Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21

Μια νίκη και μια ήττα ο σημερινός απολογισμός των Μικτών μας με αντίπαλο την Λακωνία



Νικητές οι φιλοξενούμενοι στους Παίδες με σκορ 1-0 
και οι γηπεδούχοι στους Νέους με το ίδιο σκορ

Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου, συνεχίστηκε, σήμερα Τετάρτη 21/12, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, με τις μικτές παίδων - Νέων να φιλοξενούν στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων τις αντίστοιχες της Ε.Π.Σ. Λακωνίας. 
Τελικός απολογισμός μια ήττα με σκορ 0-1 για τους Παίδες, από τη Λακωνία και μια νίκη για τους Νέους της Κεφαλονιάς με σκορ 1-0.

        
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 
 Ε.Π.Σ.Κ.Ι - Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
                                
(ΠΑΙΔΕΣ)
  Αναλυτικά τα αποτελέσματα 
α/α
Ομάδες
Αποτέλεσμα
1.
Ε.Π.Σ. Ηλείας - E.Π.Σ. Zακύνθου
1 - 0
2.
Ε.Π.Σ. Αχαΐας– Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
0 - 2
3.
Ε.Π.Σ. Κεφ/νίας/Ιθάκης – Ε.Π.Σ. Λακωνίας
0 - 1
        
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ   0-1
Σε ένα παιχνίδι που οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας και ψύχος), αλλά και η ώρα διεξαγωγής, του σήμερα το πρωί στα Φαρακλάτα για το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων στην κατηγορία των παίδων, η μικτή της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. γνώρισε μια ακόμη ήττα, την 4η συνεχόμενη από την αντίστοιχη της Λακωνίας.
Περιττό να πούμε ότι η προσπάθεια των «μικρών» και των δυο ομάδων ήταν πολύ μεγάλη για να κρατηθούν στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που επιρρέασε το παιχνίδι τους και είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε ένα πολύ μέτριο θέαμα.
Οι φιλοξενούμενοι ελαφρώς καλύτεροι πέτυχαν το μοναδικό γκολ του αγώνα και έφυγαν από την Κεφαλονιά με το πρώτο φετινό τους τρίποντο.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε υποψία φάσης, ενώ το δεύτερο ήταν κάπως καλύτερο, είχαμε το γκολ και κάποιες καλές φάσεις και τους φιλοξενούμενους και πάλι ελαφρώς καλύτερους.
Φάσεις και γκολ
Όπως προαναφέραμε στο πρώτο μισό του αγώνα δεν υπήρξε κάτι άξιο αναφοράς με αποτέλεσμα οι ομάδες να το ολοκληρώσουν χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και στην πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 47’, ο Χατζησιμιώτης, μετά την σέντρα από δεξιά, θα βρεθεί αμαρκάριστος στην περιοχή, όμως δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα πολύ μακριά από το δεξί δοκάρι του Παπαγεωργίου.
Και πάλι ο ίδιος παίκτης στο 48’ θα κάνει το σουτ εντός περιοχής και ο Παπαγεωργίου, που ήταν πολύ καλός από την στιγμή που πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 58’ οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή του Χατζησιμιώτη, ύστερα από λάθος επιλογή του Κούρτι. Ένα γκολ που θα αποδειχθεί "χρυσό" για την ομάδα του, μιας και θα είναι το νικητήριο.
Ο Κουτσοβασίλης στο 62’ θα κάνει μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ από δεξιά, χωρίς ωστόσο να αιφνιδιάζεται ο Παπαγεωργίου που απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο με γροθιές.
Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι και πρώτη για τη μικτή μας στο 73’, όταν ο Κούρτι θα βγει στην κόντρα, αλλά καθυστερεί με αποτέλεσμα να τον προλάβει, λίγο πριν μπει στην περιοχή, και να απομακρύνει σε κόρνερ ο Βασιλακάκος.
Μέχρι τη λήξη δεν είχαμε κάτι καλό με αποτέλεσμα οι Λάκωνες να φύγουν από το νησί κάνοντας «σεφτέ» στις νίκες και τους γηπεδούχους να παίρνουν αναβολή για μια πρώτη δική τους!
Διαιτητής ο κ. Αλ. Γιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Ασπρουλόπουλο και Π. Θανόπουλο, όλοι από την Αχαία.
Οι συνθέσεις
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Δ. Λιονάτος), Αλυσανδράτος (41’ Παπαγεωργίου), Θεοτοκάτος, Φωής, Καβαλλιεράτος, Καραντινός, Τζωρτζάτος, Βιτωράτος (65’ Καψογιώργης), Γασπαρής, Κούρτι, Κουρκουμέλης, Λουκάτος (46’ Μουρελάτος Χ.).
Ε.Π.Σ. Λακωνίας:(Ι. Μάνος), Λάτσης, Ταμβακόπουλος, Ρέμπης (51’ Βασιλακάκος), Δημητρακάκης, Παναγόπουλος, Αντωνίου Δ., Μπουτσικάρης (79’ Σκαφιδάς), Χαντζής, Χατζησιμιώτης, Αντωνίου Ι. (60’  Ζουμπούλης), Κουτσοβασίλης. 
        

Η  Βαθμολογία των παίδων

α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
4
15 - 00
12
2.
Ε.Π.Σ. Αχαΐας
4
10 - 05
09
3.
Ε.Π.Σ. Ηλείας
5
08 – 04
08
4.
Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας
4
11 – 06
07
5.
Ε.Π.Σ Λακωνίας
4
03 – 07
04
6.
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου
5
04 - 17
03
7.
Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας/Ιθάκης
4
01 – 13
00

        
(ΝΕΟΙ)
  Αναλυτικά τα αποτελέσματα   
α/α
Ομάδες
Αποτέλεσμα
1.
Ε.Π.Σ. Ηλείας - E.Π.Σ. Zακύνθου
5 - 1
2.
Ε.Π.Σ. Αχαΐας– Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
3 - 0
3.
Ε.Π.Σ. Κεφ/νίας/Ιθάκης – Ε.Π.Σ. Λακωνίας
1 - 0
        
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.  - Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ   1-0
Μετά το παιχνίδι των παίδων, κάτω από τις ίδιες αντίξοες καιρικές συνθήκες, στο ίδιο γήπεδο, ακολούθησε αυτό των Νέων, με την μικτή μας να συνεχίζει την ανοδική της πορεία και μετά την ισοπαλία στην Ζάκυνθο την προηγούμενη αγωνιστική, σήμερα  να κάνει και «σεφτέ» στις νίκες αφού επικράτησε της αντίστοιχης της Λακωνίας με σκορ 1-0.
Το παιχνίδι όπως προαναφέραμε διεξήχθη κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και τον δυνατό άνεμο που επικρατούσε στα Φαρακλάτα να μην αφήνει τις ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. 
Έτσι και εδώ οι φάσεις θα είναι πολύ λίγες και το θέαμα μέτριο.
Στο πρώτο ημίχρονο η Κεφαλονίτικη ομάδα ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να πετύχει και το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι με το σκορ 1-0 εις βάρος τους θα ανεβάσουν "ταχύτητα", και θα είναι αυτοί που θα έχουν μια ελαφρά, αλλά άκαρπη υπεροχή με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα του παιχνιδιού.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 17’, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου θα προηγηθεί στο σκορ 1-0. Οι Καλαφάτης -  Μπαλάσκας θα «κρύψουν» την μπάλα με διπλή αλλαγή και ο τελευταίος με ψύχραιμο και εύστοχο πλασέ, μέσα από την περιοχή, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παναγιωτόπουλου, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ένα φάουλ από αριστερά στο 24’ από τον Φωκά και τον αέρα να δυσκολεύει την προσπάθεια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμένων, που τελικά θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Ένα λάθος του Αντωνίου στο 38’, παραλίγο να εκμεταλλευθούν οι φιλοξενούμενοι, όμως ο πορτιέρο της μικτής μας θα διορθώσει με δεύτερη προσπάθεια και την μπάλα να καταλήγει άουτ, αφού πριν βρίσκει στον Παπαγεωργίου.
Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλές στιγμές για το πρώτο 45λεπτο και την Κεφαλονιά μπροστά 1-0 στο σκορ.
Στην επανάληψη το θέαμα παρέμεινε το ίδιο,αλλά τους φιλοξενούμενους λίγο καλύτερους.
Και εδώ οι φάσεις ήταν ελάχιστες και μόλις με το ζόρι θα μπορούσαν να αναφερθούν.
Συγκεκριμένα στο 65’ σε εκτέλεση φάουλ του Λιναρδάκου, εκτός περιοχής, ο Αντωνίου που δυσκολλεύεται από τον αέρα και την τροχιά που παίρνει η μπάλα, διώχνει τελικά τον κίνδυνο με γροθιές.
Τέλος στο 70’ και πάλι ο Αντωνίου με διπλή προσπάθεια θα αποκρούσει την μπάλα στο δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Παπαγεωργίου, από τα όρια της περιοχής.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν θα υπάρξει κάτι για την μια ή την άλλη ομάδα και έτσι η Κεφαλονιά θα πάρει την πρώτη της φετινή νίκη, που στο τέλος πανηγυρίστηκε δεόντως.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να περιμένουν από τα επόμενα παιχνίδια τους, προκειμένου να κάνουν και αυτοί τον δικό τους σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα.
Διαιτητής ο κ. Π. Τσιρογιάννης με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Ασπρουλόπουλο και Π. Θανόπουλου, όλοι από την Αχαία.
Οι συνθέσεις
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Αντωνίου, Σπαθής (46’ Κουρκουμέλης Χρ.), Συριάτος, Καμπανός, Καππάτος, Τριανταφύλλης, Μανέντης, Καλαφάτης, Φωκάς (88’ Παγουλάτος), Μπαλάσκας, Μουρελάτος Χ. (46’ Τζωρτζάτος).
Ε.Π.Σ. Λακωνίας:(Ι. Μάνος), Παναγιωτόπουλος, Καρακίτσος (76' Κρεβατάς), Λιναρδάκος, Νεστόπουλος, Ευσταθίου, Καρράς, kostov, Σπυρόπουλος (58' Στρατάκος), Παπαγεωργίου, Καρμοίρης, Μαλτέζος (41' λ.τ. Χρονόπουλος).
         
Η Βαθμολογία των Νέων

α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Ε.Π.Σ. Αχαΐας
4
16 - 02
12
2.
Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
4
14 – 07
09
3.
Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας
4
09 – 04
09
4.
Ε.Π.Σ. Ηλείας
5
09 – 09
09
5.
Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
4
04 – 08
04
6.
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου
5
08 – 19
01
7.
Ε.Π.Σ. Λακωνίας
4
01 – 12
00
        
Αχαία στους νέους και Μεσσηνία στους παίδες δύσκολα χάνουν την πρωτιά
Τα υπόλοιπα παιχνίδια του 5ου Ομίλου
(Παίδες)
Στην Πάτρα, η Μεσσηνία πέρασε με νίκη 2-0 και μαζί, αν δεν συμβεί κάτι το συνταρακτικό, και την πρωτιά στον όμιλο, δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Στο άλλο παιχνίδι στον Πύργο η Ηλεία επανήλθε στις νίκες επικρατώντας της Ζακύνθου με σκορ 1-0.
        
(Νέοι)
Στην Πάτρα η Αχαία πέρεπικράτησε 3-0 της Μεσσηνίας  και μαζί, αν δεν συμβεί και εδώ κάτι το συνταρακτικό, και την πρωτιά στον όμιλο δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Στο άλλο παιχνίδι στον Πύργο η Ηλεία επικράτησε εύκολα της Ζακύνθου με σκορ 5-1, ρεφάροντας την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Μεσσηνία με το ίδιο σκορ.
        
Η επόμενη (6η) αγωνιστική 11-1-2017
α/α
Ομάδες
1.
Ε.Π.Σ. Αχαΐας - Ε.Π.Σ. Ηλείας
2.
Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας –  Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας/Ιθάκης    
3.
Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας –  Ε.Π.Σ. Λακωνίας
4.
Ρεπό: Ε.Π.Σ. Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου