Παρασκευή, Ιουλίου 31

Τι γίνεται μέχρι τώρα στο τοπικό μεταγραφικό "παζάρι"


Εκτός από την περυσινή πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. και τη Σάμη δεν φαίνεται, μιας και τα στόματα είναι κλειστά, κάτι άλλο επίσημο να κινείτε στο τοπικό μεταγραφικό «παζάρι».
Η αβεβαιότητα και τα προβλήματα των ομάδων, που έρχονται κυρίως μέσα από την οικονομική κρίση που υπάρχει, είναι ο λόγος που δεν μπορούν να μπουν δυναμικά στο μεταγραφικό πάρε δώσε του καλοκαιριού και όλες περιμένουν την τελευταία στιγμή και την κατάλληλη ευκαιρία.
Σίγουρα κυκλοφορούν πολλά, όμως τα πάντα είναι ρευστά και μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Άλλωστε αρχή του sportsthea ήταν και είναι να τρέχει το ρεπορτάζ και να γίνονται οι ανακοινώσεις ονομάτων μόνο όταν πέφτει η «τζίφρα».
Όσον αφορά τώρα αναλυτικά κάποιες ομάδες και συγκεκριμένα τις 6 πρώτες του περσινού πρωταθλήματος έχουμε και λέμε:
Α.Ε. Κεφαλονιάς

Οι πρωταθλητές έχουν εντάξει μέχρι στιγμής στο ρόστερ της τρεις σπουδαίους ποδοσφαιριστές από το τοπικό ποδόσφαιρο και μάλιστα και τους τρεις από τον Α.Ο.Κ.Ι., (Λ. Λογόνης-Γ. Πολλάκης-Α. Λυκούδης), ενώ αναμένεται να παραμείνει στους «κιτρινόμαυρους» ο Αντ. Κορσιάνος παρά τις προτάσεις που υπάρχουν από Καλαμάτα, Λεβάντε και κάποιες άλλες ομάδες εκτός νησιού.
Προσπάθεια γίνεται και για τον τερματοφύλακα Τσιαουσντέλιο για να παραμείνει μια ακόμη χρονιά στην ομάδα και φαίνεται να έχουμε και εδώ happy end.
Ο Εμιλιάνο συζητάει κάποιες προτάσεις εκτός νησιού και ιδιαίτερα αυτή της Καλαμάτας, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται με την περίπτωση του.
Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει και είναι ελεύθεροι, οι Άλκη Κρούτη, Κέβιν Χασάη, Μακης Κανάκης και Βασίλης Σπανός.
Προπονητής παραμένει και αυτή την χρονιά ο Γιώργος Τόγιας.
Α.Ο.Κ.Ι.
Στον Α.Ο.Κ.Ι. το τοπίο είναι πολύ "θολό" και συζητείται έντονα ακόμη και η αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα ή η συνένωσή της με τους Κυπελλούχους Διλινάδες.
Μέχρι στιγμής έχουν αποχαιρετήσει την ομάδα οι Λ. Λογόνης-Γ. Πολλάκης-Α. Λυκούδης, ενώ Βουκελάτος και Χαλιώτης είναι σχεδόν και με τα δυο πόδια εκτός ομάδας.
Στο θέμα προπονητή ο Σπύρος Παπαδάτος, ακόμη και αν κατέβει τελικά η ομάδα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρίσκεται και αυτή την χρονιά στον πάγκο των «μελανόλευκων» του Αργοστολιού.
Α.Ο. Εικοσιμίας

Στην Εικοσιμία η κατάσταση φαίνεται πιο ξεκάθαρη και η ομάδα της Λειβαθούς για ακόμη μια χρονιά θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με το παρελθόν και οι οποιεσδήποτε αλλαγές στο ρόστερ της θα είναι πολύ λίγες και κυρίως εσωτερικές, βασιζόμενη και πάλι στο πετυχημένο πλάνο των προηγούμενων χρόνων, ιδιαίτερα τις ακαδημίες της και τα "δικά" της παιδιά.
Κάποια στιγμή ακούστηκε ακόμη και η αποχώρηση του προπονητή της Δ. Ζησιμάτου μετά από πολλά χρόνια, αλλά και του Αρντίτ Μπούσι για λογαριασμό της Α.Ε.Κ., κάτι που μάλλον δεν θα συμβεί τουλάχιστον με τον πρώτο.
Σίγουρα θα αποχωρήσει ο Σπ. Κονόμης, ο οποίος αναμένεται να μπει σε κάποια σχολή και έτσι να βρεθεί εκτός νησιού.
Τέλος, ακούγεται ότι οι άνθρωποι της ομάδας ψάχνουν την ενίσχυσή της στην θέση «1» με ένα καλό όνομα, ώστε σε ένα εξαιρετικό "δίδυμο" με τον Γιαννά να είναι πολύ δυνατοί κάτω από τα δοκάρια.
A.O. Διλινάτα
Οι κυπελλούχοι του «μεγάλου χωριού» αρνούνται ότι βρίσκονται σε συζήτηση με τον Α.Ο.Κ.Ι. για την συνένωση που προαναφέραμε και αναμένεται να κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος με πέρυσι.
Όσον αφορά τον Διονύση Τζωρτζάτο, οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει δεχθεί πρόταση από την Α.Ε.Κ. αλλά δύσκολα θα προχωρήσει κάτι τέτοιο (χωρίς κιόλας να αποκλείεται) αφού οι δεσμοί του με την ομάδα είναι πολύ ισχυροί.
Από την άλλη ο Χρήστος Τζωρτζάτος, σύμφωνα με ότι μας είχε δηλώσει με τη λήξη της περυσινής περιόδου, εγκαταλείπει την ενεργό δράση, αν και πιέζεται να αλλάξει γνώμη και να συνεχίσει τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.
Αν επιβεβαιωθεί τελικά αυτό το γεγονός, συν το υπόλοιπο της ποινής που έχει να εκτίσει ο Χάρης Χαραλαμπόγλου κάνει επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των Διλινάτων στη μεσαία γραμμή αφού θα χάσει τα δυο μεγάλα στηρίγματα της σε αυτό τον νευραλγικό χώρο.
Γενικότερα δεν αναμένονται κάποιες άλλες αποχωρήσεις. Στο τιμόνι της ομάδας επικρατέστερος να παραμείνει για ακόμη μια περίοδο, είναι ο Γκόνι Ρέντσι.
Α.Ο. Παλληξουριακός

Η ομάδα του Ληξουριού έχει την πρώτη της συνάντηση – συζήτηση την Κυριακή στον Άγιο Αντώνη και εκεί θα παρθούν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της ομάδας.
Σύμφωνα με ανθρώπους της, στόχος φέτος είναι η καλή παρουσία και η ενίσχυση της εκ των έσω (ακαδημίες). Δεν θέλουν να δαπανήσουν κάποια χρήματα εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και θα κοιτάξουν να ενισχυθούν μόνο σε κάποιες απαραίτητες θέσεις που υπάρχει ανάγκη.
Βέβαια ακούγονται και άλλα σενάρια με την ενίσχυση 2 - 3 πρωτοκλασάτων ντόπιων ποδοσφαιριστών, έμπειρων...... πρωταθλητών για το κάτι παραπάνω, κάτι φυσικά που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από κανένα.
Προπονητής θα παραμείνει ο Παναγής Μαρκέτος ώστε να συνεχίσει την αξιόλογη δουλειά που ξεκίνησε πέρυσι στα μέσα του πρωταθλήματος διαδεχόμενος τον Διονύση Λιονάτο.
Α.Ο. Σάμης

Για τον Α.Ο. Σάμης ακούγονται πολλά και διάφορα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Στο θέμα προπονητή ο Γ. Καρελλάκης όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει στα "χέρια" του προτάσεις εκτός νησιού τις οποίες μελετάει, με αποτέλεσμα εδώ να υπάρχει θέμα για τους Σαμικούς, αφού σε περίπτωση αποχώρησης του, οι διοικούντες της ομάδας θα πρέπει να ψάξουν άμεσα τον αντικαταστάτη του.
Στα ονόματα που ακούγονται αλλά δεν επιβεβαιώνονται φέρνουν αρκετούς ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ.Ι. (ιδιαίτερα αν τελικά δεν κατέβει) να ντύνονται την επόμενη περίοδο στα «κυανόλευκα».
Ανάμεσα τους αυτά των Ηλία Κοσμάτου, Μάκη Χαλιώτη, Γιάννη Βουκελάτου, όπως και κάποια άλλα που παίζουν δυνατά, μεταξύ των οποίων του Αλ. Ποταμιάνου από τον Πυλαριακό αλλά και η επιστροφή των Παν. Σταμούλη και Διον. Αλυσανδράτου από την ίδια ομάδα. 
Βέβαια και εδώ τίποτε δεν είναι σίγουρο αφού τα παραπάνω προέρχονται μόνο από πληροφορίες και οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται.
Επίσης σημαντική φέτος για την αμυντική γραμμή της Σάμης, θα είναι η επιστροφή στην ομάδα, του Κώστα Βιτωράτου, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του  και επαναπατρίζεται.
Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι επίσημα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία μεταγραφή αφού στην τοπική Ένωση δεν έχει κατατεθεί από κάποια ομάδα τέτοιο αίτημα.

Το ρεπορτάζ για τις υπόλοιπες 6 θα συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου