Σάββατο, Δεκεμβρίου 17

Αγχωτική η νίκη για τον Παγκέ 2-1 τον Οδυσσέα που στο τέλος λίγο έλειψε να κάνει την "ζημιά"


Με μια αρκετά δύσκολη, όσο και αγχωτική στο τέλος νίκη, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, ο Παγκεφαλληνιακός επικράτησε σήμερα το πρωί στις Κεραμειές, του πολύ καλού και παθιασμένου Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 2-1. Μια νίκη που ήταν η 4η στο φετινό πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Αργοστολιού σε μια μέτρια παρουσία, είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, τις ευκαιρίες και δυο δοκάρια, αλλά η παρουσία, η πολύ καλή εικόνα και το πάθος που έβγαζαν στο γήπεδο οι Ιθακήσιοι, συν την εντυπωσιακή ημέρα που βρέθηκε ο Μουράγι, ίσως και να τους αιφνιδίασε. Έτσι στο τέλος παραλίγο να  το πληρώσουν μιας και ο Cela στις καθυστερήσεις μόνος απέναντι από τον Σκαμαντζούρα θα χάσει την ευκαιρία του αγώνα.
Κακή στιγμή του παιχνιδιού, ο τραυματισμός του Κλειτογιάννη, ο οποίος κτύπησε στο γόνατο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αργοστολίου για περαιτέρω εξετάσεις και στην συνέχεια αναχώρησε για το σπίτι του.
Να ευχηθούμε στο αξιόλογο αμυντικό του Παγκέ περαστικά και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.
Τελικά αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη. Έτσι η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα βρεθεί στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα 3 βαθμούς πίσω από τα Διλινάτα, αφού η ομάδα του «μεγάλου χωριού» νίκησε λίγο αργότερα στην Ιθάκη την Πρόοδο 4-2.
Αντίθετα αυτή του Σπ. Ζερβού, ούτε αυτή την αγωνιστική κατάφερε να ξεκολλήσει από την «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συνολικά 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μέχρι τώρα και το μέλλον της πλέον αβέβαιο για τη συνέχεια και την παραμονή της στην Α’ κατηγορία για τρίτη συνεχή περίοδο! Όμως τουλάχιστον σήμερα απέδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να τα καταφέρει.
Φάσεις και γκολ
Οι γηπεδούχοι μόλις στο 3’ θα πάρουν το προβάδισμα και όλοι θα πιστέψουν ότι θα έχουν ένα εύκολο πρωινό απέναντι στον ουραγό της κατηγορίας. Όμως η ομάδα της Ιθάκης τους διέψευσε και παραλίγο να φύγει με τον πρώτο της φετινό βαθμό από της Κεραμειές.
Ο Μούκα από δεξιά θα βγάλει συρτή παράλληλη πάσα στην περιοχή και ο Κλειτογιάννης που εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια θα στείλει με διαγώνιο σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Μουράγι για το 1-0.
Στο 6’ ο Παπαδημητρόπουλος στην σέντρα από δεξιά του Βασιλάκη, από καλή θέση θα στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα χέρια του Μουράγι.
Στο 24’ Κλειτογιάννης-Βουκελάτος αλλάζουν την μπάλα, μετά το κόρνερ με τον πρώτο να βγάζει την σέντρα, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, τον Ντεντλάλα αμαρκάριστο να πιάνει την κεφαλιά και τον Μουράγι να πετάει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου στο 25', όταν ο Ντεντλάλα από δεξιά θα γυρίσει παράλληλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή για τον Μούκα, αλλά ο τελευταίος δεν κάνει καλά την προβολή με αποτέλεσμα η μπάλα να φεύγει παράλληλα με την εστία άουτ.
Στο 35’ ο Οδυσσέας παραλίγο αν φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Σκαμαντζούρας δεν σιγουρεύει την πάσα του στον Λαμπρόπουλο με αποτέλεσμα να βγει επικίνδυνα, απέναντι από την κενή εστία των γηπεδούχων, ο Cela για τον οποίο θα προλάβει τελευταία στιγμή ο Παπαδημητρόπουλος, που απομακρύνει μπάλα και κίνδυνο από την περιοχή του.
Ένα δυνατό σουτ του Κλειτογιάννη από τα όρια της περιοχής στο 36’ θα στείλει την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Μουράγι.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 44’ όταν στο κόρνερ του Κλειτογιάννη από αριστερά, ο Βουκελάτος στο β’ δοκάρι θα κάνει το αριστερό διαγώνιο σουτ, όμως ο καταπληκτικός Μουράγι θα κάνει μεγάλη απόκρουση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, σώνοντας παράλληλα την ομάδα του από το 2-0.
Έτσι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με προηγούμενους τους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι και έχασαν ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς.
Στην επανάληψη ο Οδυσσέας θα μπει πολύ δυνατά θα ισορροπήσει το παιχνίδι και θα ισοφαρίσει γρήγορα, γεμίζοντας άγχος και εκνευρισμό τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη στις προσπάθειες τους.
Στο 47’ ο Βουκελάτος θα απειλήσει με ένα δυνατό σουτ, εκτός περιοχής και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ πάνω από την εστία του Μουράγι.
Νέα πολύ μεγάλη απόκρουση από τον Μουράγι στο 48’ στο δυνατό, κοντινό σουτ του Βουκελάτου.
Σε μία από τις λίγες, αλλά πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις της, η ομάδα του Σπ. Ζερβού θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1!
Ο Κουτσουβέλης θα κερδίσει την μπάλα μέσα στην περιοχή, αφού οι αμυντικοί δεν μπορούν να απομακρύνουν και θα πασάρει στον Κώτση. Ο τελευταίος θα πιάσει το συρτό σουτ από καλή θέση και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σκαμαντζούρα που δεν είχε καθόλου καλό οπτικό πεδίο.
Νέα άτυχη στιγμή για τους γηπεδούχους και τον Κλειτογιάνη, που μετά την εκτέλεση φάουλ από αριστερά και την αμυντική αδράνεια των παικτών του Οδυσσέα, θα στείλει την μπάλα, όπως και στο 36’  να σταματήσει στο αριστερό αυτή την φορά δοκάρι του Μουράγι, που σε αυτή την φάση θα σταθεί αρκετά τυχερός.
Στο 66’ σε μια μονομαχία μέσα στην περιοχή ανάμεσα σε Μαρούλη-Βουκελάτο, ο διαιτητής κ. Σούλα θα υποδείξει πέναλτι.
Την εκτέλεση θα αναλάβει ο ίδιος ο επιθετικός των «κυανολεύκων» που θα ευστοχήσει απέναντι στον Μουράγι και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-1 για την ομάδα του.
Στην επόμενη φάση θα υπάρξουν κάποιες ελαφρές διαμαρτυρίες για νέο πέναλτι από τους γηπεδούχους, σε ανατροπή του Ντεντλάλα στην περιοχή του Οδυσσέα.
Στο 71’ θα έρθει η άτυχη στιγμή με τον τραυματισμό του Κλειτογιάννη και το ματς θα διακοπεί για περίπου πέντε λεπτά, ώστε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα κ. Π. Μουρελάτο.
Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι κρεμόταν από μια «κλωστή» και οι φιλοξενούμενοι που δεν το έβαλαν ποτέ κάτω, θα προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο για την ισοφάριση, που μάλιστα έφθασαν πολύ κοντά!
Έτσι ο Cella που θα είναι στο τέλος ο «μοιραίος» για την ομάδα της Βόρειας Ιθάκης πρώτα στο 85’ θα φύγει στην κόντρα από αριστερά, θα μπει στην περιοχή, αλλά η σέντρα σουτ που επιχειρεί, είναι πολύ άστοχη και η μπάλα καταλήγει ψηλά από την εστία του Σκαμαντζούρα άουτ.
Στη συνέχεια και στο 90+2’, παραλίγο να έχουμε «εμφράγματα» στις Κεραμειές, όταν ο Cela και πάλι σε μια νέα κόντρα, μετά το γέμισμα του Ρενάτο από την περιοχή του, θα μπει στην μεγάλη περιοχή και απέναντι από τον Σκαμαντζούρα θα κάνει ένα πολύ άσχημο πλασέ και η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία των γηπεδούχων άουτ, λυτρώνοντας Σκαμαντζούρα και Παγκέ.
Ήταν μια μεγάλη και μοναδική ευκαιρία να φύγουν οι Ιθακήσιοι από τις Κεραμειές με μια μεγάλη έκπληξη και έναν «χρυσό» βαθμό.
Τέλος να σημειώσουμε ότι και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλές ελλείψεις.
Διαιτητής ο κ. Ε. Σούλα με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Απ. Καραίσκο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Πολλάτος Διον., Κλειτογιάννης (76’ λ.τ. Μεγαδούκας), Παπαδημητρόπουλος, Παπαναστασάτος Ε.,     Muka, Λαμπρόπουλος, Βασιλάκης (86’ Κίριο) Μανωλάτος (55’ Γιαννάτος), Ντεντλάλα, Βουκελάτος.
Οδυσσέας Ιθάκης:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Λεκατσάς, Παππάς, Κώτσης, Λιβάνης (85’ Περίχαρος), Mecani E., Μαρούλης, Ρενάτο, Κουτσουβέλης, Λίλας, Cela.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου