Σάββατο, Μαΐου 13

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις ο Παγκέ.... 2-0 και τα Διλινάτα

Για μια ακόμη φορά, ο Παγκεφαλληνιακός παρουσιάστηκε σοβαρός και παίζοντας παράλληλα όμορφο ποδόσφαιρο, κατάφερε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, να… γράψει την 4η νίκη του σε πέντε παιχνίδια στα playoffs, πιστοποιώντας την καλή αγωνιστική του κατάσταση.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, θα τερματίσει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τον πρωταθλητή Παλληξουριακό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή την σειρά και χρήζει συγχαρητηρίων!
Μια θέση που σίγουρα άξιζε και κέρδισε με το «σπαθί» της, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, με μια σταθερή και αξιόλογη παρουσία, στα περισσότερα της παιχνίδια.
Από την άλλη, αυτή του Α. Ρέτσι, κατώτερη των περιστάσεων σε αυτή τη σειρά και με αρκετά προβλήματα, δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα, να πάρει έστω έναν βαθμό. Αποτέλεσμα να μετράει ένα αρνητικό σερί με 5 ήττες σε 5 παιχνίδια!!
Τώρα σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, οι γηπεδούχοι σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι και η νίκη τους σίγουρα δίκαιη, ενώ για μια ακόμη αγωνιστική πρόσωπο του ματς και σκόρερ του, ήταν ο Α. Ντεντλάλα, που στη σειρά αυτή έχει γίνει.... ένα με τα αντίπαλα δίχτυα. 
Τα Διλινάτα, με πολύ καλό τον Ντερβισάι, που κράτησε χαμηλά το σκορ, θα μπορούσαν να είχαν μειώσει το σκορ σε 2-1 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όταν ο Δημ. Πολλάτος δεν θα καταφέρει να νικήσει τον Σκαματζούρα σε εκτέλεση πέναλτι. 
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ ο Ντενλάλα δεν εκμεταλλεύεται το λάθος του Στεφανάτου και από πολύ κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Δημ. Πολλάτος θα βγάλει την σέντρα από αριστερά με τον Εμιλιάνο να πιάνει το σουτ στην κίνηση και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Σκαματζούρα.
Ο Ντερβισάι, που ήταν από τους κορυφαίους του παιχνιδιού, στο 18’ θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα στο μακρινό συρτό σουτ του Βουκελάτου.
Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του τερματοφύλακα των Διλινάτων στο 24’, ο οποίος θα πεταχτεί στο δεξί «Γ» της εστίας του και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, στην κεφαλιά του Ντεντλάλα, μετά την σέντρα από δεξιά του Βουκελάτου.
Στο 37’ όμως, οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα, πετυχαίνοντας το 1-0. Ο Ντεντλάλα θα κλέψει την μπάλα από τους αμυντικούς των γηπεδούχων, λίγο πάνω από την σέντρα, θα προχωρήσει με μια εντυπωσιακή κούρσα, θα μπει περιοχή και αφού αποφύγει και τον Ντερβισάι, θα πλασάρει στην κενή εστία και στα δίχτυα, απαλλάσσοντας την ομάδα του από το άγχος, αλλά και τη μέχρι εκείνη την ώρα, αστοχία των ποδοσφαιριστών της.
Ένα γκολ που αφιερώθηκε, από όλη την ομάδα, στον συμπαίκτη τους Σάββα Ζαμπαύτη για τη γέννηση του γιου του.
Σάββα-Μπεττυ έχετε τις ευχές όλου του team του Sportsthea. Να είναι γερό και τυχερό το νεογέννητο αγοράκι σας.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 45+1’ με τον Ντερβισάι να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει την μπάλα στο σουτ του Ντεντλάλα, μέσα από την περιοχή, μετά την σέντρα από αριστερά του Βουκελάτου.
Με το σκορ στο 1-0 για τους γηπεδούχους θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη, η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, παρά τις δυο αλλαγές του Α. Ρέτσι και στο τέλος ο Παγκέ πήρε μια δίκαιη νίκη, με τελικό σκορ 2-0 και παράλληλα την 2η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.
Η πρώτη καλή στιγμή του β’ ημιχρόνου ανήκει στους φιλοξενούμενους με το φάουλ του Εμιλιάνο, εκτός περιοχής στο 49’ να αποκρούεται από τον Σκαματζούρα με γροθιές σε κόρνερ.
Στο 51’ ο Π. Τριανταφυλλίδης με μια καταπληκτική κάθετη πάσα, θα φέρει τον Ντεντλάλα φάτσα με τον Ντερβισάι με τον τελευταίο να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα στο πλασέ του επιθετικού του Παγκέ.
Νέα χαμένη ευκαιρία για τον σκόρερ των "κυανόλευκων" στο 55’, όταν μετά την σέντρα του Βουκελάτου, θα πιάσει από κοντά την κεφαλιά, όχι όμως όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Στο 57’ όμως, ο εξαίρετος επιθετικός των γηπεδούχων, με εντυπωσιακό άλμα, θα κερδίσει στον αέρα τον Ντερβισάι, μετά την σέντρα από αριστερά του Τούρλα και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της ομάδας του, αλλά και δεύτερο προσωπικό του στον αγώνα.
Στο 64’ ο Δημ. Πολλάτος θα βγει στην κόντρα από δεξιά και θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή για τον Εμιλιάνο, το σουτ του οποίου αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σκαματζούρας.
Ο Ντεντλάλα στο 68’ θα χάσει μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία (η αλήθεια είναι ότι σήμερα μπορεί να πέτυχε δυο τέρματα, έχασε όμως αρκετά), να πετύχει το 3-0, όταν από πολύ κοντά αμαρκάριστος, στην ψηλοκρεμαστή πάσα του Τούρλα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, θα κάνει ένα άσχημο πλασέ και η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία του Ντερβισάι.
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, θα χάσουν τα Διλινάτα στο 84’, όταν ο Σκαματζούρας θα νικήσει από τα «11» βήματα τον Δημ. Πολλάτο, αποκρούοντας το πέναλτι που λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει ο ίδιος, σε ατομική του ενέργεια και χέρι του Νεστερένκο μέσα στην περιοχή.
Μετά από το σημερινό αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι καταλαμβάνουν την 2η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που συνεχίζουν να απογοητεύουν, είναι η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό σε αυτή την σειρά!
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Μανωλάτος (38’ Παπαναστασάτος Κ.), Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Τριανταφυλλίδης Ε., Νεστερένκο, Αρμάντο, Ντεντλάλα, Τριανταφυλλίδης Π., Τούρλας (69’ Ζαμπαύτης), Βουκελάτος (75’ Καππάτος).
Διλινάτα:(Α. Ρέτζι), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Φ. (46’ Δρόσος), Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου Καλαφάτης Ε. (46’ Τζωρτζάτος Γερ.), Βαγγελάτος, Εμιλιάνο, Πολλάτος, Χασάι (69’ Κατσούρης). 
        
Η βαθμολογία των playoffs
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο.    ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
16
4
4
0
0
09 - 02
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
12
5
4
0
1
12 - 05
3.
Α.Ο.  ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
05
4
1
0
3
06 - 12
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
01
5
0
0
5
05 -13
        
Η επόμενη αγωνιστική
6η playoffs Τετάρτη 17/5/2017
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ -  ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου