Τετάρτη, Ιουλίου 22

Eυχαριστήριο της οικογένειας Χ. Μενεγάτου στους γιατρούς του νοσοκομείου μας


Ένα μεγάλο μπράβο στους γιατρούς του Γ.Ν.Ν. Κεφαλονιάς Μ. Μπουζικάκο, Γ. Κασσιανό, Σ. Δουλγεράκη, Σ. Θεοτοκάτου και Ε. Ζαχαράτου για την ευσυνειδησία, το θάρρος, την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα που έδειξαν στο περιστατικό της 12ης Ιουνίου 2015, όταν ο 17χρονος Βασίλης, σε τροχαίο ατύχημα, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του και στη καλύτερη περίπτωση να ακρωτηριαστεί το δεξί κάτω άκρο του. 
Όλα εκτυλίχθηκαν πολύ γρήγορα. Τα περιθώρια στένευαν και ο κίνδυνος για τη ζωή του μεγάλωνε. Είχε ρήξη της ιγνυακής αρτηρίας και η κατάσταση απαιτούσε ειδικό χειρούργο που το νοσοκομείο μας δεν διέθετε.
Έπρεπε λοιπόν να διακομιστεί άμεσα σε νοσοκομείο με εξειδικευμένους γιατρούς. Οι γιατροί μας όμως ήξεραν πως ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος και αν ο Βασίλης έφευγε άμεσα, το πάσχον μέλος δε θα είχε καμία ελπίδα και η μόνη λύση θα ήταν ο ακρωτηριασμός. Τότε ακούστηκαν από τα χείλη τους οι εξής φράσεις: Δεν δεχόμαστε να ακρωτηριάσουμε ένα 17χρονο παιδί… Είναι το δικό μας παιδί.. Μπαίνουμε χειρουργείο, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο...
Έτσι λοιπόν πήραν το ρίσκο και μπήκαν στο χειρουργείο. Επί τρεις ώρες πάλευαν για να κρατήσουν ζωντανό το πόδι του. Όταν βγήκαν είχαν ήδη καλέσει στρατιωτικό αεροπλάνο για να γίνει η διακομιδή σε νοσοκομείο της Πάτρας, όταν εκεί αγγειοχειρούργοι συνέχισαν την επέμβαση. Όλα πήραν τον δρόμο τους, γιατί όλα έγιναν στην ώρα τους. Οι αποφάσεις των γιατρών μας του έσωσαν τη ζωή.
Ο Βασίλης, μετά από 35 ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο της Πάτρας, επέστρεψε στο νησί αρκετά ταλαιπωρημένος κι έχοντας ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να γίνει η πλήρης αποκατάσταση του δεξιού του άκρου. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα πατά και στα δυο του πόδια, χάρη στους πέντε φύλακες αγγέλους που το ανέλαβαν στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εκείνον, τους γονείς του, τα αδέλφια του και όλη την υπόλοιπη οικογένεια σε αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν για να είναι αρτιμελής!
Πολλά ευχαριστώ και στους ιατρούς κύριο Μαρκάτο και κυρία Παγουδάκη που κλήθηκαν στο νοσοκομείο να εκτιμήσουν την κατάσταση στον ιατρό Ν. Μοσχόπουλο που ήταν στο πλευρό της οικογένειας από την αρχή του συμβάντος και τέλος,  σε όλους τους συμπολίτες για την συμπαράστασή τους τις δύσκολες εκείνες ώρες!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου