειες για το πάθος και την αγωνιστικότητα του απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο, όπως είναι η Εικοσιμία.
Διαιτητής ο κ. Γ. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τον κ. Ε. Θανάση και κα Ε. Μοσχονά. 
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Φλαμιάτος, Μακρής (65’  Δεπούντης), Ν. Γασπαρής (46’ Μιχελής), Γ. Γασπαρής (89’ Σ. Δεπούντης), Σολδάτος, Κουλουμπής Ο., Rexha, Κουγιανός, Θ. Κουλουμπής, Π. Σταμούλης, Ν. Σταμούλης.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Αποστολάτος, Α. Κορσιάνος, Μπούσι, Χρηστάτος (79’ Κοκκόσης), Καραίσκος (64’ Αποστόλου), Τανουσάι (88’ Καππάτος), Γερασιμάτος, Μαρκαντωνάτος, Κουμαριώτης, Ψάλτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου