Κυριακή, Φεβρουαρίου 5

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
"ΑΓΧΩΤΙΚΗ" ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ 1-0 ΤΗΝ θΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥΣ ΠΑΜΙΣΟΣ-ΒΡΑΣΙΕΣ 5-1 ΚΑΙ ΕΡΑΝΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 4-2
ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1 ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ
ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΑΙΪΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ ΤΟ ΤΣΙΛΙΒΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ  ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΧΑΪΚΗ                  ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
    3             1
 








     Για άλλη μια αγωνιστική χάθηκε η ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα αφού η Εικοσιμία γνώρισε νέα ήττα αυτή την φορά από την Αχαϊκή στο γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς με σκορ 3-1 παρά και πάλι την πολύ καλή της απόδοση που θα μπορούσε να της δώσει κάτι παραπάνω.

     Η Εικοσιμία μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους και προηγήθηκε στο 1΄ 0-1 με γκολ που πέτυχε ο Μπούσι με προβολή μέσα από την  περιοχή ύστερα από σέντρα του Πολλάκη.
     Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 1-1 πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο 6΄με πέναλτι που εκτέλεσε ο Φίλιππας. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Φ. Γεωργόπουλος.
     Η ομάδα της κάτω Αχαγιάς στο 25΄κάνει τα τέρματα της δυο όταν ο Δημητρακόπουλος δέχθηκε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Εικοσιμίας πήρε την μπάλα προχώρησε και πλάσαρε τον Καραίσκο για το 2-1.
     Τέλος στο 66΄ο Σπανός πετυχαίνει το τελικό 3-1 για την Αχαϊκή.
     Η Εικοσιμία έκανε αισθητή την παρουσία της στο τέλος με δυο σουτ του Ντουκάϊ και Κορσιάνου. Το πρώτο απέκρουσε ο Καλιακμάνης και το άλλο πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια της Αχαϊκής.
     Καλή η διαιτησία του Αγγ. Αδαμόπουλου και των βοηθών του κ.κ. Λάττα και Μπέη από την Ηλεία οι δυο πρώτοι και από την Ζάκυνθο ο τελευταίος.
Αχαϊκή: Καλλιακμάνης, Γκοτσούλιας, Μπουρδανιώτης, Μπεκίρης (79’ Τραγάνης), Ξένος, Νιφόρας, Νιφορόπουλος, Φίλιππας, Γερασιμόπουλος (46’ Κυριακόπουλος), Δημητρακόπουλος, Σπανός.
Α.Ο. Εικοσιμίας: Καραΐσκος, Κουμαριώτης, Κουλάκης (46’ Ντουκάι), Τζωρτζάτος, Γερασιμάτος, Αλεξανδράτος, Πολλάκης, Αποστολάτος (70’ Κορσιάνος), Αντωνάτος, Μπούσι, Γεωργόπουλος (53’ Μινέτος).
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(της 12ης  αγωνιστικής)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1.
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
0 – 3 α.α

2.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣ. – Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
5 – 1
3.
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡ.
1 – 0
4.
ΑΧΑΪΚΗ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
3 – 1
5.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛ. – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
4 – 2
6.
Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝ.
3 – 0 α.α.
7.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘ. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛ.
1 – 1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 12 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
33
23 – 05
2.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
30
24 – 04
3.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
23
1710
4.
ΑΧΑΪΚΗ
20
14 – 08
5.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
20
15 – 08
6.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
25
23 – 11
7.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
16
18 – 12
8.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
15
15 – 17
9.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
15
16 – 15
10.
Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
14
18 – 18 
11.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
12
11 – 15
12.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
06
1032
13.
Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ
00
0000
14
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
00
00 – 00
                                             Η Εικοσιμία έχει έναν μηδενισμό.
                                                        *  Ο Τριταιϊκός και το Τσιλιβί έχουν αποχωρήσει από το  πρωτάθλημα.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  (13η)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – Α.Μ.Σ. ΒΡΑΣΙΕΣ
2.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΩΝ – ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
4.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ – ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
5.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ – ΑΧΑΪΚΗ
6.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
7.
Α.Ο ΤΣΙΛΙΒΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΜΕ 4ΑΔΑ ΣΤΗ Α΄ ΜΕ 3ΑΔΑ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΑ PLAYOFFS
ΔΙΛΙΝΑΤΑ – ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  ΚΑΙ  Α.Ε.Κ. - Α.Ο.Κ.Ι.
ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΑ «ΖΕΥΓΑΡΙΑ» ΤΩΝ PLAYOFFS
     Ούτε ο Α.Ο.Κ.Ι. στάθηκε ικανός να σπάσει το αήττητο των Διλινάτων αφού έκανε το ντέρμπι περίπατο με νίκη  0-4 και τερμάτισαν αήττητα και με διαφορά 5 βαθμούς από την 2η Α.Ε.Κ. έχοντας σε όλο το πρωτάθλημα μια σταθερή και αξιοζήλευτη πορεία.
     Η Α.Ε.Κ. ανέβηκε στη 2η θέση με την νίκη της επί του Παγκεφαλληνιακού και περιμένει τον Α.Ο.Κ.Ι. στα playoffs.
     Το αδιάφορο παιχνίδι Α.Ο. Πρόννοι – Οδυσσέα Ιθάκης αναβλήθηκε αφού η κακοκαιρία στάθηκε εμπόδιο στην κάθοδο του Οδυσσέα Ιθάκης στα Τζανάτα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ο ΠΡΟΝΝΟΙ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
Ανεβλήθη
2.
Α.Ο.Κ.Ι. – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
0 – 4
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ
2 – 0
4.
ΡΕΠΟ: Α.Σ. ΟΜΑΛΑ

ΤΑ ΜΠΟΦΟΡ ΠΑΡΕΤΕΙΝΑΝ ΤΟ «ΔΡΑΜΑ» ΤΟΥΣ
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ          ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
              --        ΑΝΕΒΛΗΘΗ      --
   



 


        Ο αγώνας Πρόννων – Οδυσσέα Ιθάκης όπως προαναφέραμε ματαιώθηκε και θα ορισθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του από την Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. αφού οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί μας δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Ιθάκης να βρεθεί στο γήπεδο των Τζανάτων.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ?
ΠΡΩΤΑ ΑΗΤΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΔΙΛΙΝΑΤΑ
ΑΝΕΤΑ ΤΟΝ Α.Ο.Κ.Ι. ΜΕ ΣΚΟΡ 4-0
Α.Ο.Κ.Ι.                          ΔΙΛΙΝΑΤΑ
      0                        4
    




     Ασταμάτητα τα Διλινάτα, προπάντων ουσιαστικά, και με την γνωστή φετινή τους επιτυχημένη «συνταγή», παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, πάνω σε έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο, δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν άνετα 4-0 στο ντέρμπι (;) του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με τον Α.Ο.Κ.Ι. που τους έδωσε όχι μόνο τον τίτλο του πρωταθλητή της κανονικής περιόδου με το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs αλλά και την διατήρηση του φετινού τους αήττητου μπαίνοντας δυναμικά σε αυτή την διαδικασία αφού εκεί αλλάζουν τα δεδομένα και σίγουρα θα είναι διαφορετική από ότι μέχρι σήμερα.
     Ο Α.Ο.Κ.Ι. και πάλι προβλημάτισε με την απόδοση του, υπήρχαν πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα στο παιχνίδι του και μοιραία δέχθηκε δίκαια μια πολύ βαριά ήττα με τον Θ. Βουκελάτο να μην πιστεύει στα μάτια του με αυτά που έβλεπε που όσο και αν προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση αποδείχθηκε τελικά αδιόρθωτη.
     Φάσεις και γκολ
     Στο 14΄ο Αλ. Πολλάτος με ωραία κάθετη πάσα βρίσκει τον Βουκελάτο μέσα στην περιοχή αριστερά και πλάγια με το πλασέ όμως του τελευταίου παράλληλα με την εστία του Καλαφάτη να καταλήγει στην απέναντι γωνία «σαδιστικά» σύρριζα άουτ.
     Στο 34΄τα Διλινάτα παίρνουν κεφάλι στο σκορ 0-1 ύστερα από το πολύ όμορφα εκτελεσμένο φάουλ του Γ. Αναλυτή από αριστερά και την πολύ δυνατή κεφαλιά του Μηλιώνη να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Θ. Ζαμπαύτη.
     Στο 36΄ο Καλαφάτης (έκανε σπουδαία εμφάνιση και είχε καταπληκτικές αποκρούσεις) πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ στην πολύ κοντινή και δύσκολη κεφαλιά του Λαμπρόπουλου ύστερα από σύγχυση στην άμυνα των Διλινάτων.
     Ένα λεπτό (44΄) πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια ο Μηλιώνης και πάλι θα φροντίσει να δώσει αέρα δυο γκολ στην ομάδα του με εξαιρετικό πλασέ στέλνοντας την  μπάλα στα δίχτυα του Ζαμπαύτη για το 0-2 ύστερα από φανταστική κάθετη πάσα του Γ. Αναλυτή.
     Στο 54΄ο Λ. Καλαφάτης πραγματοποιεί νέα εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ στην καρφωτή κεφαλιά του Αλ. Πολλάτου στην σέντρα από αριστερά του Γ. Βουκελάτου.
     Το 0-3 για τα Διλινάτα θα πετύχει με σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδιάζοντας τον Ζαμπαύτη, ο Διον. Τζωρτζάτος εκμεταλλευόμενος την κακή απόκρουση των αμυντικών του Α.Ο.Κ.Ι..
Το 0-1 με εκπληκτική κεφαλιά του Μηλιώνη
     Ωραία ατομική προσπάθεια του Γ. Αναλυτή μπήκε στην περιοχή αριστερά και πλάγια αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε κατέληξε στη εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Ζαμπάυτη.
     Ο Ζαμπάυτης με φανταστική απόκρουση σε κόρνερ θα στερήσει από ον Βαγγελάτο να χρησθεί σκόρερ σε ένα πολύ δυνατό  σουτ του νεαρού ποδοσφαιριστή των Διλινάτων μέσα από την περιοχή.
     Στο 89΄ μετά από κόρνερ του Δ. Τζωρτζάτου από δεξιά ο Χρ. Τζωρτζάτος θα βρεθεί μόνος στον δεύτερο δοκάρι και σε κενή εστία δεν θα αστοχήσει στέλνοντας για τέταρτη φορά με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Α.Ο.Κ.Ι. σφραγίζοντας έναν μεγάλο θρίαμβο για την ομάδα του με τελικό σκορ 0-4.
     Άσχημα ξεκίνησε τον αγώνα ο κ. Γ. Γασπαράτος είχε κάποια λάθος σφυρίγματα που όπως αποδείχθηκε δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα  και σίγουρα για την εμπειρία του δεν ήταν η αναμενόμενη για ένα τέτοιο παιχνίδι. Πάρα πολύ καλοί οι βοηθοί του κ.κ. Σ. Κωστόπουλος και Δ. Βασιλόπουλος.
     Τα Διλινάτα διαμαρτύρονται γιατί σε ένα επεισόδιο μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ.Ι. ο διαιτητής δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα στους ποδοσφαιριστές αυτούς.
     Οι συνθέσεις:
Α.Ο.Κ.Ι.:(Θ. Βουκελάτος), Ζαμπαύτης, Μπουγάς, Κλειτογιάννης, Λαμπρόπουλος, Tanushaj (35΄Πολάτος Διον.), Φωκάς, Πολλάτος Αλ. (Χαλιώτης), Πολλάτος Δημ., Μπαζάρογλου, Βουκελάτος, Γεωργόπουλος (53΄Κανάκης).
Διλινάτα:(Τ. Φωής), Καλαφάτης Λ., Λάσκαρης, Μανώλης, Αναλυτής Θ., Σεμπάστιαν, Βαγγελάτος, Τζωρτζάτος Διον., Σκριβάνος (86΄Κύριος), Αναλυτής Γ. (77΄Ζαίμι), Τζωρτζάτος Χρ., Μηλιώνης.
 ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΚΡΟΥΤΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ
ΜΕ 2η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ PLAYOFFS
Α.Ε. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ          ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ
         2                     0

  






   Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Α.Ε.Κ. για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας κερδίζοντας επάξια την 2η θέση της βαθμολογίας.
     Η ομάδα της Α.Ε.Κ. επικράτησε του Παγκεφαλληνιακού στο τέλος 2-0 σε ένα πολύ κακό παιχνίδι με πολύ λίγες φάσεις. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή στα γήπεδα μετά από αρκετό καιρό του Παν. Παπαϊωάννου που αν και ανέτοιμος πήρε χρόνο συμμετοχής και έδειξε ότι θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για την Α.Ε.Κ. στα δύσκολα παιχνίδια των playoffs.
     Φάσεις και γκολ
     Στο 2΄μετά από σέντρα του Στεφανάτου από δεξιά ο Παν. Κουμαριώτης αστοχεί στέλνοντας την μπάλα με προβολή άουτ.
     Στο 22΄ο Κρούτη που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα εκτελεί φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής προσποιούμενος ότι θα το εκτελέσει απ΄ευθείας, όμως αυτός «έσκαψε» την μπάλα ψηλοκρεμαστά στον Λούλουδα το κακό του όμως πλασέ καταλήγει άουτ.
     Στο 58΄ένα νέο φάουλ του Κρούτη από πλάγια και δεξιά φέρνει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής στον Τασιούλη το γυριστό διαγώνιο σουτ που επιχειρεί καταλήγει όμως ελάχιστα άουτ.
     Ωραία σέντρα από αριστερά του Π. Κουμαριώτη στο 73΄ βρίσκει τον Παπαϊωάννου σε καλή θέση αλλά η πολύ ωραία καρφωτή κεφαλιά του καταλήγει πάνω από την εστία του Γιαννά.
     Και ενώ όλα έδειχναν ότι το «Χ» θα είναι το τελικό αποτέλεσμα ο Κρούτη δεν είχε πει την τελευταία λέξη και στο 82΄ανοίγει το σκορ για το 1-0 όταν: ο Παπαϊωάννου στην προσπάθεια του να περάσει δυο αμυντικούς του Παγκέ χάνει την μπάλα που φεύγει πλάγια στον αμαρκάριστο πρώτο σκόρερ της κατηγορίας που δε δυσκολεύτηκε με διαγώνιο σουτ να την στείλει στα δίχτυα.
     Στο 90΄πολύ ωραίο πλασέ του Χασάη μετά από σέντρα του Ζαμπαύτη αναγκάζει τον Γιαννά σε πολύ καλή απόκρουση.
     Τέλος στο 90+2 ο Κρούτη θα βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα με εκπληκτική ατομική ενέργεια σφραγίζοντας την νίκη της ομάδας του και το 2-0.
     Πάρα πολύ καλή η διαιτησία του κ. Γ. Γαβρά αλλά και των βοηθών του κ.κ. Δ. Καλαφάτη και Θ. Λυμπερόπουλο.
     Οι συνθέσεις:
Α.Ε.Κ.(Β. Κουμαριώτης), Κουμαριώτης Αγγ.( 85΄Σουρβάνος), Στεφανάτος, Τασιούλης (58΄ Παπαϊωάννου), Βαλλιανάτος, Καλπάκης, Λούλουδας, Κόλλιας, Κρούτη, Κουμαριώτης Παν., Εμιλιάνο (78΄ Ζαμπαύτης), Χασάη.
Παγκεφαλληνιακός:(Ν. Βουτσινάς), Γιαννάς, Μηλιαρέσης (84΄Νεόφυτος), Γ. Κουλουμπής, Κατσιγιώργης, Ψάλτης, Ορ. Κουλουμπής, Τούρλας, Αρμάντο, Δελακάς, Μερολάϊ, Κύριο.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(ΤΕΛΙΚΗ)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
30
34 - 08
2.
Α.Ε.Κ.
25
45 - 19
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
22
33 - 16
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
18
19 - 16
5.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
17
22 - 25
6.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ*
05
10 - 27
7.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ*
00
07 - 59
                                                                     #  Ο πρωταθλητής παίζει play offs για άνοδο στο περιφερειακό.
                                                        #  Στα playoffs πέρασαν με την σειρά Διλινάτα-Α.Ε.Κ. –Α.Ο.Κ.Ι. και Παγκεφ/κός
                                                         #  Ο Οδυσσέας Ιθάκης υποβιβάζεται στην Β΄ κατηγορία.       
                                                         # * Ομάδες με ένα παιχνίδι λιγότερο.      
EΠOMENH 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOFFS
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – Α.Ο.Κ.Ι.   
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα ορισθεί προσεχώς
από την Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑ PLAYOFFS Η ΣΑΜΗ ΜΕΣΩ ΙΘΑΚΗΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 3 ΟΜΑΔΕΣ
     Παίζοντας για την ιστορία της η ομάδα της Προόδου δεν διάλεξε αντίπαλο με αποτέλεσμα να νικήσει τα Φωκάτα αφήνοντας τα συγχρόνως εκτός τετράδας, αφού μετά την νίκη της Σάμης 7-0 επί του Ηρακλή στα Τζανάτα απέκτησε το πολυπόθητο +15 που τις δίνει την απ΄ ευθείας άνοδο στην Α΄ κατηγορία και την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό χωρίς αγώνα.
     Στο άλλο παιχνίδι που έκλεισε τον επίλογο για αυτή την περίοδο της συμμετοχής τους στην Β΄ κατηγορία ο Πυλαριακός πήρε άνετη νίκη από την Δόξα 6-2 στις Κεραμειές και έκλεισε την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, αντίθετα με την Δόξα που επιστρέφει στην Β΄ κατηγορία.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1.
Α.Π.Σ. ΔΟΞΑ ΔΙΛ. – Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
2 – 6

2.
ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4 – 0
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡ. – Α.Ο ΣΑΜΗΣ
0 – 7
4.
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Ο ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛ

ΔΟΞΑ ΔΙΛΙΝ.                ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
    2               6
          







Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετό θέαμα και πολλά γκολ στο γήπεδο Κεραμειών το Σάββατο το απόγευμα ο Πυλαριακός πέτυχε την νίκη με σκορ 6-2 και την Δόξα τελικά να ανοίγει λογαριασμό στα γκολ τελευταία αγωνιστική!!!! Κλείνοντας μια κακή χρονιά αφού επιστρέφει στη Γ΄ κατηγορία.
     Ο Πυλαριακός ήταν καλύτερος έπαιζε με παίκτες παραπάνω αφού μέχρι το 32΄η Δόξα ήταν με εννέα ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο. Στο λεπτό αυτό συμπλήρωσε δέκα και τερμάτισε με αυτούς αφού δεν υπήρχαν άλλοι στην διάθεση του Γ. Βικάτου, που σε όλη την περίοδο προσπάθησε και έκανε ότι μπορούσε για το καλύτερο αν και ήξερε πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο.
     Γκολ και φάσεις
     Ο Πυλαριακός προηγήθηκε 0-1 στο 13΄με ένα μακρινό σουτ του Papa V.από το ύψος του ημικυκλίου της σέντρας για το οποίο φέρνει αρκετά μεγάλη ευθύνη ο Γασπαράτος.
     Ένα νέο λάθος του Γασπαράτου στο 33΄ύστερα από σύγχυση των αμυντικών της Δόξας έξω από την περιοχή για να φτάσει η μπάλα στον Γρ. Σολδάτο το συρτό πλασέ του οποίου στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
     Η Δόξα κατάφερε στο 39΄να μειώσει το σκορ στο 1-2 με ένα φανταστικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Σπ. Λάσκαρη στον «ουρανό» των διχτύων του Σπ. Σολδάτου. Ένα γκολ «λύτρωση» για την Δόξα αφού ήταν το «παρθενικό» της στην Β΄ κατηγορία έστε και στο παρά πέντε!!!
     Στ 43΄ο Μιχελής με κόρνερ στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια αυτή καταλήγει πλάγιο άουτ από την απέναντι πλευρά του γηπέδου.
     Στο 50΄ο Πυλαριακός μεγαλώνει την διαφορά στο 1-3 με ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ του και πάλι του Γρ. Σολδάτου.
     Στο 65΄ ο νεαρός Γ. Κουγιανός με πολύ δυνατό σουτ πετυχαίνει το 1-4.
     Στο 70΄ ακυρώθηκε ένα γκολ του Πυλαριακού σαν οφσάιντ.
     Το 1-5 θα πετύχει στο  73΄ ο Ποταμιάνος με διαγώνιο συρτό σουτ έξω από την περιοχή.
     Ένα κακό διώξιμο από άουτ του τερματοφύλακα του Πυλαριακού Σπ. Σολδάτου θα δώσει την ευκαιρία στον Γασπαρινάτο να μειώσει το σκορ στο 2-5.
     Το τελικό σκορ θα κλείσει στο 85΄με τον Γρ. Σολδάτο να πετυχαίνει το 2-6 για την ομάδα του αλλά και το προσωπικό του χατ τρικ με ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.
     Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του κ. Γ. Λουκέρη και των βοηθών του κ.κ. Χ. Αβάζαρου και Β. Λογοθέτη.
     Οι συνθέσεις:
Δόξα Διλ.:(Γ. Βικάτος), Γασπαράτος, Παγουλάτος, Τζωρτζάτος Νικ., Λάσκαρης Σιμ., Καλαφάτης Θ., Κουνάδης Χρ., Γασπαρινάτος Αλ., Χαρίτος Αγγ., Λάσκαρης Σπ., Βαλλιανάτος Διον.
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Σολδάτος, Κουγιανός, Γασπαρής Νικ. (46΄Φούκας), Ποταμιάνος, Μιχελής, Σολδάτος, Καρούσος, Γονατάς Β., Θεοδωράτος, Papa V, Ballaj Rom..
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ ΕΧΑΣAΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ PLAYOFFS
ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚ.      Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4            0








      Τελικά η Πρόοδος κάθε άλλο παρά αδιάφορη κατέβηκε στον αγώνα με τα Φωκάτα και τελικά επικράτησε 4-0 των αντιπάλων της στερώντας τους την συμμετοχή τους στα playoffs
      Τα Γκολ
     Στο 60΄η πρόοδος ανοίγει το σκορ  για το 1-0 με πολύ δυνατό σουτ του Ηλιόπουλου 2-3 μ. έξω από την περιοχή του Δίλαλου.
     Τα υπόλοιπα γκολ ήταν σχεδόν καρμπόν αφού όλα επιτεύχθηκαν με τον ίδιο τρόπο και συγκεκριμένα:
     Το 2-0 θα πετύχει και πάλι ο Ηλιόπουλος με όμορφο πλασέ ύστερα από κάθετη πάσα του Πρεβεζιάνου.
     Νέα κάθετη πάσα αυτή την φορά στον Κιοράϊ που με τον ίδιο τρόπο θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Φωκάτων ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
     Το τελικό 4-0 θα πετύχει και πάλι ο Κιοράϊ μετά από νέα κάθετη πάσα και ωραίο τελείωμα με πλασέ.
Πάρα πολύ καλή η διαιτησία του κ. Δ. Ματιάτου και των βοηθών του κ.κ. Π. Παίζη και Α. Σπυράτου.
Πρόοδος Ιθ.(Γ. Βώρρος), Ραυτόπουλος (46΄Τσιντήλας), Τσάμης, Δόριζας (60΄Λιβάνης), Πόρτολος, Λαγκαδάς, Πρεβεζάνος, Κιοράϊ, Γρίβας, Ηλιόπουλος, Τσίρος, Βλασόπουλος.
Α.Ο. Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλαλος (70΄Κουγιανός), Αυγουστάτος, Ρικάϊ Μεμ., Σέρρας Μιλτ., Μάστορας, Γαλιατσάτος, Κόμητας, Σέρρας Παν., Τσακνιάς, Πολυδωράτος, Κουρκουμέλης.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΑ ΤΖΑΝΑΤΑ ΜΕ 7 «ΚΑΝΟΝΙΕΣ» Η ΣΑΜΗ

Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ            Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  
      0             7
   









Σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει καμίας απολύτως κριτικής αφού η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν εμφανής η Σάμη πήρε πανεύκολη νίκη με σκορ 7-0 ενώ θα μπορούσε να είναι και διπλάσιο αν το επεδίωκε η φιλοξενούμενη ομάδα. Και αυτό γιατί ο Ηρακλής κατέβηκε με ομάδα ανάγκης.
     Η Σάμη λοιπόν πανηγύρισε την άνοδο και την απ΄ ευθείας συμμετοχή της στον τελικό των playoffs. Ήταν μια επιβράβευση της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών αλλά και του ιδίου του προπονητή τους Βαγγέλη Μιχαλάτου όλον αυτόν τον καιρό, έστω και αν το μεγάλο «δώρο» ήρθε μέσω Ιθάκης.
     Τα γκολ
     Τα γκολ  πέτυχαν στο 3ο λεπτό ο Μετάι, ο Αμούργης πέτυχε στο 12΄ και στο 14΄ άλλα δύο τέρματα, μέχρι το ημίχρονο μπήκαν άλλα δύο από τον Ζησιμάτο στο 30΄, ενώ ο Αμούργης στο 43΄ έκανε το 5-0  που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο στο 55΄ ο Ζησιμάτος έκανε το 6-0 και ο Αμούργης έκλεισε το σκορ για το 7-0.
    Επίσης να αναφέρουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε με πλακέτα για την προσφορά του με πρωτοβουλία του ΑΟ Σάμης ο παλιός τερματοφύλακας και γυμναστής των δύο ομάδων Σταύρος Κρητικός (ήταν και προπονητής στον Ηρακλή την περασμένη δεκαετία) που ακόμα ανήκει στο δυναμικό του Α.Ο. Σάμης και καταχειροκροτήθηκε από τις δυο ομάδες και τους θεατές.
    Κανένα πρόβλημα για την διαιτησία του κ. Ε. Μενεγάτου και των βοηθών του κ.κ. Π. Κομητόπουλου και Κ. Κιώση.
Ηρακλής Πρόννων: Καμπίτσης, Μαράσος, Μεταξάς, Α. Ρασσιάς, Μπόνας, Γ. Ρασσιάς, Κορκοσκούρης, Πετράτος, Λ. Βανδώρος (78΄Γιαννάκης), Κ. Βανδώρος (78΄Αγγελάτος), Δημητράτος
Σάμη: Βελισσαράτος (47΄Καλιβωκάς), Τουλάτος, Καππάτος (46΄Στεφανάτος), Γερολυμάτος, Αυγερινός, Βιτωράτος, Μετάι, Νικολοβιένης, Ζησιμάτος, Αμούργης, Δευτεραίος (46΄Κόκκαλης)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(ΤΕΛΙΚΗ)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Β.
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
33
45 - 06
2.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
24
22 - 10
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
19
27 - 11
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
16
28 - 25
5.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
15
22 - 27
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
07
10 - 33
7.
Α.Π.Σ. ΔΟΞΑ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
02
02 - 44
                                                 # Στη Α΄ ανεβαίνει απ΄ ευθείας η Σάμη και από τα playoffs μια εκ των Προόδου
                                                                Παλληξουριακού.
                                                            #  Στα playoffs πέρασαν με την σειρά Σάμη-Πρόοδος και Παληξ/κός
                                                            #  Η Δόξα Διλινάτων υποβιβάζεται στην Γ΄ κατηγορία
                                                            #  Ο Παλληξουριακός ξεκίνησε με -4 βαθμούς από πρόπερσι.
EΠOMENH 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOFFS
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Η ημερομηνία διεξαγωγής του θα ορισθεί προσεχώς
από την Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου