Πέμπτη, Απριλίου 23

Κατατέθηκε η τροπολογία από τον Λ. Αυγενάκη

Αθλητισμός σαν σήμερα...

Πολλά γράφονται και κυρίως πολλά λέγονται, σε μια εποχή που ο κορονοϊός… παίζει το δικό του παιχνίδι,  σχετικά με την τύχη των πρωταθλημάτων όλων των αθλημάτων της χώρας, με τις εικασίες να είναι πολλές σε ότι έχει να κάνει με την τύχη τους.
Σήμερα λοιπόν, ήρθε και η κατάθεση στην Βουλή της τροπολογίας για τις τροποποιήσεις στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων από τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη και κάτι αρχίζει να ξεκαθαρίζει, αφού πλέον οι ομοσπονδίες και οι τοπικές ενώσεις θα είναι εκείνες που θα αποφασίζουν για την οριστική τύχη των πρωταθλημάτων ευθύνης τους (διακοπή – αλλαγής κανονισμών και προκηρύξεων - αναδιάρθωση κατηγοριών κ.λ.π.) και μάλιστα χωρίς την έγκριση τους από την Γ.Σ..
Η έκθεση αναφέρει τα παρακάτω:
«Κατόπιν της προσωρινής αναστολής όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων προκύπτει ζήτημα λήξης και καθ΄ οιονδήποτε τρόπο περάτωσης, όπως επίσης, και ολοκλήρωσης των προσωρινών διακοπεισών αθλητικών διοργανώσεων, μετά την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν δυνάμει των ως άνω προληπτικών μέτρων.
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ανωτέρω ζήτημα, ενδέχεται να απαιτηθεί η τροποποίηση, αναλόγως και κατά περίσταση, των αντιστοίχων κανονισμών και των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων της εν εξελίξει αγωνιστικής περιόδου. Οι τροποποιήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν άμεση ισχύ ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή τους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης.
Για τον σκοπό αυτό κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει ειδική νομοθετική πρόβλεψη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-20 ούτως ώστε να δοθεί δυνατότητα στις αρχές που είναι αρμόδιες τόσο για τη νομοθέτηση των κανονισμών πρωταθλημάτων, όσο και για τη διοργάνωση των πάσης φύσεως αθλητικών διοργανώσεων, να τροποποιήσουν τους σχετικούς κανονισμούς και τις αντίστοιχες προκηρύξεις, προσδίδοντας μάλιστα, στις τροποποιήσεις αυτές άμεση ισχύ.
Για λόγους ταχύτητας, ευελιξίας και αποφυγής συνάθροισης μεγάλου αριθμού φυσικών προσώπων σε ένα χώρο, ορίζεται ότι οι αποφάσεις για τις ως άνω τροποποιήσεις θα λαμβάνονται από τα οικεία διοικητικά συμβούλια ή τις εκτελεστικές επιτροπές, κατά περίπτωση και δεν θα εγκρίνονται, ούτε θα επικυρώνονται από τη γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης».
Υπομονή λοιπόν λίγες ημέρες ακόμη ώσπου η Ε.Π.Ο., όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά Σωματεία, αλλά και οι υπόλοιπες ομοσπονδίες, πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.
Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, φαίνεται πολύ πιθανή η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων υπό όρους, ενώ για τα Ερασιτεχνικά (Γ’ Εθνική – τοπικά) φαίνεται αρκετά δύσκολη η επανέναρξη τους, χωρίς φυσικά να αποκλείουμε τίποτε.
Περιμένοντας, όπως προαναφέραμε την τελική απόφαση της Ε.Π.Ο. για την τύχη των τοπικών πρωταθλημάτων, μεταξύ αυτών και της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., θεωρούμε ότι πάνω από όλα προέχει η υγεία όλων των εμπλεκομένων και μετά τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου