Σάββατο, Ιανουαρίου 9

Νίκη και πρωτιά η Α.Ε.Κ. με ένα παιχνίδι παραπάνω ισόβαθμη της Εικοσιμίας


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-1
                                      
Αγχώδης νίκη για την πρωταθλήτρια 1-0 τα Διλινάτα
Κάθε άλλο από εύκολο αποδείχθηκε το απόγευμα για την πρωταθλήτρια Α.Ε. Κεφαλονιάς, το ντέρμπι των Κεραμειών, αφού επικράτησε με το ισχνό 1-0 των Διλινάτων.
Οι «κιτρινόμαυροι» που ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, όμως δεν έβρισκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Καλαφάτη.
Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να είναι ανταγωνιστικοί, πάλεψαν για αυτό και κατάφεραν, στηριζόμενη στην πολύ καλή τους κυρίως άμυνα, να είναι μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος του.
Τελικά ένα γκολ του Πολλάκη, που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του τραυματία Μαλισόβα, ήταν αρκετό να σπάσει τον «γόρδιο δεσμό» των γηπεδούχων και η ομάδα του να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο που την φέρνει κορυφή, «συγκάτοικος» της Εικοσιμίας, με ένα όμως παιχνίδι περισσότερο. Τα Διλινάτα αντέδρασαν μετά το 0-1 αλλά ήταν αργά για την ισοφάριση
Αντίθετα η ομάδα του «Μεγάλου Χωριού» έχασε πολλές από τις πιθανότητες που είχε για είσοδο της στην τελική 4αδα και τη συμμετοχή της στα playoffs του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα η συνέχεια να γίνεται πολύ δύσκολη για αυτή.
Να σημειώσουμε και εδώ, ότι με απόφαση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Κ.Ι., στην αρχή του αγώνα, μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Νίκου Κοσμετάτου.
Τέλος οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με «δέκα» λόγω αποβολής σε μια «κοκκορομαχία» που είχαν μεταξύ τους οι Τσιαουνστέλιο των φιλοξενούμενων και Γ. Αναλυτής των γηπεδούχων.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ θα έχουμε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους, με τον Κόμητα από δεξιά να βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Μπάμπης δεν βάζει καλά το σώμα του με αποτέλεσμα να πιάσει ένα κακό σουτ στην κίνηση και η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Ο Λυκούδης θέλει να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ στο 28’, όμως η μπάλα καταλήγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλαφάτη.
Το ίδιο θα επιχειρήσει και ο Χρ. Τζωρτζάτος στο 39’. Εδώ η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Τσιαουσντέλιο ο οποίος την μπλοκάρει χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, θα χάσουν οι «κιτρινόμαυροι» όταν ο Βουκελάτος, στο ύψος του πέναλτι, μόνος απέναντι από τον Καλαφάτη, μετά την σέντρα από αριστερά του Φωκά, θα πιάσει στον αέρα ένα σουτ, αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καλαφάτη, σπαταλώντας μια σπουδαία για την ομάδα του ευκαιρία.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45+1 άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους θα πάει χαμένη. Ο Παπαδημητρόπουλος λίγο κάτω από το κέντρο και αριστερά θα εκτελέσει το φάουλ φέρνοντας την μπάλα στο β’ δοκάρι της εστίας του Καλαφάτη, Ο Φωκάς θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας, μόνο που δεν την βρίσκει όπως θα ήθελε ή μάλλον την βρίσκει ελάχιστα και καταλήγει άουτ.
Έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς σκορ (0-0).
Στο δεύτερο δεν άλλαξε και δραματικά η εικόνα του αγώνα παρά την καλύτερη παρουσία των γηπεδούχων.
Διαμαρτυρίες για πέναλτι σε ένα πέσιμο του Πολλάκη μέσα στην περιοχή στο 48’ από πλευρά φιλοξενούμενων με τον κ. Καπογιαννόπουλο, πολύ κοντά στην φάση να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Ο πολύ καλός σήμερα Παπαδημητρόπουλος, θα βγει από αριστερά και θα κόψει την μπάλα παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μπάμπη με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να κάνει καλή προβολή με αποτέλεσμα να την στείλει έξω από το αριστερό δοκάρι του Καλαφάτη.
Ο δραστήριος Πολλάκης στο 54’ θα βρει έξυπνα στην περιοχή τον Βουκελάτο αλλά το απ’ ευθείας σουτ του επιθετικού των «κιτρινόμαυρων» αναγκάζει τον Καλαφάτη να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 78’ μετά από ωραία συνεργασία Λογκόνη-Λυκούδη, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή πασάρει παράλληλα στον Πολλάκη που ακολουθούσε την φάση και χωρίς δυσκολία, με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα του Καλαφάτη για το 0-1.
Στο 87’ είχαμε από μια κόκκινη σε κάθε ομάδα και συγκεκριμένα στους Γ. Αναλυτή και Τσιαουσντέλιο για μια κοκορομαχία τους με αποτέλεσμα, να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο!
Από την στιγμή εκείνη και μέχρι το τέλος την θέση κάτω από τα δοκάρια της Α.Ε.Κ. πήρε ο Σπ. Κόμητας.
Τελευταία φάση και πρώτη στο δεύτερο μισό για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 45+5’ με τον Πεφάνη να πιάνει από κοντά την κεφαλιά, μετά την σέντρα από αριστερά του Κ. Τζωρτζάτου, χωρίς ωστόσο δύναμη και η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του «υπηρεσιακού» τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. Σπ. Κόμητα.
Στα δυσάρεστα του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού ποδοσφαιριστή των Διλινάτων, Α. Κουγιανού και η μεταφορά του στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Καλαφάτης, Κουγιανός (34’ λ.τ. Τζωρτζάτος Φωτ.), Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Κ., Χαραλαμπόγλου, Κουρκουμέλης Σπ., Γεωργόπουλος (58’ Τζωρτζάτος Διον.), Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χ. (83’ Βαγγελάτος), Πεφάνης.
Α.Ε. Κεφαλονιάς:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Κόμητας, Παπαδημητρόπουλος, Δρόσος, Φωκάς, Λυκούδης, Λογκόνης (85’ Ζαμπαύτης), Βουκελάτος (69’ Νεστερένκο), Μπάμπης, Μαλισόβας (25’ λ.τ. Πολλάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου