Δευτέρα, Ιουλίου 27

Άψογη και φέτος η διοργάνωση του 5ου Λασκαράτειου αγώνα δρόμου 2015 στο Ληξούρι

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα το απόγευμα στο Ληξούρι ο 5ος αγώνας δρόμου «Λασκαράτειος 2015».
Ο αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση της ΚΕΔΗΚΕ και του Συλλόγου δρομέων Κεφαλονιάς.

Από άποψης οργάνωσης, όσο και συμμετοχών, ήταν εντυπωσιακή και γενικότερα άλλος ένας Λασκαράτειος αγώνας δρόμου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν με τη συμμετοχή τους και χάρηκαν από αυτή.
Στην αρχή και λίγο πριν από την εκκίνηση των «μεγάλων» και του αγώνα των 7,5 Km προηγήθηκαν οι αγώνες που αφορούσαν παιδιά με τις παρακάτω κατηγορίες:
Παιδιά έως 6 ετών
Παιδιά 7 έως 9 ετών
Παιδιά 10 έως 12 ετών
Έφηβοι 13 έως 20 ετών
Στη συνέχεια και στις 7:30, όπως ήταν προγραμματισμένο, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής καθηγητής Φ.Α. κ. Κοσμάς Μουρελάτος, απέναντι από το άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου, έδωσε την εκκίνηση του αγώνα των 7,5 Km.
Οι συμμετέχοντας αθλητές αφού διήνυσαν μια διαδρομή από την παραλιακή, πέρασαν τον δρόμο έξω από την Βαλλιάνειο, στη συνέχεια από τον περιφερειακό και μέσω του Αγίου Αντωνίου κατέληξαν και πάλι στην παραλιακή όπου τερμάτισαν στο ίδιο σημείο που είχε δοθεί η εκκίνηση.
Στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία των ανδρών οι πρώτοι αθλητές που τερμάτισαν (πιασμένοι από το χέρι) ήταν οι Σπ. Δρακονταειδής και Θωμ. Δρακόπουλος με χρόνο 28’ 40’’, ενώ σε αυτή των γυναικών πρώτη η Βάνια Σαμόλη.
Αμέσως μετά βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτοι νικητές. Ο 1ος με κύπελο,  μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και 2ος   και 3ος με μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα επίσης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες απενεμήθη αναμνηστικό δίπλωμα.
Ξεχωριστές βραβεύσεις αποτελούν αυτές του 71χρονου δρομέα, ομογενή από τον Καναδά, ο οποίος συμμετέχει ανελλιπώς στον συγκεκριμένο αγώνα, κ. Θεόφραστου Δελακά.
Η βράβευση του έγινε από τον Δήμο Κεφαλονιάς και τον κ. Χάρη Πρεντάνο, για όσα προσφέρει και έχει πετύχει κάνοντας την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κεφαλονιά μας γνωστή στο εξωτερικό.
Ο άνθρωπος αυτός όπως έχουμε ξαναγράψει έχει «τρελάνει» κόσμο με το προσωπικό του ρεκόρ αυτή την στιγμή να είναι τα 100 Km με τον εξωπραγματικό για την ηλικία του χρόνο 7 ώρες και 3’!!
Μάλιστα όπως μάθαμε προσεχώς θα είναι υποψήφιος να του απονεμηθεί και το βραβείο Γκίνες.
Και αυτή του mr. Chris Phillips για την προσφορά του.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Αλέξανδρος Μοσχονάς και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Γιώργος Κατσιβέλης ο οποίος μάλιστα ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και θα λέγαμε ότι ήταν εντυπωσιακός.
Τέλος να αναφέρουμε ότι συνολικά στον αγώνα συμμετείχαν 182 αθλητές.
Συγκεκριμένα:
Στους μεγάλους 94 (74 άνδρες και 24 γυναίκες).
Στα παιδιά σε όλες τις κατηγορίες συνολικά 88!
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ-Δημοτικό σύμβουλο Δήμου Κεφαλονιάς κ. Γιώργο Κατσιβέλη για την άρτια οργάνωση και τελικά την μεγάλη της επιτυχία.
Και του χρόνου όλοι μαζί στον 6ο Λασκαράτειο αγώνα δρόμου!
Τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη των αθλητών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες από τους διοργανωτές
Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ σε τρία μέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου