Σάββατο, Ιουνίου 19

Εντός έδρας ήττα 0-3 για τον Παλληξουριακό από τον Αίαντα Γαστούνης

Με ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία του, στους εντός έδρας αγώνες ο Παλληξουριακός, αφού σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στα πλαίσια της 12ης προτελευταίας αγωνιστικής του 9ου ομίλου, του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κατηγορίας, δεν θα τα καταφέρει απέναντι στον Αίαντα Γαστούνης και την ομάδα του Θ. Ανδριόπουλου να παίρνει τη «χρυσή» νίκη – παραμονή με σκορ 3-0.

Για την Κεφαλονίτικη ομάδα σε ένα παιχνίδι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική είχε χάσει κάθε ελπίδα παραμονής, ήταν η 8η φετινή ήττα.

Αντίθετα, η νίκη για τους φιλοξενούμενους είχε μεγάλη αξία αφού με το σημερινό τρίποντο στον Άγιο Αντώνη, θα κερδίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά τώρα, ήταν ένα μέτριο παιχνίδι, την αφόρητη ζέστη να ταλαιπωρεί και να δημιουργεί πρόβλημα στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, τους φιλοξενούμενους πιο συγκεντρωμένους και με κίνητρο τους τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσουν την παραμονή, απέναντι σε μια νεανική ομάδα, τελικά θα πάρουν αυτό που ήθελαν, δηλαδή τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι τους εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία, μία αγωνιστική μάλιστα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Να αναφέρουμε ότι, ο Ηλίας Ζερβός σε ένα ακόμη παιχνίδι έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές του, με τους περισσότερους να παρουσιάζουν σπουδαία δείγματα από το πλούσιο ταλέντο τους, δείγμα ότι υπάρχει μέλλον.

Φάσεις και γκολ

Στο 9’ ο Βιτωράτος θα κάνει ένα μακρινό, ψηλοκρεμαστό  σουτ με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ, πάνω από την εστία του Αντωνόπουλου.

Ο Κάρδαρης θέλει να απειλήσει από μακριά, όμως στο σουτ που επιχειρεί, λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα μπλοκάρεται χωρίς πρόβλημα από τον Παπαδόπουλο.

Ο Σταθάτος με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα εκτελεί το φάουλ από αριστερά (κάτι σαν κόρνερ), όμως ο Παπαδόπουλος σε ετοιμότητα δεν αιφνιδιάζεται και απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Όμως στο 42’, ένας κακός υπολογισμός στο διώξιμο της μπάλας από τον Λουλούδα θα δώσει την ευκαιρία στον Βλαχόπουλο που θα γίνει κάτοχος της, με πλασέ από κοντά και σε σχεδόν άδεια εστία, να πετύχει το 0-1 για την ομάδα του.

Μάλιστα στο 44’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα σταθεί άτυχος, αφού μετά τη σέντρα από δεξιά του Παρασκευόπουλου, η κεφαλιά του θα στείλει τη μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων και στη συνέχεια καταλήγει άουτ!

Έτσι, αυτό το 0-1 θα είναι το σκορ για το πρώτο μισό στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη, ο Ηλ. Ζερβός θα προχωρήσει σε δύο αλλαγές δίνοντας δύναμη στην επίθεση του. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» παρότι είχαν μια ελαφρά υπεροχή και φαινόταν να πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο, θα δεχθούν ακόμη δύο τέρματα και θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι με το τελικό σκορ στο 0-3!

Στο 50’ ο Πολλάκης θα απειλήσει με ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Ηλ. Ζερβού στο σημείο αυτό πατούσε καλύτερα και πίεζε για την ισοφάριση. Όμως ο Καράι στο 54’ σε θέση τετ α τετ θα πλασάρει και ο Αντωνόπουλος θα πραγματοποιήσει μεγάλη απόκρουση, διατηρώντας το υπέρ της ομάδας του 0-1, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που ίσως να έκρινε, ακόμη και την οριστική έκβαση του αγώνα.

Ο Λουλούδας στο  61’ θα βγει στην κόντρα και θα κάνει το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά από την εστία της Γαστούνης άουτ.

Μέσα σε δύο λεπτά οι φιλοξενούμενοι πιο έμπειροι και με αρκετές καλές μονάδες, θα πετύχουν ακόμη δύο τέρματα και θα «καθαρίσουν» με τη νίκη.

Συγκεκριμένα, στο 79’ ο Σταθάτος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο πρώτος σκόρερ του ομίλου Κουλούρης, θα φανεί τυχερός, αφού θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Εδώ περισσότερο φαίνεται η μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του και λιγότερο από την προσπάθεια του να καταλήγει στα δίχτυα.

Αμέσως μετά, στο επόμενο λεπτό, ο Βλαχόπουλος μετά την εξαιρετική κάθετη του Κουλούρη, μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, θα πετύχει με ωραίο πλασέ, το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το 0-3, που «κλειδώνει» οριστικά τη νίκη της ομάδας του.

Αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα στον Άγιο Αντώνη και την ομάδα μας να μην καταφέρνει να κλείσει με μια επιτυχία τους εντός έδρας αγώνες της στο φετινό πρωτάθλημα.

Όμως, όπως και να έχει, θεωρούμε ότι αποχαιρετάει την κατηγορία με το κεφάλι ψηλά, κερδίζοντας και τον θαυμασμό των αντιπάλων της.

Αντίθετα, η ομάδα του Θ. Ανδριόπουλου με αυτό το «χρυσό» τρίποντο θα «σφραγίσει» την παραμονή της στην κατηγορία, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και θα κλείσει θέση για την επόμενη σεζόν.

Διαιτητής ο κ. Π. Ζύγας με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γαλανόπουλο και Χρ. Τάκο από την Αιτωλοακαρνανία.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Παπαδόπουλος, Πολυδωράτος (69’ Τζωρτζάτος), Νεστερένκο, Γασπαρής (46’ Καράι), Λουλούδας, Πολλάκης (77’ Μαρκάτος Σπ.), Κυριλλίδης, Βιτωράτος (Ευστρατιάδης), Μουρελάτος Χ. (77’ Λυκούδης), Κουκοβίνος, Xατζιάι.

Αίας Γαστούνης:(Θ. Ανδριόπουλος), Αντωνόπουλος, Παρασκευόπουλος, Βασιλακόπουλος,  Γκρίλλας (74’ Παρασκευόπουλος), Βατσής, Τσακοπιάκος (46’ Δεληγιάννης), Σταθάτος (82’ Γεωργόπουλος), Δούλος, Κουλούρης, Βλαχόπουλος (82’ Χριστοφοράτος), Κάρδαρης (74’ Vrati).

Σε λίγο πλούσιο Φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου