Σάββατο, Ιουνίου 5

Στη Ζάκυνθο με τον τοπικό Α.Π.Σ. για το καλύτερο αύριο Κυριακή 6/6 ο Παλληξουριακός

Με τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής του 9ου ομίλου και μετά από 15νθήμερη διακοπή, συνεχίζεται την Κυριακή 6/5, το πρόγραμμα και τον Παλληξουριακό, να δίνει ένα δύσκολο, παιχνίδι στο γειτονικό νησί της Ζακύνθου με αντίπαλο τον πολύ δυνατό τοπικό Α.Π.Σ..

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το μεσημέρι και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Ζακύνθου.

Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα κρίνει οριστικά και την τύχη της ομάδας του Ηλία Ζερβού, αφού μόνο με νίκη και με μια συγκυρία αποτελεσμάτων από τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα την ευνοούν,  ίσως μπορέσει να διατηρήσει τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχει και να τις εξαντλήσει στις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Με ήττα, αποχαιρετάει οριστικά την κατηγορία και δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα επιστρέφει στο τοπικό.

Όμως, όπως και να έχει και όπως μας έχουν συνηθίσει, στη Ζάκυνθο οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν με στόχο τη νίκη, είτε αυτή ωφελήσει ή όχι με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής.

Η φετινή ομάδα του Παλληξουριακού, μέσα από τα τεράστια προβλήματα που έφερε η πανδημία, την αβεβαιότητα, αλλά και την ατυχία της, κατά την άποψη μας στην δεύτερη παρουσία της στην κατηγορία, στάθηκε και εκπροσώπησε επάξια τα νησιά μας, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, το κυριότερο πάλεψε όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, κέρδισε τον σεβασμό τους, ενώ σχεδόν όλα κρίθηκαν στο γκολ, χωρίς επίσης να υπάρχει η τεράστια ποιοτική διαφορά με κανέναν από αυτούς, τουλάχιστον σε όσα παρακολουθήσαμε.

Διοίκηση και τεχνικό team, με επικεφαλής τον Ηλία Ζερβό, δούλεψαν αρκετά βασιζόμενοι στο ότι, θα συμμετάσχουν σε ένα…… κανονικό πρωτάθλημα.

Προετοίμασαν μια ομάδα που φάνηκε ικανή να ανταπεξέλθει, να κάνει την υπέρβαση και να πετύχει το στόχο του ονείρου της παραμονής.

Όμως η μάστιγα του αιώνα, ο κορονοιός είχε άλλα σχέδια. Έτσι η προσπάθεια, όπως και ο αρχικός προγραμματισμός, ήταν αδύνατον να φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όμως, ότι και να γίνει μέχρι το τέλος του φετινού «ταξιδιού" του, σίγουρο είναι ότι, ο Παλληξουριακός στάθηκε επάξια σε έναν πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, ήταν ανταγωνιστικός και σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο.

Κρίμα, γιατί αν δεν υπήρχαν οι παραπάνω λόγοι, σε ένα κανονικό πρωτάθλημα και όχι 13 αγωνιστικών, τουλάχιστον θα είχε τη δυνατότητα να παλέψει και τελικά να κυνηγούσε το όνειρο!

Οι «ερυθρόλευκοι», προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με το Διαβολίτσι την 11η αγωνιστική και μετά από 10 αγωνιστικές, συνεχίζουν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 9ου ομίλου με -6 βαθμούς από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού, με αποτέλεσμα να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο!

Η Ζάκυνθος αντίθετα, δεν αγωνίστηκε στα πλαίσια της ίδιας αγωνιστικής στην Πάτρα με αντίπαλο τη Θύελλα. Παιχνίδι που έχει αναβληθεί δύο φορές, λόγω αρκετών κρουσμάτων κορονοιού στην αντίπαλο της και στην έδρα τους θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο, τους τρεις βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ηλία Ζερβού, μέχρι στιγμής μετρούν 2 νίκες, 1 ισοπαλία, ενώ έχουν 6 ήττες παθητικό και τέρματα 4 υπέρ 9 κατά.

Από την άλλη, οι «κυανοκίτρινοι» του Λεβάντε, με 8 αγώνες, παραμένουν αήττητοι, μετρούν 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, και τέρματα 12 υπέρ 6 κατά.

Βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου με 16 βαθμούς, 2 πίσω από τον πρωτοπόρο Παναιγιάλειο (18), 1 από τον δεύτερο Π.Α.Ο. Βάρδας (17), ισόβαθμοι των Α.Ο. Διαβολιτσίου και Διαγόρα Βραχνεΐκων.

Αρκετά τα προβλήματα για τον Ηλία Ζερβό, αφού δεν θα έχει στην αποστολή τον τιμωρημένο Στ. Βαλεντή και τους Χατζηστάμου - Δαλκαφούκη που αποτελούν παρελθόν για την ομάδα της Κεφαλονιάς.


Αντίθετα, από την πλευρά του ο Ν. Μαρίνος, εκτός του τιμωρημένου Κ. Κάρδαρη δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο άλλο, ιδιαίτερο πρόβλημα. 

Στη Ζάκυνθο, περιμένουμε ένα καλό και ανοικτό παιχνίδι, τους γηπεδούχους απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτε και αυτό ίσως την κάνει πολύ επικίνδυνη, να παίζουν με σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο τους, μόνο για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο όνειρο της κατάκτησης της πρωτιάς στον όμιλο!

Το ταξίδι στο γειτονικό μας νησί για τους "ερυθρόλευκους θα είναι αυθημερόν.

Διαιτητής ο κ. Β. Τσάκαλης με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Καραμέρο και Δ. Κόρδα από την Ηλεία.

Την επόμενη προτελευταία αγωνιστική και συγκεκριμένα την Τετάρτη 9/6, οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν στο Δημοτικό Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι τον Αίαντα Γαστούνης.

           

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

α/α

Ομάδες

1.

Παναιγιάλειος - Π.Α.Ο. Βάρδας

2.

Διαγόρας Βραχνεΐκων - Αχαϊκή

3.

Α.Ο. Διαβολιτσίου - Πάμισος Μεσσήνης

4.

Ναυπακτιακός Αστέρας - Εθνικός Σκουλικάδου

5.

Α.Π.Σ. Ζάκυνθος - Α.Ο. Παλλληξουριακός

6.

Αίας Γαστούνης - Θύελλα Πατρών (Αναβολή)

7.

Ρεπό: Α.Ο. Τσιλιβή

         

Η βαθμολογία μετά από 10 αγωνιστικές

α/α

Ομάδες

Αγώνες

Βαθμοί

1.

 Παναιγιάλειος

10

18

2.

 Π.Α.Ο. Βάρδας

10

17

3.

 Α.Π.Σ.   Ζάκυνθος

8

16

4.

 Α.Ο. Διαβολιτσίου

9

16

5.

 Διαγόρας Βραχνεΐκων

9

16

6.

 Ναυπακτιακός Αστέρας

9

15

7.

 Αίαντας Γαστούνης

9

13

8.

 Αχαϊκή

9

13

9.

 Εθνικός Σκουλικάδου

9

13

10.

 Πάμισος Μεσσήνης

9

09

11.

 Α.Ο. Παλληξουριακός

9

07

12.

 Θύελλα Πατρών

8

05

13.

 Α.Ο. Τσιλιβί

10

02

Πρωταθλητής               Παραμονή               Υποβιβασμός

          

Η Επόμενη (12η) αγωνιστική
(Τετάρτη  9/6/2021)

α/α

Ομάδες

1.

Διαγόρας Βραχνεΐκων - Παναιγιάλειος

2.

Αχαϊκή - Α.Ο. Διαβολιτσίου

3.

Α.Ο. Τσιλιβή - Ναυπακτιακός Αστέρας

4.

Πάμισος Μεσσήνης - Α.Π.Σ. Ζάκυνθος

5.

Εθνικός Σκουλικάδου - Θύελλα Πατρών

6.

Α.Ο. Παλληξουριακός - Αίας Γαστούνης

7.

Ρεπό: Π.Α.Ο. Βάρδας

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου