Σάββατο, Ιανουαρίου 9

Νίκησε και ελπίζει ο Πάγκεφαλληνιακός 2-0 την Πρόοδο


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. 2-0
                                       
Δυσκολεύτηκαν οι γηπεδούχοι αλλά κατάφεραν να πάρουν ένα "χρυσό" τρίποντο..... Παράπονα για την διαιτησία και το πέναλτι από τους Θιακούς
Σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι και τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να δείχνουν επηρεασμένοι από την εικοσαήμερη αποχή, ο Παγκεφαλληνιακός επικράτησε σήμερα το πρωί στις Κεραμειές της Προόδου Ιθάκης, που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες με σκορ 2-0.
Οι Ιθακήσιοι μπορεί να διαμαρτύρονται για τον καταλογισμό του εις βάρος τους πέναλτι, όμως στο σημερινό παιχνίδι δεν ήταν η ομάδα των τελευταίων αγώνων, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν κάποια καλή φάση στο παιχνίδι.
Ο Πάγκε σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος είχε την υπεροχή και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα. Όμως ήταν ανούσιος και δεν δημιουργούσε επικίνδυνες φάσεις. Είχε και απέναντι του σήμερα, έναν πολύ καλό Παπαδόπουλο που «καθάριζε», ότι καλό πήγαινε να δημιουργηθεί στην εστία της ομάδας του.
Σίγουρα οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές του Κ. Πίππου έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό το 2-0.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου μετά από αυτή την σημαντική νίκη παρέμεινε στο στόχο της που είναι η 4αδα, ενώ βρέθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά με έναν αγώνα περισσότερο από την Σάμη.
Να σημειώσουμε ότι με απόφαση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Κ.Ι., στην αρχή του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Νίκου Κοσμετάτου.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα θα είναι για λογαριασμό των γηπεδούχων στο 12’. Ο Κλειτογιάννης εκτελεί το μακρινό φάουλ στην περιοχή, για το Κατσιγιώργη με τον τελευταίο να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και τον Γ. Τσιντήλα στην δεξιά του γωνία να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από αριστερά με τον Σπανό να «γεμίζει» περιοχή αλλά και πάλι η νέα κεφαλιά του αμυντικού μέσου του Παγκέ καταλήγει άουτ, πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Στο 24’ ο Μοσχόπουλος θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Τούρλα, αυτός δεν κάνει καλό γύρισμα στον Ντεντλάλα που ήταν φάτσα με την εστία με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να καταλήξει κόρνερ.
Στο 37’ οι γηπεδούχοι θα ζητήσουν πέναλτι, διαμαρτυρόμενοι ότι στο σουτ του Σπανού μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυνόμενου, χωρίς ωστόσο ο διαιτητής κ. Θανάσης να υποδείξει κάτι.
Το πρώτο μισό του αγώνα θα ολοκληρωθεί με ένα μακρινό συρτό σουτ στο 39’ του Ν. Παπαναστασάτου που θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κασσιανού.
Έτσι το 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ, με τον Παγκεφαλληνιακό να συνεχίζει να έχει κατοχή και την Πρόοδο να ανεβάζει την απόδοση της μετά το γκολ, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει την παραμικρή φάση στο παιχνίδι.
Σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο 55' στην περιοχή των γηπεδούχων μεταξύ Ν. Παπαναστασάτου - Κιοράι, ο επιθετικός της προόδου θα βρεθεί στο "χορτάρι" για να έχουμε κάποιες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για πέναλτι. 
Στο 60’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ με ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους ποδοσφαιριστές και τον πάγκο της Προόδου. Συγκεκριμένα ο Λίλα θα βγει με το σώμα δυνατά εντός περιοχής πάνω στον Μοσχόπουλο με τον επιθετικό των γηπεδούχων να πέφτει στο έδαφος και τον κ. Θανάση να υποδεικνύει παράβαση σε ένα αυστηρό σφύριγμα.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κλειτογιάννης ο οποίος θα είναι εύστοχος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κασσιανού για το 1-0.
Ο Σπανός στο 73’ θα πιάσει το σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών με αποτέλεσμα να δυσκολέψει την προσπάθεια του Κασσιανού, με τον τελευταίο όμως να την βρίσκει με τα ακροδάχτυλα, πέφτοντας στην δεξιά του γωνία και να την διώχνει σε κόρνερ.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 87’. Φάση που θα φέρει και το δεύτερο γκολ της νίκης των γηπεδούχων.
Ο Σπανός με ωραία προσπάθεια θα βγει στην κόντρα από δεξιά θα μπει στην περιοχή και με παράλληλη πάσα «πάρε βάλε», θα βγάλει τον Μοσχόπουλο «φάτσα» με την κενή εστία και τον τελευταίο εύκολα να την σπρώχνει στα δίχτυα για το τελικό 0-2, αφού δεν είχαμε κάτι αξιόλογο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Μαγδαληνός Α., Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Κ., Παπαναστασάτος Ν., Τριανταφυλλίδης, Μοσχόπουλος (88’ Δραγούτας), Σπανός, Ντεντλάλα (75’ Κοψίνης), Τούρλας (60’ Κορσιάνος), Κατσιγιώργης.
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ. (25’ λ.τ. Κασσιανός), Βρεττός Παπαδόπουλος, Παξινός (40’ λ.τ. Λίλα), Πρεβεζιάνος, Καρανίκας, Κωστόπουλος, Βλασσόπουλος, Κιοράι, Δευτεραίος (70 λ.τ. Πόρτολος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου