Παρασκευή, Οκτωβρίου 16

Ανακοίνωση Βαγγέλη Μαζαράκη περί Ενωσιακού


Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων εξαιτίας της καταστροφής του ΔΑΚ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, που ασφαλώς δεν προέρχεται μόνον από τα καταστροφικά φαινόμενα που είχαμε στο νησί. Περί αυτών έχω αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, έχω προτείνει λύσεις και είχα εξασφαλίσει την υλοποίηση οικονομικώς όλων όσων πρότεινα έστω και αν δεν υλοποιήθηκε κάτι από αυτά και όχι με ευθύνη της ΕΠΣΚΙ.
Με μαεστρία  λοιπόν κάποιοι που έχουν τεράστιες ευθύνες για το πρόβλημα - και από το χώρο του ποδοσφαίρου δυστυχώς-πέταξαν την μπάλα στην κερκίδα και ως συνήθως άλλος φταίει και άλλος πληρώνει. Έτσι έχω γίνει μάρτυρας ακατάσχετης ρητορείας, επαναστάσεων του Facebook,  προσβολών, διαλέξεων, πολιτικών κειμένων. Εν τέλει ακόμη και νεκροί αναστήθηκαν για να καταθέσουν και να συμβάλλουν δήθεν στη λύση του προβλήματος.
Με όλα αυτά που έγιναν η Ένωσή μας ούτε αδιάφορη έμεινε ούτε μακριά από το πρόβλημα για το οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ. Προσωπικά προσπάθησα και μάλιστα πολύ για να βρεθεί μια προσωρινή έστω λύση. Παρότι κανείς από το ποδόσφαιρο δεν βοήθησε, προχωρήσαμε σαν ΔΣ στην εφαρμογή της λύσεως που είχε δοθεί και εφαρμοζόταν χωρίς κανείς να βρει τίποτα το επιλήψιμο επί δημαρχίας Γ. Τσιλιμιδού.  Ακριβώς αυτής. Αυτό βέβαια βαφτίστηκε από τον κάθε έναν που ασχολείται σύμφωνα με τους φακούς που ο ίδιος φοράει και πως θα ήθελε να δει το πρόβλημα. Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω κατηγορηματικά ότι η ΕΠΟ δε ζήτησε από κανέναν χρήματα. Αρνήθηκε μάλιστα εγγράφως να ενοικιάσει το γήπεδο σε αίτημα που της υποβλήθηκε από την ΚΕΔΗΚΕ.
Παρά την αντίδραση της Ε.Π.Ο. σε οποιαδήποτε πιθανότητα παραχώρησης του Ενωσιακού γηπέδου σε άλλες ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, πλην των ομάδων υποδομής της ΕΠΣ Κεφαλληνίας - Ιθάκης, η  ανάγκη που προέκυψε μετά τις μεγάλες φυσικές καταστροφές (έτσι τις βαφτίσαμε για να φαίνεται τωρινό το πρόβλημα) ευαισθητοποίησε τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, και από τις πιέσεις που άσκησε η ΕΠΣ και προσωπικά εγώ και το Συμβούλιό μου και έδωσε εντολή στον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Τοπολιάτη μαζί με συνεργείο να κατέβει στην Κεφαλονιά να εξετάσει τις καταστροφές που και το Ενωσιακό Γήπεδο έχει υποστεί. Είναι εις γνώση και του Δήμου Κεφαλονιάς το γεγονός αυτό.  Ήδη είναι σε εξέλιξη επίσης   συζήτηση με τον κ. Γκιρτζίκη, η οποία θα καταλήξει την επόμενη εβδομάδα, μόλις γυρίσει δηλαδή από την Ελβετία, ώστε να προταθεί κατ' εξαίρεση και στον Δήμο Κεφαλονιάς μια τριετής σύμβαση συνεργασίας για τη χρήση του Ενωσιακού γηπέδου από το Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο.
Μια τέτοια συμφωνία θα καλύπτει ασφαλώς το κόστος λειτουργίας του γηπέδου από τους χρήστες ( ή τον Δήμο κεντρικά αν το επιθυμεί) ενώ ταυτόχρονα η ΕΠΣ θα έχει προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των ομάδων υποδομής Παίδων και Νέων. Μέχρι τώρα το σύνολο των δραστηριοτήτων της Ένωσης και του ΕΑΚ / ΕΠΣΚΙ οικονομικά καλύπτονται αποκλειστικά η ΕΠΟ.
Είμαι σε αναμονή της τελικής συνάντησης και συνεννόησης με τον κ. Γκιρτζίκη και ελπίζω από τη Δευτέρα να έχω στη διάθεσή μου και να δώσω όλες τις λεπτομέρειες της πρότασης που θα κατατεθεί. Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη του Πρωταθλήματος όμως, προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε το παλιό σχέδιο συνεργασίας που προανέφερα αλλά δυστυχώς μερικοί έχασαν την μνήμη τους και φαντάζονται ότι ο καθένας βολεύεται. Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους του Δήμου και εκείνοι γνωρίζουν και τις πράξεις και τις ενέργειές μου. Ασφαλώς κάποιοι για δικούς τους λόγους επιλέγουν να μετατρέψουν την μέρα - νύχτα.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου