Τρίτη, Ιουλίου 4

Ανδρέας Μαγουλάς: Ο Κεφαλληνιακός καλύπτει τις δικές μου απαιτήσεις

Μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε πριν από λίγο καιρό ο Κεφαλληνιακός και σίγουρα του δίνει το κάτι παραπάνω στη θέση των ψηλών και τον ανεβάζει επίπεδο.
Ένα παιδί της Κεφαλονιάς που παρά την ηλικία του, έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ και έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία, μέσα από πολύ σημαντικές ομάδες, εκτός νησιού, τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για τον μπασκετμπολίστα, ύψους 1,98 Ανδρέα Μαγουλά, που εκτός της αξίας του σαν αθλητής, διακρίνεται πολύ περισσότερο και για το ήθος του.
Εμείς συναντηθήκαμε με τον Ανδρέα και του ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για την πορεία του στον χώρο, αλλά και τα όνειρα του με τη νέα του ομάδα.
All Star Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Ανδρέα συγχαρητήρια για τη νέα σου μεταγραφή. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Πότε ξεκίνησες το μπάσκετ και σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί μέχρι τώρα;
Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ για τις ευχές σας.
Ξεκίνησα το μπάσκετ από μικρή ηλικία στην ομάδα του Α.Σ. Κεφαλονιά όπου και αγωνίστηκα μέχρι και την σεζόν 2011-2012 (φτάσαμε στα play off της Β’ Ε.Σ.Κ.Α.Η. αλλά δεν ανεβήκαμε).
Στη συνέχεια μετακόμισα στην Πάτρα για να σπουδάσω λογιστική.
Εκεί τα δύο πρώτα χρόνια δηλαδή τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014, αγωνίστηκα με την φανέλα της Ολυμπιάδας Πατρών, όπου την δεύτερη χρονιά κατάφερα να αγωνιστώ και στο ALL-STAR της ΕΣΚΑ-Η. Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία.
Την επόμενη σεζόν 2014-2015 αγωνίστηκα με την φανέλα της Παναχαϊκής, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και απίστευτο κόσμο, όπου ευχαριστιόσουν να αγωνίζεσαι στην έδρα σου με τέτοιους οπαδούς (3η θέση στο πρωτάθλημα, αλλά δεν καταφέραμε να ανέβουμε).
Με τη φανέλα του Πρ. Ηλία/ΠΑΟΚ
Την τελευταία μου χρονιά στην Πάτρα 2015-2016 αγωνίστηκα στην ομάδα του Προφήτη Ηλία/Π.Α.Ο.Κ.. Μετά είχε σειρά ο στρατός όπου είχα αποφασίσει, πως οπουδήποτε και αν πήγαινα, δεν θα άφηνα αυτό που αγαπώ τόσο πολύ.
Έτσι λοιπόν στην Μυτιλήνη την σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκα στην ομάδα του Αιολικού. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία συνδυάζοντας μπάσκετ και στρατό μαζί και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Αιολικού για την στήριξη της.
Στα πρώτα σου βήματα στο μπάσκετ ποιος ήταν ο άνθρωπος που σε πίστεψε και βοήθησε την εξέλιξη σου;
Στο ξεκίνημα μου με βοήθησε ο κ. Πάνος ο Ματιάτος, ένας φοβερός άνθρωπος και βαθιά γνώστης του αθλήματος, όπου κάναμε και ατομικές προπονήσεις, πέρα από τις προπονήσεις της ομάδας.
Γενικά με τον κόουτς έχουμε ζήσει δυνατές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο του μπάσκετ.
Και φτάσαμε φέτος, ελεύθερος από τις τάξεις του στρατού και επαναπατριζόμενος, επιλέγοντας τον Κεφαλληνιακό.
Ναι έτσι είναι. 
Με την ομάδα της Ολυμπιάδας
Φέτος παρόλο που είχα πρόταση από ομάδα της Αθήνας αλλά και της Πάτρας, προτίμησα να επιστρέψω  στο νησί για να κάνω την πρακτική μου άσκηση, πάνω στην λογιστική.
Θα αγωνιστώ στην ομάδα του Κεφαλληνιακού και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και με έκαναν μέλος της ομάδας τους.
Γιατί προτίμησες τον Κεφαλληνιακό έναντι των άλλων δυο ομάδων και μάλιστα μεγαλύτερης κατηγορίας;
Προτίμησα τον Κεφαλληνιακό διότι την συγκεκριμένη περίοδο απλά καλύπτει τις απαιτήσεις μου.
Πες μας ποια είναι η άποψη σου για το Κεφαλλονίτικο μπάσκετ;
Η άποψη μου είναι ότι το επίπεδο έχει ανέβει αισθητά με προσθήκες παικτών εκτός νησιού.
Εύχομαι στην ομάδα του Α.Σ.Κ. αλλά και αυτή του Ν.Ε.Ο.Λ. κάθε επιτυχία και να πετύχουν τους φετινούς στόχους τους.
Τι ελπίζεις τη νέα χρονιά με τα «κυανέρυθρα» του Κ.Α.Ο.;
Με Αιολικό Μυτηλήνης
Ελπίζω να έχουμε μια καλή μπασκετική χρονιά χωρίς τραυματισμούς και να πετύχουμε τους στόχους μας και δεν το κρύβω πως θα ήθελα να κατακτήσω ένα τίτλο μαζί του.
Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι τελευταίο;
Ναι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλάι μου και με στήριξε, εντός και εκτός παρκέ και μου έδωσε εφόδια για να γίνω καλύτερος σε όλους τους τομείς της ζωής μου!
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολική-μερική χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου