Σάββατο, Ιουνίου 12

Γ' Εθνική 2021-2022: Με 6 ομίλους η νέα αγωνιστική περίοδος και πλάνο 3ετίας

Υπάρχουν οι «φωνές» που προτείνουν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επανεξετάσει το θέμα των υποβιβασμών των ομάδων από τη Γ’ Εθνική στις τοπικές κατηγορίες. 

Η αλήθεια είναι ότι με μισό πρωτάθλημα δημιουργήθηκαν αδικίες και πολλές ομάδες στερήθηκαν το δικαίωμα ενός δευτέρου γύρου.

Παρόλο αυτά, η Ε.Π.Ο. δεν δέχεται καμία συζήτηση και η προκήρυξη θα μείνει ως έχει, με αποτέλεσμα οι ομάδες που υποβιβάστηκαν, να το παίρνουν σιγά-σιγά απόφαση και να κάνουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στις τοπικές κατηγορίες των ενώσεών τους.

Η όλη «κατάσταση» και καθώς καμία ομάδα δε θα ανέβει από τα τοπικά πρωταθλήματα, στη Γ’ εθνική, «βολεύει» και στην απόφαση της ΕΠΟ να μειωθούν οι όμιλοι από 10 σε 6.

Ο λεγόμενος «Κρητικός όμιλος» όπου αγωνιζόντουσαν μόνο ομάδες της μεγαλονήσου θα σπάσει καθώς οι μισές ομάδες θα αγωνίζονται με ομάδες της Αθήνας και οι άλλες μισές με ομάδες του Πειραιά.
Μάλιστα η Ε.Π.Ο., στην προκήρυξη που αναμένεται νωρίτερα από άλλες χρονιές, θα περιλαμβάνεται και πλάνο για τις επόμενες τρεις (3) αγωνιστικές περιόδους, έτσι ώστε οι ομάδες να ξέρουν τι τους ξημερώνει και να κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό.

Άλλωστε μετά την συγχώνευση των Super League 2 και Football League, η Γ’ Εθνική θα αποτελεί το σκαλοπάτι για τη 2η σε τάξη Εθνική κατηγορία της Ελλάδας.

Πηγή:insport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου