Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13

Η Pre game της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 14-15/12 η 9η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020
Συνέχεια και αυτό το Σαββατοκύριακο 14-15/12 στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με την διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής και των 5 συνολικά αγώνων του προγράμματος.
Το ένα θα διεξαχθεί το Σάββατο 14/12 το απόγευμα στον Καραβόμυλο και τα υπόλοιπα τέσσερα την Κυριακή 15/12, πρωί - απόγευμα σε Ιθάκη - Αργοστόλι - και Ληξούρι
Μια ακόμη αγωνιστική με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, τόσο στην κορυφή, όσο και στη «μάχη» της παραμονής του στην κατηγορία.
Ξεχωρίζουν περισσότερο φυσικά τα μεγάλα ντέρμπι των πρωτοπόρων Παλληξουριακού – Διλινάτων, Εικοσιμίας – Πρόννων, αλλά αυτά της Ιθάκης - Καραβόμυλου.
Ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό.
         
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο  14-12-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς
Χρηστάτος
Σπύρος
Μπακάκη Ε.
Μάστορα Μ.
Κυριακή  15-12-2019   ώρα:12:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Φωκάτα – Π.Α.Ο. Εύγερος
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Καναλλάτος Ν.
Μπακάκη Ε.
Κυριακή  15-12-2019   ώρα:11:30
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος – Α.Ο. Εθνικός Κεφ.
Καραΐσκος
Απόστολος
Μάστορα Μ.
Μιχαλάτος Γ.
Κυριακή  15-12-2019   ώρα:15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Πρόννοι
Κατερέλος
Ελευθέριος
Μπακάκη Ε.
Αλυσανδράτου Γ.
Κυριακή  15-12-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτα
Θωμάς
Βασίλης
Δαμιανού Α.
Καρλής Α.
        
Αναλυτικά η 9η αγωνιστική
Σάββατο  14/12
Με ένα πού σημαντικό, από άποψης βαθμολογίας παιχνίδι, ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και την Σάμη το Σάββατο στις 3 μ.μ., να φιλοξενεί τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Οι γηπεδούχοι, μετά το άσχημο ξεκίνημα τους, απόρροια φυσικά του πολύ δύσκολου προγράμματος που είχαν, φαίνεται να βρίσκουν τα πατήματα τους και να παίρνουν πλέον νίκες και βαθμούς.
Προέρχονται από δύο συνεχόμενες και πολύ σημαντικές και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θέλουν να διευρύνουν το σερί τους και να ανέβουν ακόμη περισσότερο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.
Έτσι, βελτιώνοντας εντυπωσιακά τη θέση τους, βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογικής κατάταξης
Οι φιλοξενούμενοι, σαν νεοφώτιστοι στην κατηγορία, έχουν καλές και κακές στιγμές, όμως μέχρι τώρα τα πάνε περίφημα και χτυπάνε εκεί που πρέπει, έχοντας 3 νίκες – 5 ήττες σε 8 παιχνίδια και απολογισμό 9 βαθμούς στο ενεργητικό τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται, στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας.
Παρουσιάζουν μια καλή εικόνα βασιζόμενοι στο σύνολο και σε κάθε παιχνίδι παλεύουν για το καλύτερο, ανεξάρτητα τον αντίπαλο τους.
Στον Καραβόμυλο, στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας και τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση του α’ γύρου, οι παραπάνω ομάδες θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Περιμένουμε ένα δυνατό, ανοικτό και γιατί όχι ποιοτικό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες ικανές για το καλύτερο.
         
Κυριακή  15/12


Η αγωνιστική πλέον μεταφέρεται την Κυριακή 15/12, όπου στις 11:30 το πρωί στο Βαθύ της Ιθάκης, η Πρόοδος σε ένα κομβικό για την πορεία της παιχνίδι, στο ντέρμπι των ουραγών φιλοξενεί τον Εθνικό Κεφαλονιάς.

Ένα ντέρμπι που το αποτέλεσμα του μπορεί να κρίνει πολλά για την τύχη των δύο ομάδων στην κατηγορία, αφού μετά από 7 παιχνίδια μέχρι στιγμής βρίσκονται στην τελευταία και  προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα αντίστοιχα.
Θέσεις που οδηγούν στην Β’ κατηγορία της επόμενης περιόδου.
Μεγάλο λοιπόν το βαθμολογικό του ενδιαφέρον και η κρισιμότητα του, γεγονός που κατανοούν οι δύο ομάδες και θα παλέψουν με πάθος για τη νίκη, ώστε να μη αυξηθεί περισσότερο η διαφορά από της ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους.
Οι γηπεδούχοι, με μια κακή από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής, αλλά και αγωνιστικής σε αρκετά παιχνίδια, μέχρι τώρα παρουσίας, δεν έχουν σχεδόν κανένα περιθώριο άλλης βαθμολογικής απώλειας, αφού ήδη μετρούν 7 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να είναι ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα.
Και οι φιλοξενούμενοι έχουν μια περίπου ίδια πορεία και έτσι μετά από 7 παιχνίδια μετρούν 1 ισοπαλία και 6 ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αν και κάπου τους αδικεί αυτή την εξέλιξη.
Φυσικά, αυτή η πορεία έχει φέρει τις δύο ομάδες κάτω από την «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού και μάλιστα χωρίς να έχουν πανηγυρίσει μια νίκη στο πρωτάθλημα.
Στο Βαθύ, περιμένουμε ένα μεγάλο και δυνατό ντέρμπι, την ομάδα που χάνει μάλλον να χάνεται και τη νικήτρια να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της για παραμονή, κρατώντας "ζεστό" το όνειρο.
Θεωρούμε ότι, δεν υπάρχει φαβορί, αν και οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους, και τις δύο ομάδες ικανές να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.
         
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι! στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι τα Φωκάτα φιλοξενούν την Εύγερο και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, ύστερα από 2 συνεχόμενες ήττες.
Οι γηπεδούχοι, μετά από 7 αγώνες που έχουν δώσει, έχουν καταφέρει 3 νίκες και 1 ισοπαλία ενεργητικό, αλλά και 3 ήττες παθητικό. Βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας και σε αυτό το παιχνίδι δεν θα επιθυμούσαν για κανένα λόγο, να τριτώσει το κακό και να μπλέξουν σε δυσάρεστες καταστάσεις, τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση του α’ γύρου.
Σε γενικές γραμμές τα πάνε πολύ καλά, οι ήττες τους κρίνονται στο γκολ, ενώ σε κάποια από τα παιχνίδια τους έχουν σταθεί άτυχοι, είτε γιατί τους σταμάτησαν τα δοκάρια, είτε γιατί οι ίδιοι παρουσιάστηκαν άστοχοι.
Σε γενικές γραμμές, παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν να έχουν έναν καλύτερο απολογισμό, στη μέχρι τώρα πορεία τους.
Οι φιλοξενούμενοι, φέτος παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί, έχουν κάνει καλά παιχνίδια και προσπαθούν κάθε φορά να είναι ανταγωνιστικοί.
Ύστερα από επίσης 7 παιχνίδια που έχουν δώσε, βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 3 νίκες – 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα!
Μια άκρως ικανοποιητική συγκομιδή που τους δίνει το δικαίωμα να είναι μέσα στους στόχους τους, ψάχνοντας ακόμη και την υπέρβαση.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, απέναντι σε έναν δύσκολο και ποιοτικό αντίπαλο, θα παραταχθούν με στόχο το καλύτερο.
Σίγουρα είναι ένα ενδιαφέρον, όπως προαναφέραμε παιχνίδι, τους γηπεδούχους να θέλουν επιστροφή στις νίκες και τους φιλοξενούμενους να συνεχίσουν στις επιτυχίες.
Ένα μικρό προβάδισμα, θα δίναμε στην ομάδα της Λακήθρας, μιας και αγωνίζεται στην έδρα της. 
         
Η  συνέχεια του προγράμματος την Κυριακή το απόγευμα, όπου στις 3 στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η αήττητη Εικοσιμία φιλοξενεί τους περυσινούς πρωταθλητές Πρόννους.
Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και κάθε ομάδα θέλει τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις πιθανότητες που έχει, για το καλύτερο πλασάρισμα στην κανονική περίοδο και την 4αδα.
Οι γηπεδούχοι, μέχρι τώρα αήττητοι και μάλιστα με πολύ καλή παρουσία, θέλουν σε έναν δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι και μετά την ισοπαλία με τον Παλληξουριακό, την περασμένη αγωνιστική, να πάρουν την πρώτη φετινή τους νίκη σε ντέρμπι και παράλληλα να διατηρηθούν σε τροχιά 4αδας και να ανέβουν ακόμη περισσότερο βαθμολογικά.
Μετά από 7 αγώνες στη διοργάνωση βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας στο ενεργητικό τους 4 νίκες και 3 ισοπαλίες.
Οι φιλοξενούμενοι, με τον Δημ. Ζησιμάτο φέτος στον πάγκο τους, να συναντάει την ομάδα που κάθισε στον πάγκο της 14 χρόνια, θέλουν να συνεχίσουν με νίκη και να προχωρήσουν, διατηρώντας κατ’ αρχήν την 3η θέση που κατέχουν, σε συνδυασμό με μια νίκη του Παλληξουριακού στο ντέρμπι για να βρεθούν στην 2η, ισόβαθμοι των Διλινάτων.
Σίγουρα μια αποστολή δύσκολη.
Η ομάδα των Πρόννων, στα μέχρι σήμερα 7 παιχνίδια που έχει δώσει, έχει στο ενεργητικό της 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
Μια καλή θα λέγαμε συγκομιδή, που της δίνει το δικαίωμα της επιτυχίας του στόχου της 4αδας με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και στη συνέχεια της προάσπισης του περυσινού της τίτλου.
Περιμένουμε ένα μεγάλο ντέρμπι με τις δύο ομάδες ανεβασμένες, να δίνουν τη δική τους «μάχη» για τη νίκη και το τρίποντο.
Και εδώ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, όπως και το φαβορί. Όλα είναι πιθανά και δεν αποκλείουμε τίποτε!
         
Τέλος, την ίδια ώρα, ολοκληρώνεται η αγωνιστική με το πολύ μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων και αήττητων ομάδων της κατηγορίας, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ανάμεσα σε Παλληξουριακό και Διλινάτα.
Ένα παιχνίδι που θα δώσει στην ομάδα που θα κατακτήσει το τρίποντο, εκτός των τριών βαθμών την παραμονή της στο ρετιρέ πλέον μόνη, αλλά και καλή ψυχολογία για την συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι, που μόλις την περασμένη αγωνιστική απώλεσαν ένα καταπληκτικό απόλυτο σερί 14Χ14, στις τοπικές διοργανώσεις φέτος, μιας και η Εικοσιμία, ήταν αυτή του στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου φρενάρισε μια μεγάλη πορεία των "ερυθρόλευκων", που όμως και πάλι παραμένουν στην κορυφή ισόβαθμα με τον μεθαυριανό τους αντίπαλο.
Φυσικά διατηρούν το αήττητο στη διοργάνωση, μετά από 7 αγώνες που έχουν δώσει, έχοντας 6 νίκες μια 1 ισοπαλία.
Οι φιλοξενούμενοι των Διλινάτων και οι ίδιοι διατηρούν το αήττητο και μάλιστα τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.
Οι «ερυθρόλευκοι», που παίζουν πολύ καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, με όπλο την δυνατή έδρα τους, θα παλέψουν για το τρίποντο, ώστε να πάρουν για παρακαταθήκη τον βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό «αέρα», που θα τους δώσει αυτή η διαφορά.
Από την άλλη, η ομάδα του «μεγάλου χωριού», που πηγαίνει στον Άγιο Αντώνη να υπερασπισθεί το αήττητο και τη θέση της στο ρετιρέ, φέτος παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και σίγουρα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το καλύτερο στο Ληξούρι.
Περιμένουμε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι και τις ομάδες να δίνουν μεγάλη «μάχη» για τη νίκη και το τρίποντο.
Θεωρούμε ότι, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά και κανένα δεν μπορεί να προξενήσει έκπληξη!
Να ελπίσουμε ότι, όλα θα κυλήσουν ομαλά και ότι θα παρακολουθήσουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, από τις πρωτοπόρες και εκ των φαβορί ομάδες του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας.
         
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθμ.
1.
Α.Ο. Παλληξουριακός
7
6
1
0
22 - 03
19
2.
Α.Ο. Διλινάτα
7
6
1
0
17 - 03
19
3.
Α.Ο. Πρόννοι 
7
5
1
1
15 - 02
16
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας
7
4
3
0
19 - 05
15
5.
Π.Α.Ο. Εύγερος
7
3
3
1
06 - 05
12
6.
Α.Ο. Φωκάτα
7
3
1
3
11 - 07
10
7.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
8
3
0
5
08 - 18
09
8.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
8
2
1
5
08 - 15
07
9.
Α.Ο. Σάμης
8
2
0
6
05 - 14
06
10.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
7
0
1
6
04 - 21
01
11.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
7
0
0
7
03 - 25
00
        
Η επόμενη (10η αγωνιστική)
21-22/12/2019
α/α
Ομάδες
1.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Παλληξουριακός
2.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Σάμης
3.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Διλινάτα
4.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Εικοσιμίας
5.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς - Α.Ο. Φωκάτα
6.
Ρεπό:Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου