Τετάρτη, Μαΐου 10

Πανηγυρίζει το Ληξούρι το πρωτάθλημα και την άνοδο του Παλληξουριακού στην Γ’ Εθνική (Εικόνες)

Το Ληξούρι, αλλά και ολόκληρη η Παλλική από σήμερα το απόγευμα, πανηγυρίζει για το καμάρι της τον ιστορικό Παλληξουριακό, ο οποίος μετά από 13 πέτρινα χρόνια, φόρεσε και πάλι το «στέμμα» του και ανέβηκε στον θρόνο του, εκεί που αντικειμενικά άξιζε και με το παραπάνω.
Σήμερα λοιπόν με τη νίκη του 2-0, επί των Διλινάτων και δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σειράς των playoffs, είναι ο φετινός πρωταθλητής Α’ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Κ.Ι..
Φυσιολογικά ήταν τα πανηγύρια αμέσως με τη λήξη του αγώνα, από παίκτες, τεχνικό team, Δ.Σ. και φίλους της ομάδας. Όσο για την φιέστα που αναμένεται με πολλές εκπλήξεις, θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη των playoffs και τον αγώνα του Αγίου Αντωνίου απέναντι στον Παγκεφαλληνιακό!
Περισσότερο συγκινημένοι φάνηκαν οι…. παλιοσειρές, Ζάβαλης, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκαντωνάτος, αυτοί που από πέρυσι έβαλαν στόχους πρωταθλητισμού, στήριξαν την ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα και δικαιώθηκαν. Κοντά τους και οι νεώτεροι που έμαθαν πολλά από αυτούς!
Βέβαια θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και στο προπονητή της ομάδας, τον Σπύρο Παπαδάτο, δημιούργημα του οποίου ήταν η φετινή ομάδα, την οποία πίστεψε, δούλεψε σκληρά, επέβαλε τη δική του φιλοσοφία και σίγουρα του ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο.
Όσον αφορά το παιχνίδι, οι πρωταθλητές, μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν τη «δουλειά» και τα κατάφεραν. Ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι, έπαιξαν έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν το αυτονόητο. Τη νίκη – πρωτάθλημα - άνοδο!
Τα Διλινάτα, παρά τις ελλείψεις, τους πάλεψαν και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κάποιο γκολ, αφού είχαν ευκαιρίες, ιδιαίτερα μετά το 1-0 για να ισοφαρίσουν.
Να αναφέρουμε ότι στον αγώνα συμμετείχε για λίγο και ο Α. Ρέτσι και δεν τα πήγε μάλιστα καθόλου άσχημα.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη τους καλή ευκαιρία οι γηπεδούχοι θα πετύχουν στο 8’ το 1-0, ύστερα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, από δεξιά και σουτ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Μάκη Πολλάκη.
Η επόμενη φάση στο παιχνίδι θα έρθει στο 32’, αυτή την φορά για τους φιλοξενούμενους που απείλησαν με ισοφάριση. Συγκεκριμένα Χαραλαμπόγλου με ωραία πάσα θα βγάλει τον Εμιλιάνο στην περιοχή, έτοιμο για το σουτ, όμως τελευταία στιγμή θα πέσει στα πόδια του και με εντυπωσιακό τάκλιν, ο Μαυροειδής και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα, ο Κόμητας μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λυκούδη, θα χάσει μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, αλλά στο κοντινό σουτ που πραγματοποιεί είναι άστοχος.
Με τους ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ, οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια, ύστερα από ένα μέτριο ημίχρονο.
Στο δεύτερο, το θέαμα σαφώς βελτιώθηκε, είδαμε ένα καλό δεύτερο 45λεπτο και αυτό οφείλεται στις μαζικές αλλαγές των δυο προπονητών (συνολικά 4).
Οι φιλοξενούμενοι, θα μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα χάσουν σημαντικές ευκαιρίες τουλάχιστον για την ισοφάριση.
Στο 50’ θα χαθεί η πρώτη και σπουδαία, ύστερα από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Χασάι θα κάνει το σουτ με τον Γιαννά να αποκρούει με τα πόδια, στην επαναφορά της ο Φ. Τζωτζάτος θα κάνει νέο σουτ, όμως η μπάλα κοντράρει στα σώματα και καταλήγει σε κόρνερ.
Στο 55’ μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι, που πατούσαν καλύτερα, θα χάσουν νέα ευκαιρία, όταν ο Φ. Τζωρτζάτος από καλή θέση θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα βρει στον Ζάβαλη, ο Γιαννάς θα πέσει στην αντίθετη γωνία και ενώ η ανάσα όλων είχε κοπεί, αυτή θα καταλήξει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των μετέπειτα πρωταθλητών.
Ο Εμιλιάνο στο 59’ θα σουτάρει εκτός περιοχής, όμως ο Γιαννάς εντυπωσιακά θα πεταχτεί στην γωνία του και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Και ενώ τα Διλινάτα έχαναν τις ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, στο 67’ ο Κόμητας θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή από τον Δημ. Τζωρτζάτο και θα δοθεί το πέναλτι από τον διαιτητή κ. Ε. Σούλα.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Πολλάκης, ο οποίος θα νικηθεί από τον Καλαφάτη που αποκρούει στη γωνία του σε κόρνερ.
Στη συνέχεια και μετά την εκτέλεση του από τον Λυκούδη, η μπάλα θα πάρει μια παράξενη τροχιά και θα βρει στο κάθετο δοκάρι του Καλαφάτη, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί.
Στο 70’ ο Καλαφάτης θα κάνει μεγάλη απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Πολλάκη, μετά την σέντρα του Μπράτι από αριστερά.
Στο 78’  όμως οι γηπεδούχοι θα «σφραγίζουν» τη νίκη-τίτλο τους, με γκολ που θα πετύχει ο Μπαλάσκας με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, μετά την εξαιρετική κάθετη του Μπράτι πετυχαίνοντας το 2-0.
Με δυο σουτ του Μπράτι στο 84’ και Πολλάκη στο 89’, τα οποία δεν θα βρουν στόχο, θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και έτσι θα μείνει το 2-0 σαν τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Σούλα με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Γιαννάς, Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας (80’ Μαρινάκης), Μπαλάσκας, Πολλάκης, Μαυροειδής  Ν. (46’ Αντωνάτος), Καμινάρης (46’ Μαρκάτος), Μπράτι, Αραβαντινός.
Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Καλαφάτης Λ., Κατσούρης (72’ Ρέτσι), Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Δ., Χαραλαμπόγλου, Καλαφάτης Ε. (46’ Τζωρτζάτος Γ.), Βαγγελάτος, Εμιλιάνο, Δρόσος (46’ Αναλυτής Θ.), Τζωρτζάτος Φ., Χασάι.
Φώτο από το παιχνίδι



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου