Τρίτη, Φεβρουαρίου 7

META TΑ MATΣ.................


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
 Με την λήξη του πρωταθλήματος το sportsthea κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
     Μια ομάδα χωρίς τα μεγάλα ονόματα και με όπλο την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον Τάκη Φωή και τους ποδοσφαιριστές του, κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και μάλιστα με διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη Α.Ε.Κ.
     Η παρουσία της, κατά την προσωπική μας άποψη, αποτέλεσε την έκπληξη του πρωταθλήματος, βασίστηκε στα παιδιά της ομάδας και με μια «μίξη» νέων-παλιών, κατάφερε να δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα και ίσως αυτό να ήταν το βασικό μυστικό της επιτυχίας.
     Η διοίκηση πολύ σοβαρή φέτος δεν έκανε τα προηγούμενα γνωστά λάθη πίστεψε στον Τ. Φωή και τους ποδοσφαιριστές , ήταν συνεχώς στο πλάι τους και όλα πήγαν άριστα βάση του αρχικού τους πλάνου.
     Τώρα στα playoffs με αντίπαλο τον Παγκε με τον οποίο είχε μια νίκη και μια στην κανονική διάρκεια και σε ένα θεωρητικά δύσκολο «ζευγάρι» τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πάντως ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Είχε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 0 ήττες.
Πέτυχε 34 γκολ ενώ δέχθηκε 8.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
     Πάρα πολύ καλή ομάδα η Α.Ε.Κ. τερμάτισε στην 2η θέση . Αυτή και αν ήταν έκπληξη. Έγινε πάρα πολύ καλός προγραμματισμός, πολύ καλή δουλειά, σοβαρές και καλές μεταγραφές. Τελευταία ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό με παίκτες αξίας τύπου Ζάβαλη, Καλπάκη και Παπαϊωάννου με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που μπορεί να καταφέρει αν παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες.
     Στην διάρκεια του πρωταθλήματος και μέχρι να βρει την σωστή «χημεία»,      σαν νέα ομάδα αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες που στην συνέχεια τις ξεπέρασε παίζοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο και αφήνοντας άριστες εντυπώσεις που θα φανούν χρήσιμες στην πορεία της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχε στο δυναμικό της τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας Κρούτη Άλκη με 13 τέρματα.
     Στον ημιτελικό θα βρει μπροστά της τον πολύ δυνατό Α.Ο.Κ.Ι. που αν μη τι άλλο αναμένουμε να μας χαρίσουν σπουδαίο θέαμα.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Είχε 8 νίκες, 1 ισοπαλίες και 3 ήττες.
Πέτυχε 45 γκολ ενώ δέχθηκε 19.


Α.Ο.Κ.Ι.
     Γενικά η παρουσία του πολύ ενισχυμένου φέτος Α.Ο.Κ.Ι. δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών της ομάδας.
     Σε γενικές γραμμές την ομάδα του Θ. Βουκελάτου διέκρινε μια αστάθεια μέχρι λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου αφού στο σημείο αυτό χωρίς και πάλι να πείθει άρχισε να ανεβαίνει και τελικά περνώντας από 40 κύματα στην 3η θέση.
     Σίγουρα όλοι στην ομάδα πιστεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και άποψή μας είναι ότι μπορούν αν αλλάξουν έστω και τελευταία στιγμή κάποια πράγματα στην ομάδα.
     Βέβαια η «αλεπού» στον πάγκο του Α.Ο.Κ.Ι. που δεν είναι άλλος από τον εξαιρετικό προπονητή Θ. Βουκελάτο γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται και πότε το χρειάζεται η ομάδα του και θέλει να αιφνιδιάσει την κατάλληλη ώρα.
     Στον ημιτελικό θα αγωνισθεί με αντίπαλο την πολύ ενισχυμένη Α.Ε.Κ. και το σίγουρο είναι ότι θα γίνει «μάχη» για την είσοδο στον τελικό.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Είχε 7 νίκες, 1 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Πέτυχε 33 γκολ ενώ δέχθηκε 16.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
     Πολύ καλή η παρουσία της ομάδας του Ν. Βουτσινά στο φετινό πρωτάθλημα. Είχε μια σταθερή πορεία με το παιχνίδι της να βασίζεται στην πολύ καλή της φυσική κατάσταση αλλά και στην δύναμη, κατάφερε να μπει στην 4άδα των playoffs και παρουσιάζεται ως το αουτσάιντερ των αγώνων αυτών.
     Σίγουρα τα πράγματα για την ομάδα του Πάγκε εκεί θα είναι αρκετά δύσκολα αλλά με σοβαρότητα και άριστη ψυχολογία θα κατέβουν στους αγώνες για το καλύτερο, αποκτώντας, σαν νεανική ομάδα που είναι, τεράστιες εμπειρίες για την συνέχεια.
     Στον ημιτελικό όπως προαναφέραμε θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές των Διλινάτων με στόχο να κάνει την έκπληξη!!
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Είχε 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Πέτυχε 19 γκολ ενώ δέχθηκε 16.


Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
     Η απογοήτευση του πρωταθλήματος αφού σε καμία περίπτωση δεν ήταν η ομάδα που όλοι ζήλευαν για το όμορφο παιχνίδι που παρουσίαζε. Το τι έφταιξε και ποια προβλήματα επηρέασαν γενικότερα την ομάδα, εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Ειδικά στο τέλος, η ομάδα δεν είχε την συμπαράσταση που απαιτείτο και οι εμφανίσεις της ήταν αποκαρδιωτικές γνωρίζοντας ήττες και μάλιστα με βαριά σκορ. Το ευχάριστο φέτος ήταν ότι στην ομάδα «μπήκαν» και 4-5 πολύ νεαρά παιδιά από το χωριό αποκτώντας πολύ σημαντικές εμπειρίες.
     Το μέλλον της ομάδας στην συνέχεια θα κριθεί  από την διάθεση του «ισχυρού» άντρα της ομάδας Γ. Μαραβέγια ο οποίος φαίνεται απογοητευμένος από κάποια πράγματα στην ομάδα. Πάντως η 5η θέση δεν είναι καθόλου τιμητική για την ομάδα.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Είχε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Πέτυχε 22 γκολ ενώ δέχθηκε 25.

Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
     Και αυτή η ομάδα μάλλον απογοήτευσε τους φίλους της με την εν γένει παρουσία της στο πρωτάθλημα. Ο πρώτος γύρος ήταν καταστροφικός για αυτήν αφού πέτυχε μια μόνο νίκη με σκορ 3-2 και αυτή στην τελευταία του αγωνιστική κόντρα στον Οδυσσέα Ιθάκης στο Βαθύ αλλά και ο δεύτερος δεν ήταν και πολύ διαφορετικός.
     Άποψη μας είναι ότι σε μια τόσο μεγάλη περιοχή όλοι μαζί μπορούν με σωστό προγραμματισμό να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα όπως και στο πρόσφατο παρελθόν.
     Το πλεονέκτημα της είναι το πολύ καλό με φυσικό χορτάρι γήπεδο που διαθέτει όπου με την δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο μας.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Είχε 1 νίκες, 2 ισοπαλίες και 8 ήττες.
Πέτυχε 10 γκολ ενώ δέχθηκε 27.





Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
     Μια πολύ κακή παρουσία για την ομάδα του Σταυρού στην σύντομη παρουσίας της σε αυτό το πρωτάθλημα.
     Αλλά ποιος μπορεί να κατηγορήσει αυτά τα παιδιά και τον προπονητή τους;          Μια ομάδα που από το πουθενά και σε μια νύχτα χωρίς κανέναν προγραμματισμό και στο παρά πέντε βρέθηκε στην Α΄ κατηγορία. Όλοι προσπάθησαν, Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους για το καλύτερο. Όμως η «μάχη» της κάθε Κυριακής ήταν άνιση με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής (απομένει ο αναβληθείς αγώνας με τους Πρόννους το Σάββατο), να μην έχει πάρει έστω 1 βαθμό στο πρωτάθλημα κάτι πολύ αρνητικό για την ομάδα του Κώστα Κουτσουβέλη.
     Έτσι η επιστροφή της στην Β΄ κατηγορία ήταν απλά θέμα χρόνου και εκ προοιμίου δεδομένη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Καλύτερη άμυνα: Α.Ο. Διλινάτα με 8 τέρματα παθητικό
Καλύτερη επίθεση: Α.Ε.Κ. με 45 τέρματα ενεργητικό
Χειρότερη άμυνα: Οδυσσέας Ιθάκης με 59 τέρματα παθητικό
Χειρότερη επίθεση: Οδυσσέας Ιθάκης με 7 τέρματα ενεργητικό


Εντός της εβδομάδας ακολουθεί ένα νέο αφιέρωμα, αυτή την φορά για την Β΄ κατηγορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου