Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19

Ο Παλληξουριακός νίκησε τα Φωκάτα 3-0 .... και διατήρησε το αήττητο

Γιορτές με την 4η τους νίκη σε 5 αγώνες και στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Σπ. Παπαδάτου. 
Οι «ερυθρόλευκοι» σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, στο Ληξούρι, ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο το εμπόδιο των Φωκάτων, με μια αντεπίθεση και νίκη στο β’ ημίχρονο με σκορ 3-0.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μπήκαν δυνατά στο γήπεδο με στόχο ένα ακόμη τρίποντο, αλλά και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, είχαν τον έλεγχο, την κατοχή, δημιουργώντας κάποιες καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Τσιαουσντέλιο πετυχαίνοντας τελικά τρία τέρματα.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για το καλύτερο, κράτησαν στο «0» τους γηπεδούχους για 45', ενώ θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και κάποιο γκολ.
Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού ήταν μέτριο ποιοτικά στο α' ημίχρονο. Ενδεικτικό της αγωνιστικής απραξίας και της έλλειψης ρυθμού των γηπεδούχων, αλλά και της τακτικής των φιλοξενούμενων, η οποίοι με σωστή και οργανωμένη άμυνα περίμεναν να χτυπήσουν στην κόντρα. 
Από την πλευρά τους γηπεδούχοι, προσπάθησαν να χτυπήσουν από τα άκρα, κυρίως με τους Κόμητα - Ζάβαλη και λιγότερο από τον άξονα.
Χωρίς αποτέλεσμα όμως μιας και οι περισσότερες πλαγιοκοπήσεις δεν έβρισκαν στόχο.
Έτσι στο πρώτο ημίχρονο ήταν «άσφαιροι», αλλά με την έναρξη της επανάληψης, έγιναν πολύ παραγωγικοί και σε 15’ περίπου πέτυχαν τα τρία τους τέρματα και «καθάρισαν» ένα ακόμη παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Ένα σουτ του Ζερβού από μακριά πέρασε αρκετά άουτ.
Δυο γεμίσματα από φάουλ στο 8' και 10' του Λυκούδη και του Ζάβαλη αποκρούστηκαν από τους αμυντικούς, ενώ σε εκτέλεση φάουλ του Λυκούδη στο μισάωρο, από τα πλάγια ο Λουλούδας έπιασε μονοκόμματο σουτ το οποίο απομάκρυνε αμυντικός των φιλοξενούμενων προ της εστίας.
Σε γέμισμα από στημένο του Αποστόλου, ο Κανάκης πιάνει γυριστή κεφαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του Μαρκαντωνάτου, ωστόσο η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σε διαγώνια μπαλιά του Λουλούδα, ο Τσαουσντέλιο επεμβαίνει καίρια, προλαβαίνοντας τον επερχόμενο Μπαλάσκα πριν πλασάρει.
Στο Β', με το ξεκίνημα (46’), κόρνερ του Λυκούδη, αδράνεια στην μικρή περιοχή των Φωκάτων και Ζάβαλης με δυνατό πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του 1-0.
Ο Πολλάκης παίρνει κάθετα την μπάλα στον κενό χώρο, περνάει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Τσιαουσντέλιο, αλλά αστοχεί προ κενής εστίας.
Μπαλιά του Αντωνάτου στην πλάτη της άμυνας στο 60’, ο Πολλάκης την τσιμπάει πάνω από τον τερματοφύλακα και ο επερχόμενος Μαρκάτος Σπ. την στέλνει στα δίχτυα προλαβαίνοντας τον αμυντικό επιτυγχάνοντας το 2-0 των γηπεδούχων.
Ξαφνικό γυριστό σουτ του Μαρκάτου στο 71', από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο απομακρύνει ο Τσαουσντέλιο σε κόρνερ πραγματοποιώντας εκπληκτική απόκρουση στην αριστερή του γωνία.
Λάθος των γηπεδούχων στον χώρο του κέντρου στο 64’, το εκμεταλλεύονται οι φιλοξενούμενοι βγάζοντας κάθετα τον Κανάκη τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, το δυνατό σουτ του οποίου αποκρούει με γροθιές ο Μαρκαντωνάτος.
Γέμισμα του Λουλούδα προς την αφύλαχτη εστία του Τσαουσντέλιο στο 68’, ο οποίος είχε ανακόψει αντεπίθεση έξω από την περιοχή του, την μπάλα προλαβαίνει ο Κόμητας ο οποίος ψύχραιμα γυρίζει στον επερχόμενο Μαρκάτο Σπ., ο οποίος με γεμάτο αριστερό πλασέ την στέλνει στο αριστερό "Γ" της εστίας των Φωκάτων, διπλασιάζοντας τα τέρματα του στο παιχνίδι και ανεβάζοντας παράλληλα το σκορ στο 3-0 υπέρ της ομάδας του.
Ένα 3-0 που θα μείνει μέχρι το τέλος του αγώνα.
Να σημειώσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα θα μείνουν με "δέκα" λόγω αποβολής του Ντουκάι.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Αντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Μπαλάσκας (77’ Μουρελάτος Χ.), Ζάβαλης (86’ Λυκούδης Σπ.), Πολλάκης, Μπράτι (46’ Μαρκάτος Σπ.), Αδηλίνης.
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Τσιαουσντέλιο, Φωκάς Ε. (60’ Σουρβάνος), Μάστορας, Τασιούλης (75’ Αραβαντινός), Πολυδωράτος, Ντουκάι, Παγουλάτος, Ζαμπαύτης, Κανάκης, Αποστόλου, Αλεξάτος (71’ Σελενίτσα).
** Οι φώτο είναι από παλαιότερους αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου