Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

Παλιά καλή Εθνική, 2-0 την Εσθονία και "3 στα 3"


Παρά τις ατυχίες της μέσα στο ματς (δυο αναγκαστικές αλλαγές νωρίς), η Εθνική πέρασε από το Ταλίν με 2-0 απέναντι στην Εσθονία (2' Τοροσίδης, 61' Σταφυλίδης) και έκανε το "3 στα 3" στα προκριματικά του Μουντιάλ.
Με εμφάνιση από τα... παλιά, η Εθνική θύμισε την ομάδα που ήξερε να μπαίνει στο γήπεδο και να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει ανεξαρτήτως της εμφάνισής της.
Και αν με την Κύπρο είχε την τύχη με το μέρος της, με την Εσθονία χρειάστηκε να τα βάλει και με την ατυχία της (δυο αναγκαστικές αλλαγές νωρίς πριν το 20λεπτο) για να φτάσει στο 2-0 απέναντι στην Εσθονία στο Ταλίν.
Με Τόρο και Σταφυλίδη... 3Χ3
Η γαλανόλευκη κατάφερε να φτάσει στο τρίποντο και πλέον μετράει εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στα προκριματικά. Πλέον, κοιτάζει τον αγώνα με την Βοσνία στο Φάληρο στις 13/11, όπου με νέα νίκη βάζει γερές βάσεις για την πρώτη δυάδα στον όμιλό της.
Μόλις στο 2' ο Τοροσίδης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου και στο 61' ο Σταφυλίδης διπλασίασε τα γκολ της Εθνικής με υπέροχη εκτέλεση φάουλ. Η Εθνική μας είχε και δοκάρι με τον Μάνταλο στο 78' για να πετύχει και τρίτο τέρμα. Λίγες φάσεις για τους γηπεδούχους, ετοιμοπόλεμος ο Καρνέζης όποτε χρειάστηκε. 
Με 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική μας ο Μίχαελ Σκίμπε και δυο αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα απέναντι στην Κύπρο. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μανιάτη και ο Καρέλης στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Χολέμπας να μένει στον πάγκο. Από 'κει και πέρα, ο Σταφυλίδης πήγε αριστερα πίσω, ο Μπακασέτας 10άρι πίσω από τον Μήτρογλου και ο Μάνταλος έμεινε δεξιά. Οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης έμειναν "αμετακίνητοι".
Αν ένας Έλληνας έγραφε το σενάριο του αγώνα, αποκλείεται να είχε τόσο αισιόδοξο ξεκίνημα. Μόλις στο 2', ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Τόρο σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αξάλου. Η Εθνική ήταν σε θέση οδηγού και το γήπεδο "πάγωσε" ακόμη περισσότερο με βάση και το κρύο που ήδη επικρατούσε στο Ταλίν. Η Εσθονία θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει πλήρως τα αγωνιστικά της πλάνα. 
Στην συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα για την γαλανόλευκη. Μόλις στο 7', ο Παπασταθόπουλος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο Ταχτσίδης πέρασε στην θέση του, φέρνοντας τον Παπαδόπουλο πιο πίσω, για να τραυματιστεί στο 18' και ο Τοροσίδης, με τον Οικονόμου να είναι η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Ο Κυριάκος πέρασε δεξί μπακ και ο σέντερ μπακ της Μπολόνια βρέθηκε στο πλάι του Μανωλά.
Αυτό αποσυντόνισε αρκετά την Εθνική μας που δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά με αξιώσεις. Από την άλλη, η Εσθονία είχε πάρει μέτρα, έβγαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Καρνέζη. Αμυντικά οι διεθνείς μας στέκονταν καλά, έκλειναν τους χώρους, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλούν και κράτησαν το προβάδισμα. 
Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Μήτρογλου πάει να εκτελέσει το φάουλ, ο Σκίμπε λέει στον Έλληνα φορ να φύγει και να αφήσει την εκτέλεση στον Σταφυλίδη, εκείνος αναλαμβάνει το φάουλ και σκοράρει (62')
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες η διαιτησία του Ίστβαν Βαντ. Ήταν κοντά στις φάσεις ο Ούγγρος, σφύριξε όσο έπρεπε, έκανε σωστή χρήση των καρτών και προσπάθησε να αφήσει χωρίς παράπονα και τις δυο ομάδες. Σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του. Πέρασε απαρατήρητη η διαιτησία και αυτό πιστώνεται στα θετικά της.
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε ως αμυντικός μέσος, γύρισε σέντερ μπακ, πήγε μετά δεξιός μπακ. Έκλεισε όποια τρύπα υπήρχε. Πήγε καλά ο άσος της Λειψίας, ο οποίος έκανε πολύ μεστό παιχνίδι, το οποίο είχε μεγάλη ανάγκη και ο ίδιος, δείχνοντας και στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει για τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής μας.
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Αμυντικά η Εθνική λειτούργησε πολύ καλά απόψε (10/10) και κατάφερε για ένα ακόμη παιχνίδι να κρατήσει το μηδέν για την εστία της. Παρά το γεγονός ότι χτύπησαν νωρίς δυο βασικοί αμυντικοί (Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης), η ομάδα δεν έχασε τον προσανατολισμό της στα μετόπισθεν και τακτικά ήταν άριστη πίσω. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Οι δυο αναγκαστικές αλλαγές που έκανε η Εθνική μας πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο. Στο 7' ο Παπασταθόπουλος και στο 18' ο Τοροσίδης αποχώρησαν από το ματς τραυματίες και περιόρισαν αρκετά τις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε και αποσυντόνισαν αρκετά την ομάδα μας. Σε αυτά τα δυο ματς με Κύπρο και Εσθονία, οι τραυματισμοί έπληξαν πολύ την γαλανόλευκη.
Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ
Βοηθοί: Νόρμπερτ Ίστβαν Άλμπερτ, Πίτερ Μπερέτιαν
Εσθονία (Μάρτιν Ρέιμ): Αξάλου, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Τενίστε (31' Καμς), Καλάστε, Μετς, Ντιμιτρίεβ (80' Μοζνίκοβ), Βασίλιεβ, Λουτς (69' Πούργε), Μάριν, Ζενιόβ.
Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (7' Ταχτσίδης), Μανωλάς, Τοροσίδης (18' Οικονόμου), Μανιάτης (86' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Καρέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μήτρογλου.
Βαθμολογία (σε 3 αγώνες) 
1. Βέλγιο 9 (13-0) +13
2. Ελλάδα 9 (8-1) +7
3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (7-4) +3
4. Εσθονία 3 (4-7) -3
5. Κύπρος 0 (0-7) -7
6. Γιβραλτάρ 0 (1-14) -13
Η επόμενη αγωνιστική
13 Νοεμβρίου 2016
Ελλάδα - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Κύπρος - Γιβραλτάρ
Βέλγιο - Εσθονία
http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου