Δευτέρα, Ιουλίου 10

Απόλυτη η επιτυχία του 6ου αγώνα δρόμου "Φωκάτα 2017" που έκλεισε με ποντιακούς χορούς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 9/7/2017, με απόλυτη οργανωτική επιτυχία αλλά και πάρα πολλές συμμετοχές, ο 6ος αγώνας δρόμου που διοργανώνει ο Α.Ο. Φωκάτων, «Φωκάτα 2017».
Ο αγώνας είναι μια συνδιοργάνωση του δραστήριου και πολύ οργανωμένου Συλλόγου Α.Ο. Φωκάτων, της  Π.Ε Κεφαλληνίας, της ΚΕΔΗΚΕ και του Συλλόγου δρομέων Κεφαλονιάς.
Συμμετείχαν συνολικά πάνω από 120 αθλητές κάθε ηλικίας. 
Πρώτος στον αγώνα των 5.200 μ.  στους άνδρες αναδείχθηκε, Γεράσιμος Πατρίκιος, ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Καραμπέτσου.
Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι σε άνδρες-γυναίκες και οι χρόνοι τους:
Άνδρες
1ος Πατρίκιος Γερ. 21.20
2ος Κόμητας Σπ. 21.42
3ος Κουλουμπής Γερ. 21.50
Γυναίκες
1η Καραμπέτσου Κατ 24.26
2η Σαμόλη Ευαγγ. 25.35
3η Λούκα Σοφ. 25.40
Πριν τον μεγάλο αγώνα είχαμε και αγώνες για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά.
Μετά τον αγώνα των 5200 μ., στον ίδιο χώρο, διεξήχθη, με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών, για δεύτερη φορά, αγώνας χειροπάλης με τον Διονύση Μεταξά να καταφέρνει και φέτος να «κλέψει» την παράσταση!
Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν στον δραστήριο πρόεδρο των Φωκάτων κ. Νίκο Φωκά, έναν καταπληκτικό άνθρωπο, όπως και όλη του η οικογένεια άλλωστε, που με αγάπη υπηρετεί τον αθλητισμό και όχι μόνο του νησιού, τους χορηγούς, τις νοικοκυρές και τους εθελοντές του Συλλόγου, που βοήθησαν για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Όπως πάντα, παρόντες οι Σαμαρείτες αλλά και ο γιατρός κ. Νίκος Χριστοφοράτος που κάλυψαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση, προσφέροντας την βοήθεια τους σε όποιον την χρειάστηκε.
Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε ιδιαίτερα τις νοικοκυρές των Φωκάτων που και αυτή τη φορά δήλωσαν παρούσες και είχαν ετοιμάσει διάφορα καταπληκτικά, γλυκίσματα τα οποία μοίρασαν στους παρευρισκόμενους, μαζί με αναψυκτικά και χυμούς και νερά.
Αξίζουν πολλά μπράβο και αποτελούν κομμάτι πλέον με τον Σύλλογο, αφού χωρίς αυτές, σίγουρα δεν θα είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία οι διοργανώσεις του Συλλόγου των Φωκάτων.
Στο τέλος της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις. Κύπελλα πήραν οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας, και μετάλλια οι δεύτεροι και τρίτοι, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.
Επίσης βραβεύθηκαν για την προσφορά και την υποστήριξη τους, η Βάνια Σαμόλη και ο Παρίσης Κουλουμπής.
Αμέσως μετά, μια νέα έκπληξη μας περίμενε στο χώρο, αφού παρακολουθήσαμε ποντιακούς χορούς, από το καταπληκτικό, χορευτικό συγκρότημα της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας. 
Πράγματι οι χορευτές ήταν εντυπωσιακοί και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που παρακολουθούσε!
Να πούμε εδώ ότι ο πρόεδρος των Φωκάτων Ν. Φωκάς παρέδωσε στον πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, που συνόδευε το συγκρότημα της πόλης του, εικόνα του Αγίου Γερασίμου.
Θα ακολουθήσουν πλούσια φωτορεπορτάζ από τους αγώνες και τις απονομές
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολική-μερική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου