Δευτέρα, Απριλίου 2

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Ολοκληρώθηκε το 2ο σεμινάριο προπονητών του Ολυμπιακού
    Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου το 2ου Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Προπονητών Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
     Στο διήμερο Σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν προπονητές των Σχολών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν θεωρητικές και πρακτικές παρουσιάσεις από σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο της Διεύθυνσης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.
        Στο θεωρητικό μέρος ο Υπεύθυνος του Προπονητικού Προγραμματισμού της Ακαδημίας κύριος Άλεξ Κάσερες, ανέλυσε θέματα που αφορούν στην τακτική φιλοσοφία των Αγωνιστικών Τμημάτων Υποδομής και στην πρακτική εφαρμογή τους για τις μικρές ηλικίες. Στη συνέχεια ο κύριος Χρήστος Θεοδώρου, Προπονητής τερματοφυλάκων της Ακαδημίας εξήγησε βασικές αρχές για την τεχνική των τερματοφυλάκων.

     Το θεωρητικό μέρος έκλεισε ο Τεχνικός Σύμβουλος και Scout της Ακαδημίας κύριος Γιώργος Αμανατίδης, παρουσιάζοντας τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Διεύθυνσης Ακαδημίας στον τομέα του Scouting και αναλύοντας τις πτυχές της συνεργασίας με τις Σχολές Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, για την ανίχνευση και αξιολόγηση νεαρών ποδοσφαιριστών σε πανελλαδικό επίπεδο. 
     Στο πρακτικό κομμάτι οι προπονητές παρακολούθησαν μέρος του αγώνα του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-10 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τον Ηρακλή Περιστερίου και ακολούθησαν οι ασκήσεις στο γήπεδο, τις οποίες παρουσίασαν ο κύριος Σίνισα Γκόγκιτς προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-20, ο κύριος Φώτης Παπαπαναγής, προπονητής των Αγωνιστικών Τμημάτων Κ-13 και Κ-10 και για τους τερματοφύλακες ο κύριος Θεοδώρου.

   Στο τελευταίο μέρος της ημέρας, κάθε Σχολή παρουσίασε στο γήπεδο συγκεκριμένες ασκήσεις τiς οποίες είχε προετοιμάσει σύμφωνα με της οδηγίες της Διεύθυνσης Ακαδημίας.
     Το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Προπονητών Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, που τόνισαν τη σημασία που έχει για αυτούς η συνεχής προσπάθεια που καταβάλει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η Ακαδημία, για να τους παρέχει όλα τα εφόδια και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την εργασία τους και την αθλητική διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου