Τετάρτη, Απριλίου 29

Η UEFA αποδεσμεύει 236,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ομοσπονδιών μελών της αυτή τη δύσκολη περίοδο


Η UEFA αποδέσμευσε 236,5 εκατ. ευρώ, ώστε να συνδράμει τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που γεννήθηκαν από τον COVID-19 στις χώρες τους.
Αυτή η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος HatTrick συνήθως κατανέμεται στις ομοσπονδίες μέλη για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας και ως συνδρομή στην ανάπτυξη συγκεκριμένων και στοχευμένων πτυχών του εγχώριου ποδοσφαίρου. Παρόλ' αυτά, η UEFA αποφάσισε να επιτρέψει σε κάθε ομοσπονδία μέλος να ορίσει τις δικές της προτεραιότητες, δεδομένου του αρνητικού αντίκτυπου που είχε ο κορωνοϊός σε κάθε επίπεδο του ποδοσφαίρου.
Κατά την ανακοίνωση της χρηματοδότησης, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε:
"Το άθλημά μας βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή πρόκληση ως αποτέλεσμα της κρίσης του COVID-19. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επιθυμεί να βοηθήσει τα μέλη της να ανταποκριθούν με τρόπους που συνάδουν με τις συγκεκριμένες συνθήκες. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε ότι μέχρι 4,3 εκατ. ευρώ ανά ομοσπονδία, τα οποία θα καταβληθούν για το υπόλοιπο αυτής της αγωνιστικής περιόδου και για την επόμενη, καθώς και μέρος της χρηματοδότησης για επενδύσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη μας όπως αυτά κρίνουν για την ανοικοδόμηση της ποδοσφαιρικής κοινότητας. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια υπεύθυνη απόφαση ώστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαι δε περήφανος για την ενότητα που επιδεικνύει το ποδόσφαιρο καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης. Το ποδόσφαιρο θα βρίσκεται αναμφισβήτητα στην καρδιά της προσπάθειας επαναφοράς στην κανονικότητα. Όταν έρθει η στιγμή, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί κατάλληλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου