Παρασκευή, Δεκεμβρίου 1

Η Pre game της 4ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας

Αύριο και μεθαύριο η 4η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 2-3/12, θα συνεχιστεί το τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, εκτός και πάλι απροόπτου, με τους 5 συνολικά αγώνες του προγράμματος της 4ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια και τις ομάδες να θέλουν διατηρηθούν στους στόχο τους, είτε για τη "μάχη" της 4αδας και τη συμμετοχή τους στα playoffs, είτε για την παραμονή τους στη πρώτη κατηγορία.

Και εδώ ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Οδυσσέα - Διλινάτων στο Σταυρό, Ευγέρου - Παλληξουριακού στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και φυσικά το πιο σημαντικό της αγωνιστικής στην Σκάλα μεταξύ Πρόννων - Εικοσιμίας.

Αλλά και τα υπόλοιπα δύο έχουν την αγωνία τους!

Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 2-3/12/2023, θα διεξαχθούν συνολικά 5 παιχνίδια.

Συγκεκριμένα 1 το Σάββατο στον Σταυρό της Ιθάκης και 4 την Κυριακή σε Καραβόμυλο - Μακρυώτικα - Σκάλα και Αργοστόλι.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 2-12-2023  ώρα:11:00

Δημοτικό Σταυρού

Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Α.Ο. Διλινάτων

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Χαρίση Κ.

Μπλίκας Α.

2.

Κυριακή 3-12-2023  ώρα:10:30

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

Πλαχούρας

Στέργιος

Θωμάς Β.

Χαρίση Κ.

3.

Κυριακή 3-12-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Ο. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Θωμάς

Βασίλης

Πλαχούρας Στ.

Χαρίση Κ.

4.

Κυριακή 3-12-2023  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Παλληξουριακός

Καραΐσκος

Απόστολος

Τοτάκης Χ.

Αβάζαρος Χρ.

5.

Κυριακή 3-12-2023  ώρα:15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Εικοσιμίας

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κατερέλος Ε.

Βουτσινάς Α.

         

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική

Σάββατο 2/12/2023

Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Οδυσσέα Ιθάκης - Α.Ο. Διλινάτων αύριο Σάββατο 2/12, στις 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος", θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ανοίγοντας παράλληλα την αυλαία της 4ης αγωνιστικής.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Οι μεν γηπεδούχοι για να συνεχίσουν νικηφόρα την πορεία τους, να μαζεύουν βαθμούς "σωτηρίας" και οι φιλοξενούμενοι, στη δεύτερη συνεχόμενη έξοδο τους, μέσα σε 3 ημέρες στην όμορφη Ιθάκη, εκτός από το 2Χ2 και τους τρεις βαθμούς, στο νησί του Οδυσσέα θέλουν, ψάχνουν ένα ακόμη καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα της Α' κατηγορίας.

Οι "κιτρινόμαυροι" προέρχονται από μια πολύ σπουδαία νίκη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, ενώ μέχρι τώρα, στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν μοιρασμένο απολογισμό με μία νίκη και μία ήττα.

Η ομάδα του "μεγάλου" χωριού από την άλλη, στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει μετράει από μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Ο Οδυσσέας, όπως προαναφέραμε, προέρχεται από νίκη, 0-1 επί των "πράσινων" στο Αργοστόλι που δίνει αισιοδοξία για το μέλλον.

Και τα Δειλινάτα όμως, πέρασαν από το ίδιο γήπεδο και την Πρόοδο με σκορ 2-4, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Στο Σταυρό, αύριο το πρωί περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και τις δύο ομάδες να δίνουν τον δικό τους αγώνα για την κατάκτηση των τριών πολύτιμων για την πορεία τους βαθμών

Θεωρούμε τους δύο αντιπάλους ικανούς για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και και τον κ. Α. Μπλίκα.

         

Κυριακή 3/12/2023

Με το παιχνίδι ανάμεσα σε Α.Ο. Σάμης - Πρόοδο Ιθάκης την Κυριακή 3/12, στις 10:30 το πρωί στο Δημοτικό Καραβόμυλου, θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ανοίγοντας το πρόγραμμα της ημέρας.

Ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικά και αγωνιστικά παιχνίδι για τις δύο ομάδες που θέλουν νίκη.

Οι γηπεδούχοι, μετά την αναμενόμενη ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο Ληξούρι, θέλουν να επανέλθουν άμεσα, ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με την 4αδα, που είναι ένας από τους φετινούς τους στόχους.

Όμως και οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πάρουν το πρώτο τρίποντο στη φετινή διοργάνωση, στην επάνοδο τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Ένα τρίποντο που θα δώσει βαθμούς και ψυχολογία για τη συνέχεια, μιας και ως τώρα παραμένουν ουραγοί στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Α.Ο. Σάμης, μέχρι τώρα και στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει έχει μία νίκη και δύο ήττες, ενώ βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι των Πρόννων και Οδυσσέα Ιθάκης με 3 βαθμούς.

Ο Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει, μετράει ισάριθμες ήττες με αποτέλεσμα να παραμένει χωρίς βαθμό στο βαθμολογικό πίνακα, ουραγός με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και θέλει βαθμούς για να ξεκολλήσει από εκεί.

Έτσι, το συγκεκριμένο παιχνίδι για τις δύο ομάδες γίνεται πολύ κρίσιμο και το αποτέλεσμα του θα δείξει, αν μείνουν στους στόχους τους.

Στον Καραβόμυλο, μία δυνατή έδρα, το πρωί της Κυριακής περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν τον πρώτο λόγο, όμως και οι φιλοξενούμενοι, ανεξάρτητα από τη μέχρι τώρα πορεία τους, παραμένουν μια καλή ομάδα και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από τους ποδοσφαιριστές του Σπ. παπαδάτου.

Διαιτητής ο κ. Στ. Πλαχούρας με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Κ. Χαρίση.

         

Η 3η αγωνιστική συνεχίζεται με το παιχνίδι των Μακρυωτίκων, ανάμεσα στον εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Πυλαριακό και αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα.

Οι "κυανέρυθροι" της Πυλάρου και στη φετινή σεζόν δείχνουν μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, κέρδισαν τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, ενώ και στο πρωτάθλημα παραμένουν αήττητοι, με το απόλυτο 3Χ3 και φυσικά οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, ισόβαθμοι του Παλληξουριακού. 

Από την άλλη, οι "πράσινοι" του Αργοστολίου μετά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου και στο πρωτάθλημα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα μετρούν ισάριθμες ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς βαθμό. 

Στα Μακρυώτικα, την προσεχή Κυριακή περιμένουμε ένα ανοικτό παιχνίδι, τους γηπεδούχους φαβορί για ένα ακόμη τρίποντο, το 4Χ4 και φυσικά για την παραμονή τους στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα λέγαμε στα τελευταία παιχνίδια δείχνουν σημάδια βελτίωσης και μια πολύ καλύτερη εικόνα από ότι την αρχή της σεζόν και στο κύπελλο, ωστόσο δεν μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα, αλλά σε αυτό θα παίξουν με μοναδικό στόχο να μη φύγουν με άδεια χέρια από τα Μακρυώτικα!

Πάντως, στο εξ' αναβολής παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με τον Οδυσσέα, άξιζαν κάτι καλύτερο από την ήττα, που τελικά δέχθηκε με σκορ 0-1.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα προσπαθήσουν, αρχικά να φανούν ανταγωνιστικοί και από εκεί και πέρα να επαναλάβουν αυτό που πέτυχαν πέρυσι, "κλέβοντας" έστω τον έναν βαθμό, από έναν καλύτερο και πιο ποιοτικό αντίπαλο! 

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Στ. Πλαχούρα και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Την ίδια ώρα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι επίσης για την 4η αγωνιστική, η Εύγερος θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο και με το απόλυτο 3Χ3, Παλληξουριακό και τις δύο ομάδες να προσπαθούν για ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους η κάθε μία.

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι θέλουν το τρίποντο προκειμένου να παραμείνουν στο στόχο του ο κάθε ένας.

Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θέλει να σπάσει το ρόδι και να πάρει τη 1η της νίκη, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της για την 4αδα και τη συμμετοχή στα playoffs.

Κάτι βέβαια αρκετά δύσκολο, αφού η δυναμική και η ποιότητα του αντιπάλου της είναι δεδομένη και αν το πετύχει θα είναι ίσως μια έκπληξη.

Οι "ερυθρόλευκοι" από την άλλη, θα παραταχθούν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου πανέτοιμοι για το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο στη σεζόν, την παραμονή τους στην κορυφή για ακόμη μία αγωνιστική και το απόλυτο 4Χ4.

Μέχρι τώρα η ομάδα των Φαρακλάτων, στα 3 παιχνίδια που προηγήθηκαν έχει μόλις μία ισοπαλία και 2 ήττες και με 1 βαθμό βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που φέρνει πίεση, αφού άλλη μία ήττα θα την αφήσει πάρα πολύ πίσω από την κορυφή και τον στόχο της 4αδας.

Για τους "ερυθρόλευκους" όπως προαναφέραμε, η σεζόν έχει ξεκινήσει ιδανικά με τρεις εύκολες νίκες σε τρία παιχνίδια που έχουν δώσει και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κορυφή, ισόβαθμοι του Πυλαριακού με 9 βαθμούς και επαναλαμβάνουμε το απόλυτο 3Χ3!

Περιμένουμε ένα δυνατό ενδιαφέρον, με καλό θέαμα παιχνίδι και τις δύο ομάδες να δίνουν τη δική τους "μάχη" για τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Εδώ υπάρχει φαβορί και είναι οι φιλοξενούμενοι, χωρίς αυτό να αποτελεί δεδομένο. Θα χρειαστούν αρκετή προσπάθεια και προσοχή για να το επιβεβαιώσουν.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Τοτάκη και Χρ. Αβάζαρο.

         

Τέλος, την ίδια ώρα στο Δημοτικό Σκάλας, θα πέσει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής, με το μεγάλο και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας, μεταξύ Α.Ο. Πρόννων - Α.Ο. Εικοσιμίας.

Ένα παιχνίδι στο οποίο στη σκέψη των δύο ομάδων υπάρχει μόνο ή νίκη και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά.

Αγωνιστικά γιατί πρόκειται για δύο ποιοτικές ομάδες και βαθμολογικά γιατί και οι δύο δεν θέλουν να μείνουν πίσω, από τόσο νωρίς και στη συνέχεια να τρέχουν για να προλάβουν.

Μία νίκη για τη μία ή την άλλη ομάδα, η οποία εκτός των απαραίτητων βαθμών θα δώσει και καλή ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι, μετά από δύο παιχνίδια στη διοργάνωση και στην έδρα τους, μετρούν μία νίκη και μία ήττα. Η τελευταία την προηγούμενη αγωνιστική από τον Πυλαριακό στο ίδιο γήπεδο. Έτσι βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης σε τριπλή ισοβαθμία με Σάμη - Οδυσσέα Ιθάκης  στους τρεις βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι, στα τρία παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα, έχουν σαν απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα, ευρισκόμενοι στην 3η θέση με 6 βαθμούς.

Όπως καταλαβαίνεται, η νίκη είναι το ζητούμενο στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής στη Σκάλα για τις δύο ομάδες και αυτός θα είναι ο στόχος τους, αφού σε διαφορετικό αποτέλεσμα θα μείνουν πολύ πίσω, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι και στη συνέχεια η αποστολή τους θα δυσκολέψει αρκετά!

Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα και ευχή μας να παρακολουθήσουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι με πλούσιο θέαμα.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Α. Βουτσινά.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

9

3

3

0

0

14 - 01

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

9

3

3

0

0

09 - 02

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

6

3

2

0

1

05 - 04

4.

Α.Ο. Διλινάτων

4311105 - 05

5.

Α.Ο. Πρόννων

3

2

1

0

1

03 - 03

6.

Α.Ο. Σάμης

3310203-06

7.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

3210101 - 04

8.

Π.Α.Ο. Εύγερος

1301201 - 04

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης0200203 - 06

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

0

2

0

0

2

00 - 09

         
Οι σκόρερ

Αναλυτικά ο πίνακας των 10 πρώτων κατά αλφαβητική σειρά 

της κατάταξης στην Α' κατηγορία

α/α

Ποδοσφαιριστής

Σωματείο

Τέρματα

1.

Μπράτι Μέλι

Α.Ο. Παλληξουριακός

4

2.

Αντωνάτος Ηλίας 

Α.Ο. Παλληξουριακός

3

3.

Κορσιάνος Αντώνης

Α.Ο. Παλληξουριακός

3

4.

Κουμαριώτης Παναγιώτης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

3

5.

Φίλιππας Γεράσιμος

Α.Ο. Εικοσιμίας

3

6.

Γιαννάτος Αντώνης

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

2

7.

Καρασαββίδης Γιώργος

Α.Ο. Σάμης

2

8.

Κουρκουμέλης Αλέξης

Α.Ο. Πρόννων

2

9.

Πολλάτος Αλέξανδρος

Α.Ο. Διλινάτων

2

10.

Χασάι Κέβιν

Α.Ο. Διλινάτων

2

**  Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με επίσης 1 τέρμα

         

Η επόμενη (5η αγωνιστική)
(9-10/12/2023)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Π.Α.Ο. Εύγερος

2.

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Παλληξουριακός

4.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόννοι

5

Α.Ο. Διλινάτων - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου