Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13

META TΑ MATΣ.................

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ B΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
     Με την λήξη του πρωταθλήματος το sportsthea κάνει ένα μικρό αφιέρωμα αυτή την φορά στο πρωτάθλημα της B΄ κατηγορίας.
     Μετά την Α΄ κατηγορία το sportsthea συνεχίζει τα αφιερώματα στα τοπικά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα αυτή την φορά με την Β΄ κατηγορία.
     Από την αρχή φάνηκε ότι η Σάμη ήταν η ομάδα που θα ξεχώριζε όπως και τελικά έγινε. Από εκεί και πέρα και όσο περνούσαν οι αγωνιστικές το ενδιαφέρον «έπαιζε» στο ποιες ομάδες θα περάσουν στα playoffs αν είναι τρεις ή τέσσαρες και αν έπαιρνε το πολυπόθητο +15 και την απ΄ ευθείας άνοδο της στην Α΄ κατηγορία η ομάδα από την Σάμη. Κάτι που κράτησε την αγωνία μας μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και την Πρόοδο να βάζει «ταφόπλακα» στα όνειρα των νεοφώτιστων Φωκάτων για πρόκριση στα playoffs. Όσο για την ομάδα που θα αποχαιρετούσε την κατηγορία αυτή φάνηκε πολύ νωρίς και δεν ήταν άλλη από την Δόξα Διλινάτων.
Α.Ο.  ΣΑΜΗΣ

     Μια ομάδα σοβαρή, αρκετά δουλεμένη με υψηλά στάνταρ απόδοσης και πολύ νεανική η Σάμη έδειξε από την αρχή τις τεράστιες δυνατότητες που έχει σαν ομάδα και έγινε το απόλυτο αφεντικό καταφέρνοντας την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει την πολυπόθητη διαφορά των +15 βαθμών, έστω και αν αυτή ήρθε μέσω Ιθάκης, και να πανηγυρίσει την άνοδο της στην Α΄ κατηγορία συγχρόνως με την συμμετοχή της στον τελικό των playoffs για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
     Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αυτής ανήκει στον Β. Μιχαλάτο τον άνθρωπο που πίστεψε στα νέα παιδιά που προήλθαν από τις ακαδημίες της ομάδας και δικαιώθηκε πανηγυρικά για αυτό. Δούλεψε με όρεξη και υπομονή  με αυτά με στόχο να παρουσιάζουν ωραίο θέαμα στους αγώνες τους και να χαίρονται το ποδόσφαιρο. Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά και μόνα τους!!!!!
     Το μόνο που απομένει τώρα είναι ο τελικός του πρωταθλήματος και η κατάκτηση του, κάτι που δικαιείται αφού τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια του υπήρχε αρκετή  ποιοτική διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες.
     Αξίζει να σημειωθεί ότι στην δύναμη της είχε και τον 1ο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννη Αμούργη που πέτυχε 20 τέρματα!!!!!
Στατιστικά:
Βαθμοί: 33
Πέτυχε 11 νίκες 0 ισοπαλίες 1 ήττα.
Βαθμοί: 33
Τέρματα:45 υπέρ 6 κατά.
Α.Ο.  ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
     Η ομάδα της Ιθάκης δεν ήταν αυτή που γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια και η πορεία της δεν ήταν η αναμενόμενη. Παρόλα αυτά κέρδισε με το «σπαθί» της την 2η θέση και συμμετέχει στα playoffs με αντίπαλο τον Παλληξουριακό με πλεονέκτημα έδρας.
     Στην διάρκεια του πρωταθλήματος είχε και καλές και κακές παρουσίες, έχασε βαθμούς που δεν έπρεπε να χάσει ενώ κέρδισε εκεί που θεωρητικά ήταν δύσκολα.
     Στο τέλος της είχε την δυνατότητα να διαλέξει αντίπαλο και σίγουρα πιο εύκολο από τον σημερινό της αλλά προς τιμήν τους και για την ιστορία της ομάδας δεν το έκαναν γιατί πίστευαν ότι δεν έπρεπε να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα και μπράβο τους για αυτό!!!
     Η δουλεία που έγινε στην ομάδα από τον Μ. Βώρρο μέσα από αρκετά προβλήματα ήταν πολύ καλή και κατόρθωσε να πετύχει τον αρχικό στόχο της ομάδας. Τώρα απομένει να δούμε αν θα πετύχει τον δεύτερο και πιο σημαντικό που είναι η πρόκριση εις βάρος του Παλληξουριακού στον ημιτελικό των playoffs που συγχρόνως εκτός της διεκδίκησης του τίτλου δίνει και την άνοδο στην Α΄ κατηγορία.
Στατιστικά:
Βαθμοί:24
Πέτυχε 7 νίκες 3 ισοπαλίες 2 ήττες.
Βαθμοί: 24
Τέρματα:22 υπέρ 10 κατά.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
     Εξ αρχής η παρουσία του στο πρωτάθλημα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη μετά από απουσία περίπου δυο ετών από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα με επιπλέον ότι έπρεπε να καλύψει μια διαφορά -4 βαθμών που είχε από πρόπερσι και από τα γνωστά γεγονότα.
     Η επιστροφή του λοιπόν στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων δεν ήταν και η καλύτερη αφού μέχρι να επιστρέψουν οι τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές του στις 3 πρώτες αγωνιστικές δεν έφτασε σε νίκη και έφερε 2 ήττες και μια ισοπαλία.
     Στην συνέχεια βελτιώθηκε πολύ αγωνιστικά με αποτέλεσμα να φτάσει άνετα στην 3η θέση και να διεκδικεί μέσω του ημιτελικού των playoffs  με αντίπαλο την Πρόοδο Ιθάκης κατ΄ αρχήν την επάνοδο του στην «μεγάλη» κατηγορία και στην συνέχεια να παλέψει με την Σάμη τον τίτλο του πρωταθλητή.
      Ο Μπ. Αραβαντινός και ο Χρ. Χαρίτος βοήθησαν πάρα πολύ μέσα από αντίξοες συνθήκες στο να φτάσει η ομάδα στην θέση αυτή.
     Στα playoffs όλα μπορούν να συμβούν έστω και αν υπάρχει το μειονέκτημα έδρας και μάλιστα της «καυτής» Ιθάκης. Τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας με την Θιακιώτικη ομάδα δείχνουν τον δρόμο στους Ληξουριώτες και αναμένεται μεγάλη μάχη.


Στατιστικά:
Βαθμοί: 19
Πέτυχε 7 νίκες 2 ισοπαλίες 3 ήττες.
Βαθμοί: 19
Τέρματα:27 υπέρ 11 κατά.
Α.Ο.  ΦΩΚΑΤΑ
     Τα νεοφώτιστα Φωκάτα στη πρώτη συμμετοχή στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας είχαν μια πολύ αξιόλογη παρουσία και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή έχασαν την συμμετοχή τους στα playoffs.
     Μια ομάδα με σωστή διοίκηση άριστο προπονητή πολύ καλή οργάνωση και προγραμματισμό. Παράδειγμα θα λέγαμε για τις υπόλοιπες. Μια ομάδα που το κλίμα της είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακό και χαίρονται όλοι μέσα από την συμμετοχή τους το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αναμφισβήτητα αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό στον πρόεδρο της ομάδας κ. Νίκο Φωκά αλλά και στον προπονητή της Μιχάλη Αθηναίο.
     Αγωνιστικά η ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά ασταθής και αυτό το πλήρωσε αφού μετά τις επιτυχημένες πρώτες αγωνιστικές είχε ένα κενό που συνοδεύτηκε από συνεχόμενες ήττες μένοντας πίσω και στο τέλος που συνήλθε έτρεξε να προλάβει κάτι που τελικά δεν κατάφερε.
     Όπως και να έχει όμως η παρουσία τους ήταν αξιόλογη και σίγουρα οι βάσεις για μια πολύ αξιόλογη παρουσία στην συνέχεια έχουν μπει.  
Στατιστικά:
Βαθμοί: 16
Πέτυχε 5 νίκες 1 ισοπαλία 6 ήττες.
Βαθμοί: 16
Τέρματα:27 υπέρ 11 κατά.
Α.Π.Σ.  ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
     Η ομάδα της Πυλάρου παρουσιάστηκε αρκετά δυνατή σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και κατάφερε από πολύ νωρίς να διώξει το άγχος του υποβιβασμού παίζοντας απελευθερωμένα παρουσιάζοντας μάλιστα μια πολύ θετική εικόνα.
     Ο Κώστας Κουγιανός δούλεψε αρκετά για αυτό χωρίς πολλές επιλογές με παιδιά από τα γύρω χωριά της Πυλάρου και η προσωπική μας άποψη είναι ότι πέτυχε.
     Σημαντικό στοιχείο για την ομάδα ήταν η πολύ ισχυρή της έδρα.
     Ο Πυλαριακός σε όλο το πρωτάθλημα είχε μια σταθερή απόδοση, πάλευε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προσπάθησε να κερδίσει την συμμετοχή του στα playoffs σχεδόν μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος και δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες. Το θετικό στην περίπτωση του είναι ότι έβαλε τις βάσεις για κάτι καλύτερο στο ποδόσφαιρο της περιοχής.
     Αξίζει να αναφέρουμε ότι Πυλαριακός είναι το μοναδικό Σωματείο που στο «τιμόνι» του ηγείται γυναικεία παρουσία με πρόεδρο την κ. Μυρτώ Αλυσανδράτου μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.
Στατιστικά:
Βαθμοί: 15
Πέτυχε 4 νίκες 3 ισοπαλίες 5 ήττες.
Βαθμοί: 15
Τέρματα:22 υπέρ 27 κατά.
Α.Ο.  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΠΡΟΝΝΩΝ
     Σε γενικές γραμμές η χρονιά για τον Ηρακλή δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί επιτυχής με την κατάληψη της προτελευταίας θέσης του πρωταθλήματος.
     Αν προσπαθήσουμε να ψάξουμε τις αιτίες ίσως να δικαιολογήσουν αρκετά πράγματα. Όμως όπως και να το κάνεις περιμέναμε περισσότερα πράγματα από αυτή την ομάδα.
     Σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος δεν είχε την συνέχεια και σταθερότητα που επιβάλλεται για μια ομάδα που κυνηγάει την διάκριση.
     Έχασε παιχνίδια που δεν έπρεπε και πιθανόν σε κάποια από αυτά να αδικήθηκε με την έδρα της να μην είναι το «απόρθητο» κάστρο του παρελθόντος.
     Η δουλειά που έγινε στην ομάδα τηρουμένων των αναλογιών δεν ήταν καθόλου άσχημη, ίσα ίσα, απλά τα γεγονότα και κάποιες φορές οι υπερβολές δεν την βοήθησαν. Για εμάς η ομάδα άξιζε κάτι καλύτερο από το απλά να σωθεί.
     Αυτό που πρέπει να κρατήσουν παίκτες και Διοίκηση από την φετινή τους συμμετοχή είναι τα λάθη που έγιναν ώστε να μην επαναληφθούν. Λάθη που κόστισαν στην ομάδα αγωνιστικά και οικονομικά.
Στατιστικά:
Βαθμοί: 7
Πέτυχε 2 νίκες 1 ισοπαλία 9 ήττες.
Βαθμοί: 07
Τέρματα:10 υπέρ 33 κατά.
Α.Π.Σ.  ΔΟΞΑ  ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
     Δεν πρόλαβε να χαρεί την παρουσία της στην Β΄ κατηγορία η Δόξα Διλινάτων που επέστρεψε και πάλι στην Γ΄.
     Η ομάδα των Διλινάτων με τεράστια προβλήματα ειδικά, μετά το αλήστου μνήμης παιχνίδι του α΄ γύρου με την Πρόοδο στο Αργοστόλι, μόνη της και αβοήθητη ήταν εκ προοιμίου δεδομένη η πορεία της.
     Ο Γ. Βικάτος και οι ποδοσφαιριστές του κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε η ομάδα να συνεχίσει και να τερματίσει το πρωτάθλημα και σε κάθε αγώνα πάλευαν άνισα για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Μπορεί να τελείωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις χωρίς να «γευτούν» τη χαρά της νίκης, μπορεί να πέτυχαν τα δυο πρώτα τους τέρματα την τελευταία αγωνιστική, όμως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτά τα παιδιά για αδιαφορία. Αντίθετα τους αξίζουν πολλά μπράβο!!!
     Το παιχνίδι που σημάδεψε την αρνητική αυτή κατάληξη για την ομάδα των Διλινάτων ήταν αυτό της 2ης αγωνιστικής με την Πρόοδο στο Αργοστόλι και τα θλιβερά γεγονότα εκείνης της ημέρας.
     Μέχρι τότε η ομάδα έδειχνε ένα καλό πρόσωπο και είχε πολύ καλές εμφανίσεις, όμως μετά τις τιμωρίες αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών της η ομάδα ήταν αδύνατον να τα κατάφερνε και όλα τα υπόλοιπα ήρθαν φυσιολογικά.
Στατιστικά:
Βαθμοί: 2
Πέτυχε 0 νίκες 2 ισοπαλίες 10 ήττες.
Βαθμοί: 02
Τέρματα:02 υπέρ 44 κατά.
Στατιστικά πρωταθλήματος
Καλύτερη άμυνα: Α.Ο. Σάμης 06 τέρματα
Καλύτερη επίθεση: Α.Ο. Σάμης 45 τέρματα
Χειρότερη άμυνα: Α.Π.Σ. Δόξα Διλινάτων 44 τέρματα
Χειρότερη επίθεση: Α.Π.Σ. Δόξα Διλινάτων 02 τέρματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου