Τετάρτη, Οκτωβρίου 21

Μεγάλο διπλό ο "Θρύλος" στο Ζάγκρεμπ


Λες και ήταν συγχρονισμένος με το Λονδίνο, ο Μπράουν Ιντέγε. Έβαλε γκολ περνώντας την μπάλα από την τρύπα της βελόνας και ενώ η Άρσεναλ έριχνε νοκ-άουτ την Μπάγερν, οι "ερυθρόλευκοι" έπαιρναν χρυσό τρίποντο μέσα στο Μάξιμιρ, κρατώντας γερά το πλεονέκτημα για τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση στους "16"!
H ταυτότητα του αγώνα:
Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Μάτσελ, Τάραβελ, Άντολιτς, Πίβαριτς, Γκονσάλο Σάντος, Ρογκ, Πάουλο Μασάντο, Χόντζιτς (60 Πιάτσα) Σουντανί, Χούνιορ Φερνάντες (72' Ενρίκες)
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72 Ντομομίνγκες), Σεμπά, Πάρντο (83' Σαλίνο), Ιντέγε
Διαιτητής: Ταλιαβέντο, Βοηθοί: Τζιαλαντίνι, Πασέρι. Βοηθοί περιοχής: Βαλέρι, Ντοβέρι.Τέταρτος διαιτητής: Ντι Φιόρε (όλοι από Ιταλία)
Γκολ: Ιντέγε (77')
Κάρτες: Ταραβέλ (41'), Ομάρ (75'), Σουλντάνι (80'), Σιόβας (81')
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Αυτή τη φορά ο Σίλβα έκανε τα αναμενόμενα. Δηλαδή, η γνωστή άμυνα με τον Ομαρ να παίρνει τη θέση του στα δεξιά, Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι αχώριστο δίδυμο στον άξονα, Πάρντο και Σεμπά στα πλάγια, ο Ιντέγε στην κορυφή. Για τη Ντιναμό, ο κόουτς Μάμιτς ξεκίνησε με 4-3-3, την μπάλα να περνάει πολύ από τα πόδια του Μασάδο και τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά, με διάθεση να δημιουργήσουν. Η καλύτερή τους φάση στο 10' όταν ο Ρογκ, έφυγε από τα δεξιά αλλά εκεί που "έκοψε" την μπάλα βρισκόταν ο Μαζουακού για να μαζέψει την μπάλα και να "σώσει" τη φάση.
Το Μάξιμιρ δεν είχε γεμίσει, αλλά οι Κροάτες πάνω στο χορτάρι ήθελαν να πάρουν την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει επιφυλακτικά. Δυο λεπτά μετά τη φάση του Ρογκ, ένα σουτ του Σουλντάνι πέρασε αρκετά ψηλά άουτ. Το θέμα ήταν πως δεν κρατούσαν την μπάλα και έχαναν τις προσωπικές μονομαχίες. Τουλάχιστον τις διεκδικούμενες φάσεις...
Δεν ήταν ότι δεχόταν φάσεις ο Ολυμπιακός. Το σουτ του Φερνάντες στο 19' δεν ανησύχησε τον Ρομπέρτο. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε κυκλοφορία της μπάλας, ακόμη κι όταν του δινόταν η ευκαιρία να βγει στην κόντρα. Όλα αυτά έδιναν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να ανεβάσουν πολλούς παίκτες στην επίθεση
Η πρώτη φορά, που ο Ολυμπιακός είχε πιο καθαρό μυαλό, στο 24 κατέληξε σε ένα επικίνδυνο σουτ του Πάρντο. Η μπάλα πέρασε άουτ. Μια πάσα ίσως προς τον Ιντέγε να ήταν προτιμότερη. Τρια λεπτά αργότερα ο Κασάμι βρήκε χώρο να εξαπολύσει κι αυτός ένα ωραίο σουτ. Η μπάλα έφυγε άουτ, ωστόσο ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός άρχισε να έχει καλύτερες σκέψεις και βλέψεις μέσα στο γήπεδο. Ο Ρομπέρτο, αμέσως μετά, ήταν ψύχραιμος να μην αιφνιδιαστεί στην προς τα πίσω κεφαλιά του Ιντέγε. Ο σέντερ-φορ λειτούργησε περισσότερο σαν επιθετικός, παρά σαν αμυντικός, όμως ο τερματοφύλακας δεν έχασε την ψυχραιμία του.
Το σουτ του Μαζουακού
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1Ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές, ωστόσο. Είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και είτε με τις στημένες φάσεις, είτε με τις προσπαθειες από τα πλάγια (περισσότερα από την πλευρά του Πάρντο) άρχισε να ενοχλεί και να δημιουργεί. Ο κεφάτος Μαζουακού στο 32 έκανε καλό σουτ από μακριά, ο Εντουάρντο είχε τον έλεγχο και έδιωξε μακριά. Τον έλεγχο είχε και ο Ρομπέρτο για να διώξει την μπάλα με τα πόδια σε μπαλιά με βάθος προις την άμυνα, καθώς οι Κροάτες έδιναν εκείνοι χώρο, ώστε να βρουν την ευκαιρία για μια κόντρα. Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, είχαν το νου τους. Και κυρίως είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έστω κι αν το τερέν λόγω της βροχής δεν βοηθούσε να παιχθεί στρωτό ποδόσφαιρο.
Η αλήθεια είναι ότι μεγάλη φάση δεν είχε γίνει. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε, δεν απείλησε ωστόσο. Μετά το εικοσάλεπτο, πάντως, οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τον τρόπο να ελέγξουν πλήρως το ματς, περιμένοντας υπομονετικά τη μία φάση, που είτε η αντίπαλη άμυνα θα έκανε το λάθος, είτε αυτοί θα περνούσαν τη σωστή φάση. Οι δυο ομαδες πήγαιναν στα αποδυτήρια, χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ, κάτι που ήταν φανερό ότι αποτελούσε την αρχική τους επιδίωξη.
Πώς δεν μπήκε γκολ;
Όπως τελείωσε το πρώτο, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Με τις δυο ομάδες προσεχτικές μη κάνουν το λάθος. Στο 50' ο Πάρντο άνοιξε την μπάλα περισσότερο απ΄όσο ήθελε. Κι αμέσως μετά ήρθε η μεγάλη φάση για τη Ντινάμο. Ο Σουλντάνι πάτησε καλά την μπάλα (από την βαθιά μπαλιά του Μασάδο) και πέρασε τον Μαζουακού. 
Η μπάλα έφτασε στον Άντονιτς  που από τα δέκα μέτρα είχε όλο το τέρμα μπροστά του. Έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Ο Ολυμπιακός απάντησε με τεράστια φάση στο 53. Ο Πάρντο πήξρε την καλή πάσα από τον Ομάρ, πλαγιοκόπησε και έκανε παράλληλ σέντρα. Ο Ιντέγε είχε ακολουθήσει σωστά, έβαλε το πόδι του την κατάλληλη στιγμή αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο αντί να σκοράρει, έστειλε την μπάλα άουτ! Μέσα σε ενάμιση λεπτό είχαμε δυο κλασικές ευκαιρίες για γκολ.
Σιγά-σιγά είχε έρθει και η ώρα των προπονητών. Πρώτος μίλησε ο Μάμιτς, που έριξε τον Πιάτσα αντί του Χόντζιτς. Ο Σίλβα βλέποντας το 0-0 να παραμένει και μετά το 70, σήκωσε από τον πάγκο τον Τσόρι. Ο Αργεντίνος έπαιρνε τη θέση του Φουρτούνη. Την ίδια ώρα ο κόουτς της Ντινάμο, άλλαζε σέντερ-φορ, βγαζοντας τον Φερνάντες και περνώντας τον Ενρίκες. Στο 77' το γήπεδο ζεστάθηκε, γιατί είναι αλήθεια ότι όλα είχαν, σχεδόν νεκρώσει, περίπου για είκοσι λεπτά. Ο Ρογκ βρέθηκε σε θέση βολής, θέλησε να πλασάρει, ο Μποτία και το δοκάρι του Ρομπέρτο έσωσαν τον Ολυμπιακό. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε ακινητοποιηθεί. Το γκολ έμοιαζε σχεδόν σίγουρο!
Η γκολάρα του Ιντέγε κρίνει τα πάντα!
Δεν μπήκε, όμως! Και στο 79' το έβαλε ο Ολυμπιακός! Ο Σιόβας όπως πρέπει να κάνουν τα καλά σέντερ-μπακ έβγαλε την βαθιά μπαλιά. Από τα αριστερά ξεχύθηκε ο Ιντέγε. Ο σέντερ-φορ που είχε χάσει τη μεγάλη φάση στο 53', που είχε δώσει τρομερές μάχες έκανε τη φάση του ματς. Έφτασε σε απόσταση βολής, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κλείνει το τέρμα.  Ο Ιντέγε πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας και έκανε το 1-0! Ήταν να μην αρχίσει να σκοράρει ο σέντερ-φορ του Ολυμπιακού. Τρίτο σερί γκολ, μετά από Τούμπα (με ΠΑΟΚ) και Καραϊσκάκη (με ΑΕΚ). Ο Σίλβα άρχισε να θωρακίζει ξανά την ομάδα του για να διαφυλάξει τη νίκη. Μέσα ο Σαλίνο έξω Πάρντο.
Τσόρι και Σεμπά είχαν τις ευκαιρίες τους να σιγουρέψουν την επικράτηση του Ολυμπιακού, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντινάμο μπλόκαρε την μπάλα. Στο 89' η κεφαλιά του Ενρίκες ήταν καλή, ο Ρομπέρτο δεν μπορούσε να σώσει την μπάλα, που έφυγε άουτ, μέσα σε γενική ανακούφιση. Ο Ντα Κόστα ήταν η τρίτη αλλαγή για να διαφυλαχθεί το χρυσό τρίποντο!
Η φάση του αγώνα
Το γκολ του Ιντέγε ήταν όνειρο. Αλλά η φάση με τις δυο ευκαιρίες, η μία πίσω από την άλλη, έκοψαν την ανάσα! Πρώτα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μετά ο Ολυμπιακός άγγιξαν το γκολ, σε φάσεις που λες "μπήκε" και απορείς ... γιατί δεν πανηγυρίζει κανείς!
Ο ΜVP
Πολλοί διεκδικούν τον τίτλο. Το ακούραστο δίδυμο Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς. Ο Μποτία που καθαρίζει όλες τις φάσεις. Ο Σιόβας που συνεχίζει να ανεβαίνει και γεμίζει σιγουριά το κέντρο της άμυνας. Ο μπουλντόζας Ιντέγε όμως, που σκοράρει σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς και παίρνει παραμάζωμα όποιον βρίσκει μπροστά του ήταν ο πολυτιμότερος!
O διαιτητής
Ευρωπαϊκή διαιτησία από τον Ταλιαβέντο. Δεν σφύριζε πολύ και φυσικά δεν μπορούσε να δώσει το πέναλτι στις καθυστερήσεις. Η μπάλα βρίσκει το χέρι του Μιλιβόγεβιτς από τακουνάκι του αντιπάλου... στο μισό μέτρο και ενώ πρώτα βρίσκει στο σώμα του Σέρβου...
Μας άρεσε
Η γεμάτη αυτοπεποίηση εμφάνιση του Ολυμπιακού. Επαγγελματική και άκρως ευρωπαϊκή για να έρθει μια νίκη-χρυσάφι. Σπάνιο γκολ από τον Ιντέγε και όλα κινούνται στον αστερισμό των "ερυθρολεύκων"!
Δεν μας άρεσε
Ο αγωνιστικός χώρος στο Μάξιμιρ. Θύμιζε χωράφι. Ειδικά μετά την πρώτη μία ώρα. Έτσι είναι τα γήπεδα του Τσάμπιονς Λιγκ; Μάλλον όχι...
Πηγή:http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου