Παρασκευή, Μαρτίου 6

Η Pre game της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 7-8/3/2020 η 19η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020
Συνέχεια, και αυτό το Σαββατοκύριακο 7-8/3 στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, με τη διεξαγωγή της 19ης αγωνιστικής και τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος, 4 στροφές πριν την ολοκλήρωση του.
Οι δύο θα διεξαχθούν το Σάββατο 7/3 πρωί και απόγευμα σε Ιθάκη και Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Τα υπόλοιπα τρία, με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική θα διεξαχθούν την Κυριακή 8/3 το απόγευμα σε Ληξούρι, Αργοστόλι, Φαρακλάτα και Καραβόμυλο.
Μια αγωνιστική στην οποία υπάρχουν παιχνίδια ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία για τις ομάδες που παλεύουν για την είσοδο τους στην τελική 4αδα, το καλύτερο τελικό πλασάρισμα ή την παραμονή τους στην κατηγορία
Φυσικά, ξεχωρίζουν τα μεγάλα ντέρμπι Παλληξουριακού – Εικοσιμίας στο Ληξούρι, και Φωκάτων - Πρόννων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αλλά και αυτά ανεξάρτητα του μονόπλευρου ενδιαφέροντος τους, μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Πυλαριακού στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και Σάμης – Εθνικού στον Καραβόμυλο. 
Ο πρωτοπόρος Α.Ο. Διλινάτων, έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική και κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στο ρετιρέ.
         
Αήττητες ομάδες: Α.Ο. Παλληξουριακός 0/16 – Α.Ο. Εικοσιμίας 0/16
Περισσότερες νίκες:Α.Ο. Διλινάτα 13/17
Περισσότερες ήττες:Α.Ο. Πρόοδος 14/16
Περισσότερες ισοπαλίες:Α.Ο. Εικοσιμίας 6/16
Καλύτερη επίθεση:Α.Ο. Διλινάτα 48 τέρματα
Χειρότερη επίθεση:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 7 τέρματα
Καλύτερη άμυνα:Α.Ο. Παλληξουριακός 5 τέρματα
Χειρότερη άμυνα:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 51 τέρματα
         
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
1.
Σάββατο 7-3-2020   ώρα:10:00
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος ΙΘ. – Π.Α.Ο. Εύγερος
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Γάτσιος Δ.
Καραΐσκος Α.
2.
Σάββατο  7-3-2020  ώρα:15:15
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Θωμάς
Βασίλης

Κατερέλος Ε.
Καναλλάτος Ν.
3.
Κυριακή  8-3-2020   ώρα:15:15
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας
Θωμάς
Βασίλης
Γάτσιος Δ.
Καρλής Α.
4.
Κυριακή  8-3-2020   ώρα:15:15
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Ο. Πρόννοι
Αντωνιάδης
Νεόφυτος
Μπακάκη Ε.
Δούλου Ι.
5.
Κυριακή  8-3-2020   ώρα:15:15
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
Καραΐσκος
Απόστολος

Καναλλάτος Ν.
Κατερέλος Ε.
        
Με το παιχνίδι μεταξύ Προόδου Ιθάκης – Ευγέρου, το Σάββατο 7/3 στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Ιθάκης, ανοίγει η αυλαία της 19ης και πολύ ενδιαφέρουσας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ τοπικής κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι που δεν έχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους, αφού πέραν ενός καλύτερου πλασαρίσματος στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, δεν διεκδικούν κάποια θέση στην 4αδα.
Αντίθετα για τους γηπεδούχους που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προκειμένου να διατηρήσουν τις λιγοστές μαθηματικά ελπίδες που έχουν για παραμονή.
Βέβαια και τη νίκη να πάρουν δεν τους εξασφαλίζει από μόνη της την παραμονή, αφού πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να τα καταφέρουν. 
Το σίγουρο είναι ότι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, όμως όσο «ανασαίνουν» ελπίζουν!
Η φετινή παρουσία της ομάδας του Χρ. Μανωλόπουλου, λογικά πρέπει να είναι αν όχι η χειρότερη στην ιστορία της, σίγουρα είναι μία από αυτές.
Μέχρι τώρα και στα 16 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, έχει καταφέρει μόνο μία νίκη και μία ισοπαλία, ενώ έχει δεχθεί 14 ήττες!
Αποτέλεσμα να βρίσκεται ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα με 4 βαθμούς.
Αυτή του Θ. Βουκελάτου, με μια καλή παρουσία μέχρι σήμερα, μόνο αδιάφορη αγωνιστικά δεν θα είναι στο Βαθύ, αφού όπως προαναφέραμε θα παίξει για το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα της δώσει ένα καλύτερο τελικό πλασάρισμα.
Με τα ίδια παιχνίδια με την αντίπαλο του, βρίσκεται στην 6η θέση με 19 βαθμούς, αφού έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τον νικητή (αν υπάρξει) να ξεχωρίζει αρκετά δύσκολα.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στα Φαρακλάτα, η ομάδα του Θ. Βουκελάτου είχε πάρει τη νίκη με σκορ 1-0!
        
Η αγωνιστική συνεχίζεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στις 3:15, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον και φυσικά αυτό από την πλευρά των γηπεδούχων, που «καίγονται» για τη νίκη η οποία θα τους χαρίσει την παραμονή στην κατηγορία, ιδιαίτερα αν ευνοηθούν και από το αποτέλεσμα Σάμης – Εθνικού, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, φιλοξενεί τον αδιάφορο βαθμολογικά Πυλαριακό.
Οι «πράσινοι», που τον τελευταίο καιρό δεν δείχνουν την φρεσκάδα της αρχικής τους ιστορικής παρουσίας στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, θέλουν μόνο τη νίκη και το τρίποντο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη «μεγάλη» κατηγορία.
Σίγουρα, το έργο τους δεν θα είναι και τόσο εύκολο, αφού ο Πυλαριακός δείχνει πολύ καλά στοιχεία, έχει ήδη κατά 99% εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία (μόνο μαθηματικά απομένει) και ψάχνει βαθμούς που θα του δώσουν ένα ακόμη καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι, μέχρι τώρα και στα 17 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί στην διοργάνωση, βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μία θέση πάνω από την «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού με 11 βαθμούς και απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Οι φιλοξενούμενοι, που πραγματικά παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί, κάπου στην πορεία τους και σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια στάθηκαν άτυχοι, χάνοντας βαθμούς που δεν έπρεπε, με αποτέλεσμα να βρίσκονται με τα ίδια παιχνίδια με τον αντίπαλο τους στην 8η θέση της κατάταξης με 17 βαθμούς. Βαθμοί που αντιστοιχούν σε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες.
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου το Σάββατο το απόγευμα, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, προκειμένου να βάλουν βάσεις για την παραμονή τους στην κατηγορία.
Με ήττα σίγουρα η κατάσταση θα δυσκολέψει στη συνέχεια και το άγχος θα γίνει ένας κακός σύμμαχος στο στόχο τους.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στον Καραβόμυλο οι «πράσινοι» είχαν αποχωρήσει με ένα σπουδαίο διπλό και σκορ 2-1.
         
Η 19η αγωνιστική μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 8/3 όπου στις 15:15 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι σε ένα μεγάλο ντέρμπι Παλληξουριακός - Εικοσιμία παίζουν πολλές από τις ελπίδες τους για ένα πολύ καλύτερο, από το ήδη διαμορφωμένο, τελικό τους πλασάρισμα με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος.
Ένα παιχνίδι που θα επιτρέψει ή όχι στις ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους, που όπως προαναφέραμε δεν είναι άλλοι από την πρωτιά ή τέλος πάντων το καλύτερο πλασάρισμα με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, προκειμένου να έχουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα, το οποίο σίγουρα δίνει ένα μικρό προβάδισμα.
Να θυμίσουμε εδώ ότι, εκτός ενός μεγάλου ντέρμπι παίζεται και το αήττητο, μιας και οι δύο ομάδες το διατηρούν μετά από 16 παιχνίδια!!
Οι γηπεδούχοι, με πολύ καλή παρουσία τη φετινή περίοδο και τον Ηλία Ζερβό να έχει κάνει σημαντική δουλειά στην ομάδα, ξέρουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες σε κάθε παιχνίδι, να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και να δείχνουν ικανοί να πετύχουν ότι, ονειρεύτηκαν με το ξεκίνημα των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, παρά τον περσινό «Γολγοθά» τους στην Γ’ Εθνική κατηγορία και εκεί που κανένας δεν περίμενε, εκτός των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων τους, παρουσιάζουν την εικόνα μιας έμπειρης και ποιοτικής ομάδας που δεν ξέρει να χάνει και παραμένει αήττητη μέχρι τώρα στην διοργάνωση.
Οι «ερυθρόλευκοι», μετά από 16 παιχνίδια βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 40 βαθμούς, 2 πίσω από τα πρωτοπόρα Διλινάτα και με ένα παιχνίδι μάλιστα λιγότερο, ενώ δεν έχουν γνωρίσει την ήττα σε καμία τοπική διοργάνωση!! Έχουν δε έναν καταπληκτικό απολογισμό με 12 νίκες και 4 ισοπαλίες στο ενεργητικό τους, ενώ βρίσκονται στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου!
Και οι φιλοξενούμενοι όμως κάνουν όπως είπαμε και παραπάνω ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, συμμετέχουν και αυτοί με τη σειρά τους στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, παραμένουν αήττητοι και με τα ίδια παιχνίδια βρίσκονται στην 3η θέση της κατάταξης, με τον δικό τους απολογισμό να γράφει, 10 νίκες και 6 ισοπαλίες (αν δεν υπήρχαν αυτές οι ισοπαλίες!).
Στον Άγιο Αντώνη, δεν μπορεί να περιμένουμε κάτι άλλο εκτός από ένα μεγάλο ντέρμπι, όπου ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε και καλό θέαμα, μιας και οι δύο ομάδες διαθέτουν τους ποδοσφαιριστές που θα δώσουν ποιότητα.
Σίγουρα, είναι ένα παιχνίδι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα, χωρίς να αποκλείεται και η ισοπαλία, όπως άλλωστε συνέβη και στο παιχνίδι του α’ γύρου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν όπως αρμόζει στην ιστορία των δύο ομάδων και όσοι φίλοι τους το παρακολουθήσουν, να χειροκροτήσουν όμορφες προσπάθειες.
Στον πρώτο γύρο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2!
        
Την ίδια ώρα Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, συνεχίζεται η αγωνιστική δράση, με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ Φωκάτων – Πρόννων, όπου και οι δύο ομάδες θα ριχθούν στη «μάχη» του τρίποντου, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.
Οι γηπεδούχοι, με νέο τεχνικό πλέον στον πάγκο τους τον Γκ. Ρέτσι, θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην 4αδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να διεκδικήσουν και αυτοί με τη σειρά τους, μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη και την 4αδα των playoffs, περιμένοντας παράλληλα κάποιο καλό νέο από το ντέρμπι του Ληξουριού, προκειμένου να ανέβουν ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.
Για την ομάδα της Λακήθρας, λογικά είναι το τελευταίο της χαρτί ώστε να παραμείνει ζωντανή στην διεκδίκηση μιας θέσης στην 4αδα, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό, την συγκεκριμένη στιγμή.
Βρίσκονται 8 βαθμούς πίσω από την 4αδα και στη συνέχεια θα πρέπει να μεσολαβήσουν πολλά για να πετύχουν τον στόχο τους.
Όμως, όσο.... αναπνέουν θέλουν να παλέψουν και να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα και να γυρίσουν τα πάντα ανάποδα ή έστω να ολοκληρώσουν μια περίοδο αρκετά δύσκολη με ψηλά το κεφάλι!.
Η ομάδα τώρα των Πρόννων, το μόνο που δεν θέλει είναι ήττα, αφού αν καταφέρει να φύγει αήττητη από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τότε δεν μπορεί στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές να χάσει τον τελευταίο στόχο της στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Άλλωστε είναι και ο μοναδικός που της απέμεινε.
Φυσικά, αν νικήσει βάζει τέλος στην αγωνία για το ποια θα είναι η τελική 4αδα, ενώ με έναν καλό συνδυασμό αποτελέσματος στο ντέρμπι του Ληξουριού, θα ανέβει περισσότερο βαθμολογικά και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τα Φωκάτα φέτος, αρχικά έδειξαν ένα πολύ καλό σύνολο και ο στόχος της 4αδας φαινόταν εφικτός, στη συνέχεια και για πολλούς λόγους τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, μετά έρχεται η αλλαγή προπονητή και τελικά να φαίνεται αρκετά δύσκολη η συμμετοχή τους στα playoffs του πρωταθλήματος.
Μετά από 16 παιχνίδια, βρίσκονται στη  5η θέση με 26 βαθμούς, οι οποίοι προέρχονται από 8 νίκες 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Οι Πρόννοι, σε μια διαφορετική σίγουρα χρονιά από πέρυσι, βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς και απολογισμό 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες ικανές να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν.
Οι δύο ομάδες συναντώνται για 6η φορά φέτος, μιας και συμμετείχαν στο τοπικό κύπελλο πρώτα στους ομίλους και συγκεκριμένα στον Δ' και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δυο νίκες. 2-1 στα Τζαννάτα και 2-0 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στη συνέχεια στα προημιτελικά με την ομάδα της Λακήθρας να παίρνει τη νίκη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 5-0, να δέχεται την ήττα στην Σκάλα 3-1 και να προκρίνεται στα ημιτελικά.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο ίδιο γήπεδο (ήταν κλειστό αυτό των Τζαννάτων), οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0!
        
Με ένα σπουδαίο παιχνίδι, επίσης την ίδια ώρα στον Καραβόμυλο, ανάμεσα σε Σάμη - Εθνικό, ολοκληρώνεται η 19η αγωνιστική.
Ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη για να ελπίζουν στην παραμονή τους, ενώ οι γηπεδούχοι παραμένουν βαθμολογικά αδιάφοροι, αφού δεν έχουν πλέον ιδιαίτερους στόχους και μοναδικό τους κίνητρο θα είναι να αγωνιστούν για μια νίκη που μπορεί στη συνέχεια να τους χαρίσει ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.
Η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, προκειμένου να διατηρήσει κάποιες ελπίδες που έχει για ένα καλύτερο πλασάρισμα.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι τα παίζουν σχεδόν όλα σε αυτό το παιχνίδι και θα υπερβάλουν εαυτούς στον Καραβόμυλο, προκειμένου να κατακτήσουν ένα κομβικό τρίποντο, με το οποίο θα διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για παραμονή στην κατηγορία.
Οπωσδήποτε δύσκολο το έργο τους, όμως δεν υπάρχει επιλογή για κάτι διαφορετικό, αφού με ήττα θα βρεθούν μια ανάσα από την Β’ κατηγορία.
Μέχρι τώρα και στα 17 παιχνίδια που έχουν δώσει οι γηπεδούχοι, βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης με 18 βαθμούς (5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες), ενώ οι φιλοξενούμενοι με 16 παιχνίδια στο ενεργητικό τους, βρίσκονται κάτω από την «κόκκινη» γραμμή και συγκεκριμένα στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 6 βαθμούς (1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες.
Περιμένουμε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, με την μία ομάδα να δίνει τη «μάχη» της για την αποφυγή του υποβιβασμού και την άλλη, χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, να διεκδικεί ένα τρίποντο που μπορεί να της δώσει μια καλύτερη βαθμολογικά θέση στη συνέχεια και την τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, οι γηπεδούχοι είχαν περάσει νικηφόρα από το Ληξούρι και τον Άγιο Αντώνη με μια σημαντική νίκη, την δεύτερη συνεχόμενη, μετά από 6 αρχικά σερί ήττες τότε, στο πρωτάθλημα και σκορ 1-0!
        
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμ.
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
42
17
13
03
01
48 - 13
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
40
16
12
04
00
39 - 05
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
36
16
10
06
00
44 -12
4.
Α.Ο. Πρόννοι
34
16
10
04
02
30 - 07
5.
Α.Ο. Φωκάτα
26
16
08
02
06
30 - 16
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
19
16
05
04
07
18 - 21
7.
Α.Ο. Σάμης
18
17
05
03
09
18 - 28
8.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
17
17
05
02
10
18 - 31
9.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
11
17
03
02
12
12 - 44
10.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
06
16
01
03
12
10 - 46
11.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
04
16
01
01
14
07 - 51
        
Η επόμενη (20η) αγωνιστική
14-15/3/2020
α/α
Ομάδες
1.
Εθνικός Κεφ/νιάς - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Φωκάτα
3.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Σάμης
4.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Εικοσιμίας
5.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Παλληξουριακός
6.
Ρεπό:Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου